Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Mijn ervaring met Vinted

Je hebt waarschijnlijk wel al het promotiefilmpje voorbij zien komen tijdens de televisie reclames. Er is een nieuwe app op de markt waar je nieuwe en tweedehandse kleding en accessoires kan kopen en verkopen.  Aangezien ik hier nog stapels kinderkleding liggen heb en geen zin heb om wekelijks op een rommelmarkt te gaan staan besloot ik de app even te installeren.

We zijn ondertussen een goede paar maand verder en ik heb al vrij veel spullen kunnen verkopen. Het enige nadeel is dat ik er ook al vrij veel heb gekocht...anyway ik leg even kort uit hoe het in elkaar zit aan de hand van een aantal tips en tricks: 

1) Je maakt dus een profiel aan op Vinted wat neerkomt op een soort winkeletalage. Je kan items gaan toevoegen door foto's te maken en een beschrijving toe te voegen. Het is belangrijk om steeds duidelijke foto's te maken en bij voorkeur telkens met dezelfde achtergrond. Zo toont jouw etalage verzorgd en uitnodigend om verder te scrollen. De Vinted app werkt namelijk ook met volgers dus als veel mensen jouw artikelen leuk vinden kunnen ze jou gaan volgen en zien ze dus ook sneller jouw artikelen online komen. Dus we onthouden geen wazige, overbelichte of onderbelichte foto's en probeer ook zoveel mogelijk de items netjes gestreken te fotograferen. Ok ik maak mij hier soms ook wel schuldig aan :-).

2) Wat ook altijd leuk is om het item zelf aan te trekken zodat jouw bezoekers weten hoe het kledingstuk valt. Uiteraard is dit geen vereiste maar het helpt toekomstige kopers in hun keuze om jouw item al dan niet aan te kopen.  Plaats ook zoveel mogelijk detailfoto's (voorkant, achterkant, print...) maar er is een maximum van 5 foto's per artikel. 

3) Plaats steeds een duidelijke beschrijving. Wat is de staat van het kledingstuk, hoe valt de stof maar geef ook steeds aan als er gebreken zijn zoals vlekjes, kleine gaatjes... . Kopers kunnen achteraf namelijk feedback geven over hun aankoop en je wil uiteraard geen profiel waar bijstaat dat je een oplichter bent :-).  Bij het uploaden kan je een aantal details aangeven zoals maat, kleur, merk, type kledingstuk... . Wees hier zo duideljk mogeljk in. Op Vnted kan je werken met zoekoprdrachten wat super handig is! Stel je hebt dringend een nieuw paar skinny jeans nodig of je bent op zoek naar een handtas van Ralph Lauren, dan kan krijg je met een aantal clicks een mooi overzicht van wat er op de "vintedmarkt" te vinden is. Als jouw item dan niet correct werd ingegeven dan misloop je potentiële kopers. 

4) Wat ik in vorig puntje al aangaf...feedback! Je kan kopers en verkopers feedback geven over de communicatie, artkelen en verzending. Wacht daarom niet te lang om artikels te versturen. Als verkoper heb je 5 werkdagen de tijd om je artikel te versturen anders annuleert Vinted je bestelling. Uiteraard kan je niet elke dag naar je Relais verzendpunt hollen om artikels te versturen maar laat je koper dit dan ook weten zodat hij/zij op de hoogte blijft.
De verzending is trouwens super handig. Je kan via de website van https://www.mondialrelay.be/nl-be/het-afhaalpunt-vinden-vlak-bij/ een verzendpunt bij jou in de buurt gaan opzoeken. Hier kan je pakjes gaan ophalen of verzenden. De koper krijgt een track en trace en kan jouw pakje ook opvolgen.  De verzending kan ook via Bpost maar dan is de kost iets hoger. 

5) Kosten? Ik hoor het je al denken...wat gaat mij dit kosten? De verzending van de pakjes is volledig ten laste van de koper. Jij hoeft enkel het formaat van het pakje aan te geven ( Klein - Middel - Groot). Vinted stuurt jou dan een verzendlabel door die je op het pakket kan kleven. Kleine pakjes ( tot 500 gr) kosten €2.88 om te verzenden, middelgrote pakjes ( tot 1 kg) kosten €3.28 om te versturen en grote pakjes (tot 2kg) kosten €3.78 om te versturen. Als jouw pakket nog zwaarder is dan kan je kiezen voor een aangepast formaat en afhankelijk van het gewicht de verzendprijs ingeven. Begin dus al met sparen van die Bol verpakkingen want ze komen vrij goed van pas voor het opmaken van jouw Vinted pakjes. Wat mij tot de volgende tip brengt. Maak jouw pakjes steeds zeer verzorgd op. Niets zo onaangenaam als wanneer je een driedubbel gevouwen winkeltas moet ontdoen van vier lagen bruine ducktape  om dan te hopen dat je niet ergens een item beschadigd hebt bij het openen. 

6) The Money! Waar het uiteraard allemaal om draait naast de minder slordige kleerkast. In jouw profiel heb je een vinted portemonnee waar al jouw zuurverdiende centjes in terecht komen. Met die portemonnee kan je dan terug gaan shoppen op Vinted of het bedrag laten overmaken op een rekeningnummer. Als je nu een artikel aankoopt betaal je die onmiddelijk aan Vinted maar Vinted gaat dit bedrag pas overmaken aan de verkoper wanneer jij aangeeft het artikel correct te hebben ontvangen. Dit geeft kopers en verkopers de veiligheid dat alle transacties steeds correct verlopen. Ik heb gelukkig nog geen problemen hiermee gehad. Soms is een item niet zoals verwacht maar dit kan steeds in een chatgesprek of via de feedback aangegeven worden bij de verkoper. Dan kan onderling overeen gekomen worden om het artikel te retouren en het geld terug over te maken. 

Bovenstaande zijn slechts enkele tips maar helpen je al aardig op weg. Ik zou zeggen probeer gerust even de app en scroll wat door de verschillende kleerkasten van andere gebruikers maar pas op het is verslavend ❤.

Benieuwd naar nog meer tips en tricks voor een betere verkoop op Vinted?

Klik hier door voor deel 2

 

 

Naar overzicht blog

105 reacties

Cath

Hallo, ik wil een pakje vanuit België naar Nederland versturen en dat is met DHL. Een DHL servicepunt kan het niet inspannen. Ik heb gelezen dat je het dan aan Bpost moet afgeven en dat Bpost het aan dhl afgeeft. Echter lees ik blogs die vertellen dat het pakje niet toekomt bij de koper. Kan ik deze manier van aflevering nu vertrouwen of niet?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Cath, Klopt inderdaad dat de pakjes bij Bpost mogen afgegeven worden. Bij mij zijn de pakjes steeds aangekomen. Enige nadeel is dat de koper het pakje niet kan traceren. Groetjes,

Natalie Van der Taelen

Hallo, Misschien is deze vraag al enkele keren beantwoord, maar ik vraag me af hoe het zit met verkopen naar Frankrijk? Een koper wil een item kopen, maar ik woon in België. Hij wil het via een relay punt ontvangen, maar ik heb slechts 2.59eur verzendingskosten aangeduid voor een paar mannenschoenen. Moet ik dan niet meer betalen voor de verzending dan die 2.59eur?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Natalie, De afspraken met logistieke partners zijn voor verschillende landen gelijklopend dus het kan perfect dat de prijs hetzelfde blijft voor een verzending naar Frankrijk. Het systeem zal sowieso automatisch de correcte prijs weergeven. Nog veel succes op Vinted!

Cleo

Hallo, Bedankt voor je snelle reactie! Ik heb zelf namelijk alleen nog maar Vintedpakjes aan huis laten bezorgen. De persoon waarbij ik bestelde komt uit Nederland en hierbij had ik die optie niet .

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Cleo, Heel graag gedaan. Ik laat ze meestal op een Mondial Relay punt aankomen en daar vragen ze gewoon mijn naam. Maar bij Bpost is het inderdaad vaak met een barcode dus ik ben ik hier niet heel zeker van. Heel veel plezier met jouw aankoop!

Cleo

Hoi, Ik heb vanmiddag een jas gekocht op Vinted. Ik heb aangeduid om deze te laten leveren bij een Bpost-ophaalpunt bij mij in de buurt. Hoe werkt het juist als ik deze wil gaan ophalen? Krijg ik een mail aan met een barcode die ik daar moet laten scannen? Of moet ik gewoon mijn naam geven of identiteitskaart tonen? Mvg, Cleo

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Cleo. Je dient je naam op te geven en dan kunnen ze het pakje voor jou gaan opzoeken. Ik heb zelf nog geen pakjes via bpost gehad met Vinted dus weet niet of er nog een mail komt met barcode. Groetjes

Pietjebel

Goedenavond, ik heb een vraagje, ik hoor dat er veel mensen worden opgelicht in Frankrijk, ik heb nu een product verstuurd en wacht tot dat die het inontvangst heeft genomen, stel je voor dat hij het pakketje in ontvangst neemt en niet betaald wat gebeurd er dan?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond. De koper moet onmiddelijk betalen aan Vinted, dus zelfs nog voor het pakket werd verzonden. Van zodra de koper aangeeft het pakket goed ontvangen te hebben zal dat bedrag aan u worden overgemaakt. Dus de betaling is al voltooid. Fijne avond.

King Yan Tsang

Ik heb zaterdag 10/04 een pakketje ingeleverd bij een punt van Monial Relay. Ze hebben het pakket gescand maar ik heb tot op heden nog steeds geen bevestigingsmail gehad van verzending. Maw ik heb helemaal geen bewijs van afgifte! Ik ben dus helemaal in paniek nu. Want het gaat om een duur item. Ik voel me machteloos. En zeker na al de berichten die dat ik hier lees ! Had ik dit maar eerder ontdekt dan had ik het nooit zo verzonden. Normaal krijg ik direct een mail van zodra het pakket is gescand.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo, Kreeg je een bewijs van afgifte bij het Mondial Relay punt? Normaal geven ze altijd een bewijs mee. Misschien heeft dit punt op zaterdag geen verzending en zal het pas maandag verzonden worden. Wacht misschien nog even af. Veel kans dat de bevestiging alsnog doorkomt. Fijne avond.

Heidi

Hey! Leuk deze blog. Mag ik een vraagje stellen dat ik hier niet direct terugvind? Ik heb recent van 2 Franse kopers de vraag gekregen of ik via iets anders dan Mondial Relay wil verzenden, omdat ze dat niet in de buurt hebben. Is dat betrouwbaar? Of een poging tot fraude? Heidi

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dank je wel Heidi! Ik kreeg deze vraag ook wel al eens. In Frankrijk is het inderdaad vaak zo dat de verschillende punten soms ver uit elkaar liggen. Pols even via welke logistieke partner zij het pakket willen ontvangen. Het moet voor jou natuurlijk ook mogelijk zijn. De prijzen voor verzending kunnen ook oplopen bij verschillende partners dus hier moet de koper ook wel rekening mee houden. Vaak proberen ze dan wat van de prijs af te doen om de verzendkosten te dekken dus neem dit zeker ook in acht ;-). Veel succes !

Kim

Goedenavond, Vinted net ontdekt en ik vind het super al veel verkocht maar ook aangekocht ?.Wel heb ik een vraag ik heb een pakket verzonden wat nog steeds niet is opgehaald.Hoe werkt dit nu verder als het niet word opgehaald ? Ontvang ik nu wel het bedrag? Of word het pakket terug gestuurd en ik ontvangen niet het bedrag ? Alvast bedankt voor uw antwoord groetjes Kim

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Kim, Geen zorgen. Jij zal sowieso jouw geld ontvangen. De koper heeft zo'n 10 dagen de tijd om het pakket op te halen. Als die datum gaat verstrijken zal Vinted de koper ook zelf contacteren en verwittigen. Als het pakje alsnog blijft liggen gaat het retour. De koper verliest dan het aankoopbedrag. Veel succes !

Linda

Beste hoeveel dagen heb ik pakketje op te sturen , als koper al alles betaald?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Linda, Vinted vraagt om het pakje binnen de week te versturen. Fijne dag! Groetjes,

Gaby Vaes

Beste, ik heb al vele malen besteld via Vinted. Alles top. Mijn afhaalpunt is Genk. Nu is er bij mij in het dorp een afhaalpunt bijgekomen en wil ik veranderen naar Zutendaal. Het lukt niet. Wat doe ik het beste? Gaby8844.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Gaby, Tijdens de aankoop van een item kan je het afhaalpunt terug wijzigen. Fijne avond. Xiana

Emma

Hallo, ik heb via vinted een rok verkocht naar iemand in Frankrijk (ik kom uit Nederland) ik verzend het via Homerr, alleen hoe moet ik dit met de verzenkosten doen? Mvg Emma

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Emma. Als de koop gesloten is zal je een verzendlabel ontvangen. Enige wat je nu moet doen is je item verpakken en het label hierop kleven. Verzendkosten zijn reeds betaald. Ik ben niet vertrouwd met Homerr dus weet niet waar het pakje binnen moet helaas. Groetjes,

Laura

Hoi! Als kopers bundels maken van je kleding maar daar artikelen bij zitten die een ander ook in zijn bundel heeft gemaakt. En je bevestigd bij allen het pakketformaat. Hoe gaat het dan te werk? Wie het eerst betaald die krijgt het? En hoe worden die andere op de hoogte gesteld dat een artikel uit hun bundel verkocht is?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Laura, Van zodra je het eerste bundel zal bevestigen, zal een specifiek item uit een andere koper zijn bundel gemarkeerd staan als verkocht. De koper zal melding krijgen om de bundel te herwerken. Op die manier kunnen items geen 2x verkocht worden. Je kijkt best even welke bundel voor jou het interessants is want het is goed mogelijk dat kopers afhaken als een bepaald item uit de bundel verdwijnt. Groetjes,

Karin goed

Hoi, ik heb een trui gekocht en deze is miet binnen 7 dagen verstuurd. Wat moet/ kan ik doen om mijn geld weer terug te halen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Karin, Vinted zal automatisch het bedrag terugstorten van zodra alle termijnen verstreken zijn. U hoeft dus zelf geen actie te ondernemen. Fijne avond. Xiana

Sandra

Hallo, ik heb 02/02/2012 een pakketje verstuurd naar Nederland. Het pakketje heeft al ruim 1 week de status ‘In ontvangst genomen in Agents’. Ik heb al vaak een pakketje opgestuurd naar verdere landen zoals FR & Spanje, en de verzending duurde in totaal maar 1 week en nu ligt de status van het pakketje al voor 1 week stil. Is mijn pakketje definitief kwijt? Is dit normaal?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Sandra, Dat is perfect normaal. Mijn pakjes uit Nederland zijn soms tot 14 dagen onderweg. Verloopt niet altijd even vlot tussen de logistieke partners. Het komt er nog aan. Groetjes

Estelle

Mijn dochter heeft een burberry-bodywarmer verkocht op Vinted. Hij is origineel, nu zegt de koper, uit Frankrijk, dat hij nep is en heeft melding gemaakt. Vinted geeft aan dat ik een aankoopbon moet hebben anders stellen ze deze heer in gelijk. De meneer heeft nogal dreigende opmerkingen gemaakt naar mijn tienerdochter en nu zegt Vinted dat wij retour zelf moeten regelen, daarbij moet ik mijn adresgegevens en telefoonnummer en bankrekeningnummer (voor betaling retourkosten) aan deze man moeten geven. Iets wat ik niet prettig vind omdat ik niet weet of deze man slechte intenties heeft. Ik heb dit bij helpdesk van Vinted aan gegeven, maar zij blijven zeggen dat ik dit verder moet regelen met deze man en binnen 24 uur anders krijgt hij zijn geld terug en mag hij mijn burberrybodywarmer houden (waarde 800 euro). Ik weet niet of u mij hier tips of advies over kan geven? Alvast bedankt!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemiddag. Bij verkoop van duurdere merken vragen ze inderdaad om bewijzen die aantonen dat het item origineel is. Kan u ergens een kasticket of aankoopbewijs terugvinden? Anders vrees ik dat het zeer moeilijk zal worden om uw gelijk aan te tonen. Vriendelijke groeten.

Georgette

Hoi hoi. Ik heb schoenen gekocht via vinted. Nu is het zo dat ik mijn pakketje niet meer kan volgen. Hij geeft aan dat het trackingnummer niet bestaat. Er staat wel bij dat het is afgegeven in agents. Wat kan ik hiermee?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Georgette, Heeft u het pakje soms via DHL verstuurd? Ik weet dat de tracking daar niet altijd vlot verloopt voor Vinted pakjes. Dat het afgegeven is bij agents wil zeggen dat het nog in logistieke behandeling is. Pas als er staat dat u het pakje kan afhalen is het pakje aangekomen. Fijne avond.

Cath

Hallo, Ik heb net een bod geaccepteerd maar krijg geen verzendlabel tn mijj mailbox. Heeft de kandidaat-koper zich mss bedacht? Of moet ik nog ergens iets aanklikken? Grts Cath

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Cath, Van zodra jij een bod gaat accepteren zal Vinted de totaalprijs doorsturen aan de potentiële koper. Dat is de geboden prijs + verzendkosten. De potentiële koper moet dit inderdaad nog finaal bevestigen vooraleer de koop definitief is. Het kan dus zijn dat de koper nog aan het twijfelen is. Je kan even een berichtje sturen en polsen naar de verdere interesse. Ik heb helaas ook al wel een aantal maal voorgehad dat het daarna complete radiostilte is aan de andere kant. Heel fijn weekend verder.

Ingrid

Ik heb drie paar schoenen op Vinted geplaatst. Ben net lid geworden. Twee paar worden direct geplaatst, het derde paar blijft op 'niet gepubliceerd' staan. Ik heb de advertentie al 2x verwijderd en opnieuw geplaatst. Het lukt niet! Mijn instellingen al bekeken. Hier staat niets raars of anders. Wat zou ik nu kunnen doen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Ingrid, Ik heb deze situatie nog al wel doorgekregen via andere verkopers. Meestal is er ergens iets nog niet volledig ingevuld in de advertentie maar je geeft aan alles al overlopen te hebben. Mocht het item blijven problemen geven neem je best even contact op met de helpdesk. Groetjes,

Ralf

Hallo, Ik heb dus een ring en een armband te koop gezet op deze app... Ik heb ze dus allebei al verkocht gekregen! Maar mijn vraag is dus kan ik deze ring en deze armband in enveloppen versturen? of is dit niet mogelijk? Groetjes, Ralf

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Ralf, Dat kan perfect. Zorg dat ze wel vrij goed dicht gekleefd is aan alle zijden. Het zal misschien iets minder praktisch zijn om het verzendlabel te kleven aangezien die wat groter is? Eventueel kan je de enveloppe ook in een papieren draagtas stoppen of een klein doosje en zo opsturen. Veel succes met de verdere verkoop!

Mirte

Hi! Ik had een vraagje over de verzending met Vinted. Bij mij in de buurt zijn er eigenlijk geen Mondial Relay punten, zou ik ook via PostNL punten pakketjes kunnen versturen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Mirte, De verzendopties hangen af van land van bestemming en oorsprong. Je checkt best even in de app welke opties er mogelijk zijn voor jouw bestemming. Ik weet dat je bijvoorbeeld ook via DHL soms kan versturen maar weet het niet zeker met PostNL. Bij het opladen van een artikel moet je steeds je verzendopties doorgeven en daar kan je zien wat mogelijk is voor jouw woonplaats. Veel succes!

Debbie Jeurissen

Hallo, Even een vraagje over verzenden via Vinted. In de instellingen heb ik geselecteerd dat ik alleen DHL (en Post.nl) wil gebruiken als verzendoptie. De andere bezorgopties heb ik niet in de buurt van mijn huis. Bij het uploaden van een artikel moet je de pakket grootte aangeven. Alleen verscheelt het bedrag wat in beeld komt met wat de werkelijke kosten zijn. Voorbeeld. Een middelgroot pakket zou 3.90 euro moeten kosten bij DHL (dat geeft Vinted aan als je klikt op middel), alleen als ik op de site kijk van DHL staat dat het 4,50 euro kost naar een DHL punt en zelfs 5,75 euro voor naar een huisadres. En naar Frankrijk kost het 19,00 euro. Dat staat nergens. Is dit dan niet misleidend voor de kopers, aangezien ze dus meer moeten betalen wat aangegeven staat? Of moet ik het verschil tussen de verzendkosten betalen? Ik zou ook voor de zekerheid steeds voor optie aangepast kunnen kiezen, alleen dan moet ik steeds de verzending regelen. En andersom hoeft dat niet, alleen label plakken en afgeven.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Debbie, De tarieven op de Vinted app zijn de tarieven die onderling met Vinted en de logistieke dienst onderhandeld geweest zijn. U hoeft dus niet te vrezen dat er een opleg zal zijn naast dit gecommuniceerde tarief. De verzendkosten worden door de koper betaald dus u hoeft hier zelf nooit in tussen te komen. Veel succes met de verkoop!

fenne

hoi! ik heb vandaag iets verkocht, en ik wil het product verzenden maar weet de kopers exacte adres niet. waar zou ik deze vinden/wat moet ik doen en als ik het adres heb, waar moet ik die plaatsen op het pakket?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Fenne. Je hoeft de koper zijn adres niet te weten om het pakje te versturen. Als de koper jouw item gekocht heeft dan zal jij een link ontvangen met daarbij een verzendlabel. Je hoeft nu enkel nog maar het item in een doosje te stoppen en daar dit label op te bevestigen. Breng het binnen bij jouw dichtstbijzijnde Mondial Relaypunt (afhankelijk van de gekozen verzendingsoptie) en dan gaat het pakje naar het punt van keuze van de koper. Veel succes!

Ryan Switten

Ik had onlangs een jas verkocht van 175 euro maar toen die aankwam was de koper niet tevreden dus hoort hij die terug te sturen en ik het geld terug te storten maar ik was iets te snel en heb zonder met hem te chatten tot een overeenkomst komen zijn geld terug gestort en nu heeft die het geld en mijn jas wat kan ik hieraan doen ??????

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Ryan, Als er een onderling probleem is met de verkoop moet je dit eerst en vooral bij Vinted aangeven. Je krijgt na ontvangst een keuzescherm met hierbij de opties alles ok of ik heb een probleem. Daarna zal Vinted het bedrag bevriezen totdat jullie tot een overeenkomst gekomen zijn. Ik weet niet of u specifiek die stappen genomen heeft? Op welke rekening heeft u dan het geld terug overgeschreven?

Sharon

Hoiii ik heb een vraagje over vinted. Heb iets meer dan een week geleden een vest gekocht en hij staat al een week op “taking over agency”. Is dat normaal? En wat is het verschil tussen “received in agency” en “taking over in agency”? Groet Sharon ^-^

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Sharon, Ik heb zelf al gemerkt dat die termen vooral gebruikt worden als je items aankoopt uit het buitenland en de transactie door verschillende logistieke partners verloopt. Van zodra het pakje in jouw punt aangekomen is zal je hier een melding van krijgen. Het kan snel 1 tot 2 weken duren dus wees niet ongerust. Fijne avond.

Femmy

Er staat nu voor de 3e keer ‘in ontvangst genomen bij agents’ terwijl hij al binnen had moeten zijn. Als hij binnen is krijg je daar dan wel altijd een melding van? Of moet je dat zelf gaan gokken?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Femmy. In ontvangst genomen bij agents geeft aan dat het pakje nog onderweg is. Vaak is het zo, vooral bij buitenlandse zendingen, dat er verschillende logistieke partners aan te pas komen. Van zodra het pakket aangekomen is zal je hiervan een melding krijgen. Fijne dag!

Tanja

Hallo, ik heb wat besteld en nou heb ik al 3x een bericht gekregen dat het pakje in ontvangst genomen in agents. De eerste x 5 dgn geleden, 2e x 3 dgn geleden en net 2 uur geleden. Heb net gebeld met het afhaalpunt maar hij is nog niet afgeleverd.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Tanja. In ontvangst genomen door agents wil niet zeggen dat het pakje al in jouw afhaalpunt ligt. Het pakje gaat vaak door verschillende logistieke handen afhankelijk van land van herkomst. Zo moet ik soms een tweetal weken wachten op pakjes uit Nederland. Vriendelijke groeten, Xiana

Anne

Ik heb geen printer. Kan ik Vinted dan wel gebruiken om te verkopen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Anne, Je hebt helaas een printer nodig om de verzendlabels te printen. Je kan altijd wel items plaatsen en aangeven dat je enkel ophaling kan aanbieden. Op die manier hoef je het item niet te verzenden. Het bereik is dan natuurlijk wel minder groot. Fijne avond.

Ann

Als ik een pakje op moet halen gaat dat aan de hand van het tracknummer bij service punt van Vinted mvg Ann

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Ann. Je mag gewoon jouw naam doorgeven en dan zoeken ze het pakje op die manier voor jou op. Fijne avond.

Kimberly

Hey, Ik heb nu voor de tweede keer de melding gekregen “in ontvangst genomen in agents” wat houd dat in en waarom zie ik dat nu voor de 2e keer? Mvg

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Kimberley, Wil niet zoveel zeggen. Het pakje is in verwerking. Mijn pakje is na deze melding 1 dag later aangekomen op mijn afhaalpunt. Heel veel succes !

Lordana

Heyhey! Ik heb twee kopers uit Frankrijk maar zij hebben mijn artikel gekocht via mondial relay, dit kost 3.28 euro. Kost dit niet meer om naar Frankrijk te verzenden? Ik ben nieuw op Vinted dus ik snap het systeem nog niet echt. Groetjes Lordana

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Lordana, Ik weet dat je naar Frankrijk en Nederland bijvoorbeeld gewoon aan hetzelfde tarief als binnen België kan sturen dus geen zorgen in maken want het systeem bepaalt automatisch het correcte tarief. Veel succes!

pom

Hoi! Ik heb een vraagje en hoop dat me hiermee kan helpen :) Ik schets even kort: onlangs heb ik een hele boel kledij gevonden op zolder bij mijn ouders die ik op Vinted plaatste. Zelf zit ik op kot en heb ik de kledij niet kunnen meenemen. Onlangs verkocht ik een item en deden mijn ouders het vanaf hun adres op de post, maar bij het scannen van het pakje gaat er steeds iets mis. Mijn kotadres staat op het verzendlabel, zou dit mogelijks het probleem zijn? Indien ja, is er een mogeijkheid om pakjes vanuit twee verschillende adressen te verzenden? Ontzettend bedankt om dit te lezen!! Groetjes Pom

Kattebelletjes Foto Pitoe

Heyla! Eigenlijk mag dit geen probleem vormen. Mijn zus brengt soms ook pakjes binnen die op mijn naam en adres staan zonder enig probleem. Waar brengen ze het pakje binnen en via welke koerierdienst laat je de verzending lopen? Misschien ligt hier het probleem. Groetjes,

Georges Van den Eynde

Neen het gaat om één en dezelfde koper. Dus waarschijnlijk heeft die iets verkeerds gedaan.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Georges, Ja inderdaad. De koper kan de koop annuleren en opnieuw een bundel maken. Anders zal het systeem het niet toelaten om de items samen te versturen. Fijne avond nog!

Georges VAN DEN EYNDE

Hallo, ik heb twee truien verkocht via vinted. Nu krijg ik twee verzendlabels om te versturen. Dus twee maal verzendingskosten voor de koper. Ze kunnen toch gewoon in 1 pakket verzonden worden? Hoe kan ik dat doen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Georges, Het gaat hier over 2 verschillende kopers vermoed ik? Als het over dezelfde persoon zou gaan dan zou die een bundel gekocht hebben en dus alles in eenzelfde pakket. Nu moeten er twee pakjes verstuurd worden dus twee keer aparte verzendkosten. Vriendelijke groeten, Xiana

Nien

Hee, wat nou als je geen printer hebt thuis om de verzendlabels uit te printen? En word er gelijk een retour label erbij verzonden?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Nien, Een printer is inderdaad een vereiste om labels te printen. Een retourlabel zit er niet automatisch bij omdat de eventuele retour niet via vinted verloopt maar rechtstreeks tussen koper en verkoper. Vriendelijke groeten.

