Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Food & Mindset programma update week 4

Na een weekje vol uitdagingen zit ik reeds aan week 5 van het Food & Mindset programma. De voorbije week stond een weekendje vol feest op het programma met als hoogtepunt een gigantische chocoladetaart. En aan die taart had ik 3 dagen werk dus 3 dagen zitten werken met chocolade, mascarpone, room, suiker ... 😃.

Daarenboven kreeg ik van mijn liefste gezinsleden een lekkere moederdag traktaat in de vorm van een ontbijtje met bananen chocoladekoeken. En als er iets is waar ik geen neen tegen kan zeggen... .

Verjaardagstaart met chocolade en aardbeien

Honger of goesting

In week 4 lag de nadruk op het herkennen van het hongergevoel. Er bestaan namelijk verschillende soorten honger. Het is dan ook belangrijk om die te herkennen. Ik merk bij mezelf ook vaak dat ik honger ga verwarren met dorst of vermoeidheid. Net alsof ik het energietekort wil oplossen door iets zoets te gaan eten. Een chocoladereep bijvoorbeeld geeft dan een snelle energieboost maar die snelle suikers worden zeer snel terug afgebroken in het lichaam waardoor het hongergevoel algauw terug de kop op steekt. 

Na mijn weekendje vol lekkers gaf de weegschaal terug 700 gram extra aan. Voordien zou zo'n "tegenslag" me al snel naar beneden halen waardoor ik het maar gewoon opgeef want het werkt toch niet. Nu heb ik zoiets van ohja die gaan er wel terug af en ik heb tenminste lekker genoten!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie