Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Ecooking: verzorgingsproducten om op te eten

Goodiebox Limited Edition

Dat ik fan ben van Goodiebox dat is geen geheim. Zo schreef ik een tijdje terug over mijn ervaring met één van hun boxen.

 Zo nu en dan brengen ze ook een Limited Edition box uit. Vorige keer kocht ik de Limited Edition van Rituals en ditmaal was Ecooking aan de beurt. Ik kende het merk niet zo heel goed maar las overal heel lovende commentaren. De box had een waarde van €130 en kon aangekocht worden bij Goodiebox voor €34.95 wat dus wel een ideale kennismaking is met het merk. 

Ecooking, food for your skin

Ecooking is een natuurlijke en ecologische huid-verzorgingslijn bestaande uit producten voor het gezicht, lichaam en haar die ontwikkeld, geproduceerd en met de hand gevuld worden in Ecooking’s kleine fabriek in Denemarken. 

De oorsprong verklaart ook meteen de naamgeving. Ecooking staat voor Eco en Koken. Eco verwijst naar ecologisch en natuurlijk, dat hand in hand gaat met de producten en de geest van Ecooking. Koken verwijst naar het feit dat alle producten thuis in de keuken zijn ontwikkeld en dat sommige producten zo puur zijn dat ze gegeten kunnen worden! Ecooking’s producten zijn gemaakt voor specifieke eisen en elk product is een echte probleemoplosser. Geformuleerd met natuurlijke en ecologische ingrediënten.  Het grootste deel van Ecooking’s producten is vegan en alle labels laten duidelijk zien wat er in de producten zit.

Inhoud van de box

  • Cleansing Gel €27.50
  • Day Cream €41 voor 50ml (sample van 15ml)
  • Overnight Foot Cream €33
  • Peeling Mask €39
  • All In One Balm €26.50 voor 75ml (sample van 15 ml)
  • Moisturising Mask €42 voor 50 ml (sample van 15 ml)

Als je de fullsize producten gaat optellen kom je al snel uit op €100 dus de box is het zeker en vast waard. 
Ik heb alle producten ondertussen aan een test onderworpen en ik merk dat mijn grootste voorkeur uitgaat naar de Cleansing Gel en de Overnight Foot Cream. Een product dat mij niet kon bekoren was de Peeling Mask. Op de verpakking zelf stond al aangegeven dat dit product reactie kan geven op een gevoelige huid en raden ze aan om het masker in de avond te gebruiken. Voor mijn huidtype was de Peeling dus net iets te heftig maar wel fijn dat ze dit zelf ook vooraf aangeven. 

Een topper was de Cleansing Gel. Ik gebruik het liefst Cleansing Gels om mijn huid te reinigen 's morgens en 's avonds maar vaak heb ik achteraf last van een trekkerig gevoel op de huid. Dat verdwijnt dan wel na aanbrengen van dag- of nachtcrème maar met deze Cleansing Gel was dit totaal niet het geval. Ook leuk om weten dat alle ingrediënten natuurlijk zijn en er dus geen chemische rommel in verwerkt zit. De Gel ruikt lekker fris door de toevoeging van komkommerextracten. Enige nadeel is de prijs. Voor een flacon van 200 ml betaal je €27.50 wat op zich niet weinig is. De Gel zit wel in een handige flacon waarbij je met 1 pompje voldoende hebt en je hierdoor net iets langer doet met het product. 

Het tweede product waar ik onmiddellijk fan van werd is de Overnight Foot Cream. Alle producten die met voetverzorging te maken hebben ga ik met veel plezier gaan uittesten. Onze voeten hebben namelijk het meest te verduren en worden het vaakst vergeten.
Deze crème is intensief hydraterend en dus ideaal om net voor het slapen gaan aan te brengen. De geur is zeer verkoelend en fris door de aanwezigheid van eucalyptus. 's Morgens voelen de voeten heerlijk zacht en glad aan. 

Kortingscode

Zelf zin gekregen om Goodiebox te ontdekken? Via mijn link krijg je €10 korting op jouw eerste box!

Naar overzicht blog

1 reactie

Melanie Hoogvliet

Wat een mooie box! Ik ken dit merk ook nog niet maar het spreekt me wel aan

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja zeker een heel leuk merk! Ook nog maar heel recent nu via Goodiebox leren kennen.

Plaats een reactie