Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

CupCakes versieren

Toen mijn metekindje haar 2de verjaardag zou vieren zag ik een ideale aangelegenheid om mijn creativiteit los te laten in een namiddag cupcakes versieren. Als mama van een zoontje kon ik me volledig laten gaan in roze, glitters, parels, hartjes...en de volledige cupcake decoratie collectie van Aveve in huis halen. Ok ik overdrijf misschien een beetje...de helft van de collectie. 

Aveve Cake & PartyBij Aveve heb je ondermeer de Cake'n Party collectie. Ik gebruik heel graag hun kant en klare mix voor cupcakes (Mix Cupcakes 1kg à €4.45) als het lekker snel moet gaan. Altijd geslaagde cupcakes in een mum van tijd 😉. Je hoeft enkel wat eitjes, boter en water toe te voegen en kneden maar. Verder haal ik ook wat suikerpasta (Suikerpasta 250 gr à €1.99), eetbare parels (Cake Delights à €3.40) en suikersprinkles (Cake Delights à €3.40) in huis. Dus voor iedereen die zo verwonderd was over mijn heerlijke cupcakes...ik moet je teleurstellen want het waren er "uit een pakje" 😛.  

Ook Dr. Oetker heeft een leuk bakassortiment als het op cupcakes aankomt. Ik besluit om er een aantal te maken met suikerpasta, met glazuur en met botercrème. Je kan die zaken natuurlijk ook zelf gaan klaarmaken maar ik toon je graag wat er beschikbaar is in het assortiment. Zo kan elke leek de meest fantastische cupcakes maken. Onderstaande zie je nog decoratie bloemtjes van eetpapier. De bloemetjes (€1.95) en de roze glazuur (€1.09) kon ik op de kop tikken in de Albert Heijn. De Cupcake topping met vanillesmaak heb ik van bij de Colruyt (€4.13) waar je kon kiezen uit chocolade of vanille.

Dr. Oetker

Na het afbakken van de cupcakes kan het grote werk beginnen. Ik blader nog even door wat afbeeldingen op Pinterest om wat inspiratie op te doen en ga dan aan de slag. Mijn metekindje is een echt prinsesje dus de cupcakes mogen echt wel "girly girly" zijn.

cupcakes versierenEt voila! Het resultaat mag er toch wel zijn. Vooral de eetbare bloemen geven een mooi resultaat aan het geheel. Ik werk altijd eerst met de glazuur en daarna met de suikerpasta zodat alles goed blijft hangen. De botercrème is ook ideaal om wat decoratie te bevestigen aan de cupcakes. De cakjes die mooi plat zijn gebruik ik voor de suikerpasta en die die wat in een punt omhoog komen versier ik met de botercrème. Je kiest natuurlijk zelf hoe je wil versieren maar het kan je misschien op wat ideeën brengen 😉. Veel plezier!

Resultaat cupcakes

Naar overzicht blog

1 reactie

Xenia

En ze waren super lekker en zo mooi!! Dank je meetje xxx

Plaats een reactie