Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Disneyland: Vienna House Dream Castle

Laatst het aanbod gekregen om met enkele vrienden naar Disneyland Parijs te gaan. Nu het weekendje erop zit heb ik heel wat tips en tricks die ik zeer graag met jullie wil delen. Een eerste blogpost die ik wil delen gaat uiteraard over onze overnachting.
Disneyland staat jammer genoeg garant voor een aanslag op de portefeuille maar als je goed uitkijkt kan je de prijzen wel binnen de perken houden. Een nachtje in het Disneyland Hotel zelf kon ik jammer genoeg niet aan voordelige prijs terugvinden maar er zijn heel wat leuke hotels in de omgeving met een iets prijsvriendelijker karakter :-).  
Het is zeker ook een misvatting dat elk Disneyland Hotel sowieso garant staat voor een goede prijs/kwaliteit. Enkele jaren terug hadden wij een verblijf in Santa Fe en de aankleding was heel sober en basic. De prijs daartegenover was niet zo sober...
Via een vriend kreeg ik de website www.agoda.com door en hier zijn vaak interessante aanbiedingen te vinden.

Zo zijn wij terecht gekomen bij Vienna House Dream Castle.  Dit 4 sterren hotel is geïnspireerd op de 17de eeuw en een variatie op de klassieke franse kastelen. De aankleding was leuk maar mocht voor mij nog wat meer doorgetrokken worden.
Door het slechtere weer zijn we niet door de tuinen gelopen van het hotel dus hier kan ik jammer genoeg geen oordeel over vellen.


Het hotel ligt zeer dicht bij Disneyland en biedt zijn gasten ook een gratis shuttle die elke 20 min naar het park rijd. De rit duurt ongeveer 8 minuten aangezien je toch wel een stukje moet omrijden. Deze shuttle is zeer handig als je weet dat een parkeerplaats op de parking van Disney al snel 25-30 euro kost. De auto kan gratis geparkeerd worden aan het hotel.

Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam en de check-in verliep dan ook zeer vlot. We waren hier ook te gast in het laagseizoen dus ik weet natuurlijk niet hoe vlot alles verloopt in het hoogseizoen 🙂. In de lobby staan wat zeteltjes, kan je een gratis gearomatiseerd drankje nemen en staan ook wat arcadegames (betalend) en een pooltafel om de tijd te verdrijven. 
We sliepen op het tweede verdiep met drie personen in één familiekamer. Die bestond uit een kingsize bed en een stapelbed. Zeker iets om rekening mee te houden want niet iedereen slaapt even comfortabel in een stapelbed 😀. 
De kamer was proper maar basic ingericht. Hier en daar zie je wel wat slijtage. Er was een (klein) bad met douche en afneembare douchekop. Wat ik hier wel vond ontbreken was een antislipmat in bad. Verder was de douche niet echt wauw (we zijn een regendouche gewend 😇 ). Ik was opgelucht dat er douchegel en shampoo aanwezig was aangezien ik die zelf vergeten was. 
De kamer is prima voor een kort verblijf in Disney maar zou ik niet aanbevelen voor een romantisch weekendje. Ik mis hier toch wat meer aankleding en wat meer comfort in de badkamer.  Een pluspunt in de kamer is de koelkast. Altijd leuk om zelf wat water of kleine snacks koel te houden. 

👎Het grootste minpunt was de warmte in de kamer. We begrepen niet hoe het kwam dat de kamers zo verschrikkelijk heet waren. De verwarming werd volledig uitgedraaid, het raam opengezet en nog bleef het verschrikkelijk warm in de kamer. Ik waande me even in het zomerseizoen 's nachts. Ook onze medereizigers hadden hetzelfde probleem dus dit lag niet aan onze kamer specifiek. Ik weet niet hoe ze dit aanpakken tijdens het zomerseizoen zelf.
Voor we naar Disneyland vertrokken konden we genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Er waren koffiekoeken, brood, toastbrood en stokbrood. Hiernaast was er een mooi assortiment aan charcuterie, kaas, zoet beleg en groentjes.
Je kan tevens kiezen voor roerei, worstjes, bonen in tomatensaus of spek. 
Ik merk wel dat er doorheen de dagen niet echt variatie zit op het ontbijt. Misschien zou het hier wel een meerwaarde zijn voor bezoekers die langere duur verblijven om toch kleine elementen af te wisselen maar hier ben ik dan even kritisch. 

Even ter informatie: we hebben deze kamer geboekt op 31/1 tem 2/2 en betaalden per persoon €85 dus een totaalprijs van €255 voor een familiekamer voor 2 nachten.  Ik zou het hotel zeker aanraden maar dan eventueel wel met wat mooier weer zodat je ook kan genieten van de prachtige omgeving.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie