Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Een groot openluchtrestaurant: Barrio Cantina in Kortrijk

Barrio Cantina, een Belgisch foodtruckfestival georganiseerd door Polé Polé, streek dit weekend neer in Kortrijk. Als foodblogger kon ik de kans niet laten liggen om hier even te gaan snuisteren. In Kortrijk kon je zo'n 25 foodtrucks terugvinden, elk met hun eigen unieke thematisatie. Het concept van de foodtruck is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en wordt hier bij ons met open armen ontvangen. 

De stralende zon gaf het geheel een extra dimensie maar sfeer was er sowieso. De vele palmbomen, lange tafels, zomerse muziek en verrassende geuren nemen je mee naar een verre bestemming waar je volledig tot rust kan komen. Ok het klinkt lyrisch maar ik heb er echt van genoten!

Foodtrucks, de naam zegt het zelf, zijn mobiele kramen waar je een hapje en/of drankje kan kopen. Ze zijn er in alle geuren, kleuren en smaken en prikkelen de zintuigen door hun prachtige aankleding. Dit is dan ook de echte troef aan deze foodtrucks: je kan er niet alleen iets kopen om te eten of te drinken maar je krijgt er ook een volledig concept bij. En proeven dat hebben we gedaan....

De Frietfiets

Frietjes...daar kan je ons als Belg toch niet snel mee overtreffen maar deze twee jonge Nederlandse enthousiastelingen brengen met veel passie hun frietjes aan de man. De biologische aardappelen worden met schil en al gesneden en gefrituurd in biologische zonnebloemolie. Ik sta echt achter duurzame verhalen dus stond al te popelen om deze frietjes te proeven. Je kreeg een kleine puntzak met verse biologische mayonaise voor €3.75. 

Het zag er misschien wat gek uit, die bruine stukjes schil op de frietjes, maar inboeten aan smaak deed het zeker niet. Je proeft echt dat ze lekker vers zijn en boordevol smaak zitten. De mayonaise erbij was ook super lekker. Het is misschien niet echt duidelijk op de foto maar er zat een apart vakje bovenaan waar de mayonaise inzat. Dat is echt handig want dan bepaal je zelf hoeveel mayonaise je op de frietjes wil zonder dat je handen vol hangen nadien. Het enige nadeel hier was dat het pakje zo snel op was 😉. 

Verboden Fruit

Met het zonnetje op ons gelaat begon de keel wat droger te worden en gingen we op zoek naar een lekker en verfrissend drankje. Een leuk kraampje met verse sapjes en limonades trok onze aandacht.

Op het menu vind je verse sappen zonder toevoegingen van suikers ea. Ik koos voor een frisse citroen munt limonade (limoen, soda, water en munt) en mijn vriend voor de verse kokosnoot. Dit zijn kokosnoten uit Thailand waarvan de bast er al af is en die ze op hun foodtruck gaan openhakken. De ultieme garantie dat jouw drankje supervers is! Het sap is mild en zoet en het vruchtvlees heerlijk sappig waardoor je het met een lepel zo kan uitlepelen. De limonade komt op €3.5 en de kokosnoot op €5. Een abosolute aanrader!

The Dim Sum Truck

Na ellenlang getwijfel besluiten we te gaan voor the steamed pork bij The Dim Sum Truck. We nemen één portie van €7 voor ons twee zodat we hierna nog iets anders kunnen proeven 😇. Jammer genoeg sloeg dit hier toch wat tegen. We kregen een potje dat maar voor de helft gevuld was en waar welgeteld vier stukjes varkensvlees inzaten drijvend in een soort waterige jus en wat groenten. Komt erbij dat we beiden niet echt bedreven zijn in het eten met stokjes. Neen dit was jammer genoeg ons ding niet en nogal prijzig voor hetgeen je krijgt. 

Karibu

Na de ietwat povere maaltijd besluiten we ditmaal voor een burger te gaan. Onze aandacht werd al meermaals getrokken door de exotische setting van Karibu met op hun menukaart broodje krokodil en broodje kangoeroe. Dat zijn niet alledaagse producten dus ideaal om even te gaan proeven. Broodje kangoeroe zou eerder neigen naar de smaak van kippenvlees terwijl broodje krokodil eerder neigt naar biefstuk of zo maken ze ons toch wijs. Ik ga voor de kangoeroe en mijn vriend voor de krokodil.

Met het broodje in de hand probeer ik het dier in levende lijve wat uit mijn gedachten te verdringen en zetten we ons tussen de mensen in aan één van de lange tafels op het plein. Dat is ook een element waar ik echt van hou op zo'n evenement. Lekker bijeen en ideaal om nieuwe contacten te leggen 🙂. Maar om terug te komen op de burger... heel veel kip of biefstuk smaken we hier niet in en al gauw besluiten we van burger te ruilen want eigenlijk lust ik eerder de krokodil (rechts) terwijl mijn vriend de kangoeroe (links) prefereert. Het vlees smaakt wat taai maar de dressing, kruiding en het broodje op zich geven het geheel wel een smakelijke toets. 

broodje krokodil

broodje kangoeroe

Moochie

Moochie ken ik via het één programma 'Topstarter' en hier hoorde ik al her en der lovende commentaren. Ideaal dus om onze avond af te sluiten met een frisse frozen yoghurt. Deze zijn daarenboven gezonder dan een bolletje roomijs al mogen we de calorierijke toppings niet vergeten. Je kan kiezen uit twee formaten waarbij je bij de small kan kiezen uit twee toppings en bij de large uit drie toppings. Je kan voor de toppings kiezen uit allerlei koekjes, chocolade, snoepjes en vers fruit. Het ziet er niet alleen overheerlijk uit, het was het ook. De yoghurt ijs heeft een volle en smeuige smaak en eigenlijk zou ik die best smaken zonder toppings maar ah het oog wil ook wat zeker...(check die stukjes oreo en maltezers mmmmm) .

Naar overzicht blog

Plaats een reactie