Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Kindvriendelijke wandelroutes: Avonturenpad Zonnebeke

Twee kinderen aan de toegangspoort van het Avonturenpad

Als inwoner van Zonnebeke zijn we uiteraard al verschillende keren doorheen het historische Kasteeldomein gewandeld. Dit park vormt het ideale vertrekpunt voor
verschillende wandel- en fietsroutes. De nieuwste aanwinst is het Avonturenpad, wat zeker een must do is in combinatie met de Parkwandeling. 

De Parkwandeling (1.9 km)


De Parkwandeling brengt je langs de mooiste plaatsen in het domein, waaronder de ‘Passchendaele Memorial Gardens’. Acht tuinen in de vorm van een klaproos, die werden
ingevuld als herinneringstuin voor naties die tijdens WOI in de regio vochten. Het Memorial Museum Passchendaele is uiteraard één van de belangrijkste troeven in het park.

Het Avonturenpad (1,9 km)


Het Avonturenpad laat kinderen en volwassenen het ‘Natuurlijk Spellandschap’ ontdekken. Stapstammen, wandelbrugjes en bomen brengen je telkens
op een iets hoger gelegen uitkijkplatform. Ravotten, klimmen, spelen … en ondertussen genieten van de prachtige natuur. Deze wandeling is ideaal voor de iet wat kleinere stappertjes en is heel goed bereikbaar met de kinderwagen.  

Overzichtskaart Avonturenpad

Er is een uitgebreide parking voor handen en op het Kasteeldomein zelf is er een openbaar toilet voorzien aan het infokantoor. Een must met kleine kinderen 😀.

De houten speelelementen gaan mooi op in de natuur en bieden klein en groot een leuke uitdaging. Tijdens de herfstperiode is het Kasteeldomein echt op zijn mooist met alle verschillende kleuren.

Een gedeelte van de wandeling loopt doorheen een landbouwveld en levert mooie vergezichten over de streek.

Place to be:

Berten Pilstraat 5A
8980 Zonnebeke
West-Vlaanderen

Naar overzicht blog

Plaats een reactie