Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Hello Fresh Friday

Maaltijdbox aan huis

Ze zijn ondertussen niet meer weg te denken in ons dagelijks drukke leven: de maaltijdboxen. Die maaltijdboxen komen netjes aan huis en zitten vol met ingrediënten en recepten waar je onmiddellijk zelf mee aan de slag kan. 

Persoonlijk vind ik het gemakkelijk omdat ik dan zelf niet aan het werk moet om een menu uit te dokteren en daarenboven alles in de winkel te gaan bijeenzoeken. Maar het grootste voordeel voor mij persoonlijk is de inspiratie die ik uit de vele menu's kan halen. 

We bestellen steeds 3 maaltijden per week maar je kan dit ook voor bijvoorbeeld 4 of 5 dagen per week. Met 3 dagen weet ik zeker dat ik alle gerechten binnen die week kan klaarmaken. Alles blijft vers en ik kan de rest van de week overhouden om eigen gerechten te koken of eens iets af te halen of uit te gaan eten. 

Komende weken deel ik met veel plezier elke vrijdag het meest gewaardeerde recept uit onze box. Vaak geef ik er een eigen persoonlijke twist aan of laat ik zaken weg die ik zelf minder lekker vind. 

Romige spaghetti met broccoli, courgette en geitenkaassausje

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 broccoli
 • 1 courgette
 • 1 kleine rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 180 gram spaghetti
 • 2 tl oregano
 • 80 ml room
 • 70 gram geraspte geitenkaas
 • 150 ml groentebouillon
 • 1 el olijfolie
 • peper en zout
 • 10 gr gehakte walnoot

Bereidingswijze

 1. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stam en snijd in blokjes.
 2. Neem een grote pot met veel water voor de pasta. Breng het water aan de kook en voeg een flinke snuif zout toe. Kook de pasta zo'n 10 tot 12 minuten.
 3. Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta en laat samen verder koken met de pasta. 
 4. Bereid 150 ml groentebouillon. 
 5. Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en bak hierin de ui, knoflook en courgette. Strooi de oregano over de groentjes en laat 5 minuten aanstoven op een middelmatig vuur. 
 6. Giet ondertussen de pasta en broccoli af en laat even uitstomen.
 7. Voeg de bouillon en room toe aan de groenten en breng het geheel aan de kook. 
 8. Voeg de pasta met broccoli toe aan de pastaschotel samen met de geitenkaas en laat de kaas mooi smelten doorheen de pasta. 
 9. Breng het gerecht nog op smaak met peper en zout naar eigen smaak en bestrooi met de walnootstukjes.
 10. Smakelijk!

Gratis box of kortingscode

Zelf nieuwsgierig om deze box uit te testen? Ik heb verschillende kortingscodes of gratis codes. Stuur me gerust een bericht en ik bezorg jou de code.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie