Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Citroen cupcakes met Griekse yoghurt

Met cupcakes kan je nooit iets verkeerd doen. Deze schattige cakejes kunnen op zoveel manieren klaargemaakt worden dat er meerdere bakboeken aan gewijd zijn. Ik geef jullie vandaag graag het recept voor deze luchtige variant met Griekse yoghurt en een frisse laag citroenglazuur. Met dit recept kan je ongeveer 14 heerlijke cupcakes uit de oven halen. 

Ingrediëntenlijst

  • 100 gr boter op kamertemperatuur
  • 175 gr kristalsuiker
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • 175 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr bloem
  • 1/2 el bakpoeder
  • 125 gr poedersuiker
  • citroensap
  • water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Neem een mengkom en meng hierin eerst alle droge ingrediënten (kristalsuiker, zout, bloem en bakpoeder). 
  3. Voeg de, ondertussen zacht geworden boter,  toe aan de droge ingrediënten samen met de eieren, de Griekse yoghurt en een scheutje citroensap. Meng alles mooi samen totdat je een mooi glad beslag krijgt. Het is belangrijk dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn zodat je beslag mooi luchtig zal worden. 
  4. Neem een cupcakebakblik en plaats hierin de papieren cupcakevormpjes. Lepel het beslag in de cupcakevormpjes. Vul ze niet volledig tot bovenaan maar ongeveer 2/3 vol. De cupcakes zullen nog rijzen in de oven. 
  5. Bak de cupcakes nu zo'n 20 à 25 minuten. Na 20 minuten kan je even testen door met een prikker te controleren of de cupcakes gaar zijn. 
  6. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster. 
  7. Voor de glazuur gaan we de poedersuiker gaan mengen met het citroensap en wat water. Voeg 2 el citroensap toe en meng goed. Voeg nu kleine tl water toe totdat de glazuur mooi glad geworden is. 
  8. Neem een cupcake en dompel die voorzichtig in de glazuur.
  9. Laat verder afkoelen op het rooster.
  10. Smakelijk!

Cupcakes met citroen glazuur

Naar overzicht blog

1 reactie

Heidi

• Mmm ziet er echt heerlijk uit.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Bedankt :-)

Plaats een reactie