Met een kil en guur weekend voor de boeg geef ik jullie graag een lekker soepgerechtje mee.
Ingrediënten voor 2.5 liter soep:
- 2 stukken prei
- 700 gram geschilde aardappelen
- 2 uien
- 2.5 liter kippenbouillon
- 3 eetlepels kruidenkaas
- peper en zout
- bakboter
Bereidingswijze:
- Snij het wit van de prei in ringen, de ui in stukjes en schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Smelt wat boter en een kookpot en fruit hierin de ui en de prei. Doe hier ook nog de aardappelblokjes bij en laten even aanstoven.
- Blus met de bouillon en laat de soep garen (+-20 minuten).
- Neem een staafmixer en mix de soep fijn, voeg 3 eetlepels kruidenkaas (meer of minder naar smaak) toe en kruid af met peper en zoet.
- Smakelijk.
Naar overzicht blog