Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Een culinair pareltje in de Westhoek: Merlijn

Het is vakantie, het is mooi weer en wat doet een Belg dan liever dan culinair genieten 😉.
Met de huidige hittegolf was een restaurant met terras een absolute must.
Deze keer zocht ik het niet ver van huis en vertoefden we een avondje in Merlijn in Beselare. 

Wine and Dine

Bij Merlijn zetten ze hoog in op hun wijnkennis. Zo zijn er bij elk menu aangepaste wijnen en krijg je uitgebreide wijntips van de gastvrouw. 
Als aperitief koos ik voor de zoete witte huiswijn en hierbij kregen we nog een amuse wat ik altijd een leuke kennismaking met de keuken vind.

We kozen met zijn allen voor het Marktmenu van €35 waarbij je volgende krijgt:

Voorgerecht

Burrata met tomatenconsommé en basilicum

Hoofdgerecht

Zeewolf (visvangst van de dag)  of Stoofpotje van hoevekip met lentegroenten, curry, kokos en Camargue rijst. Ik ben voor de tweede optie gegaan. 

Dessert

Crème Brûlée met seizoensfruit (patisserie van de dag)

Hierbij kregen we ook nog eens aanvullend een bordje met macarons en appelgebakjes. 

Ervaring

Deze locatie is echt een must. De ligging is een grote troef. Hun terras biedt mooie vergezichten en hier kan je echt genieten van de stilte en de rust in de Westhoek. Hun menu is prijs/kwaliteit één van de betere waar ik al geweest ben en de gastvrouw zorgt ervoor dat iedereen zich meer dan welkom voelt bij hen.

Op hun terras staat ook een speeltoestel maar ik zou dit restaurant niet echt aanraden met kinderen. Op de kaart kon ik niet echt geen kindvriendelijke gerechten terugvinden en ik zou me eerlijk gezegd wat ongemakkelijk voelen om hier mijn "enthousiaste" kroost te laten rondhollen 😛.

https://www.restomerlijn.be/

Naar overzicht blog

Plaats een reactie