Tanja

Hallo Ik heb laatst iets besteld via vinted voor de eerste keer. Nu komt er te staan in ontvangst genomen agents wat houdt dit in? Met vriendelijke groet Tanja

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Tanja, Dat wil zeggen dat de logistieke dienst uw pakket heeft ontvangen en het weldra zal geleverd worden op het gekozen afhaalpunt. Veel succes

Aimée

Hi! Ik verzend mijn pakketjes altijd met mondial relay. Vandaag pakketje klaarliggen met label van DHL, waar een returlabel bij zit. Wordt dit meegezonden naar de koper? (Vreemd). Iemand ervaring met DHL? Groetjes Aimée

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Aimée, Ik verstuur hoofdzakelijk via Mondial Relay. Ik heb 1x via DHL verstuurd en bij mij zat geen retourlabel bij. Ik zou het in het pakje stoppen. Pakje kan je afgeven bij Bpost want bij een DHL punt werkt het blijkbaar niet. Veel succes !

Ahou

Moet je de koper ook melden dat ze hun bestelling kunnen ophalen bij een afhaalpunt?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Ahou, Neen hoor dat hoeft niet. De koper krijgt zelf een melding als het item is aangekomen bij het afhaalpunt. Veel succes!

Ahou

Heey, dit is me eerste keer op vinted, ik heb iets verkocht op vinted en een koper heeft het gekocht en ik heb de labels enz binnen gekregen maar ik weet niet hoe ik het moet verzenden moet ik zelf die pakket dozen kopen of gaat het anders ?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Ahou, Je zoekt iets waarin je het item kan verpakken, een schoendoos of een oude doos van Bol ofzo en hierin verpak je het item. Daarop kleef je het verzendlabel en dat breng je binnen bij het gekozen verzendpunt. Veel succes!

Bertie

Hallo, dank je voor je beschrijving. Ik ben nieuw bij vinted en sommige dingen zijn nog onduidelijk voor me. Ik heb een item verkocht, de koper heeft de verzending betaalt en het verzendlabel heb ik gedownload. Tot daar geen vragen. Nu lees ik op vinted dat ik als ik het pakketje verzonden heb de track and tracecode moet uploaden en het item moet markeren als verzonden. Ik zie alleen nergens een mogelijkheid dit te doen. Kan jij me misschien vertellen hoe ik dit moet doen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Bertie, Eens het pakje verzonden is verloopt de rest automatisch dus u hoeft niets meer aan te passen. Van zodra de koper het pakje ontvangt zal die het markeren als ontvangen en zal het geld op uw Vinted portefeuille gestort worden. Veel succes!

Janne

Hallo, leuke blog en tof dat je zo fijn reageert op de vragen! Ik heb uiteraard ook een probleempje... Ik heb een aantal spullen verkocht die samen 2,137kg wegen (in stevige zak verpakt) Ik kies hiervoor een groot pakket (bundel) waardoor de verzendkosten wel hoger zijn, 5,18 ipv 2,78 voor het formaat kleiner. De koper vraagt nu om het anders te versturen zodat het goedkoper wordt. Hoe doe ik dat best? Alvast bedankt voor jouw reactie! Groetjes Janne

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Janne. Ik heb al gemerkt dat ze niet zo nauw kijken naar het gewicht bij de pakjes. Als ik echt items heb die 5kg en meer wegen dan neem ik wel steeds groot maar bij kleinere pakjes neem ik klein of middelgroot. Veel succes !

Mary

Hey, ik heb al een week (!) geleden schoenen gekocht op vintef vanuit Frankrijk, maar deze zijn nog steeds niet aangekomen. Al 2 keer staat er ‘pakje in ontvangst genomen in agents’. Wat wil dit zeggen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Mary. Momenteel zijn er vertragingen bij veel logistieke diensten waardoor pakjes langer onderweg zijn. Als er staat dat het pakje binnen is dan vermoed ik wel dat je het kan ophalen. Misschien even bellen mef je ophaalpunt om te verifiëren. Veel succes!

Kelly

Hey ik heb al een hele tijd geleden een pakje verzonden maar status is pakketje in agents wat betekend dit

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Kelly, Wat staat er specifiek ? Ik vermoed dat het pakje aangekomen is? Vriendelijke groeten, Xiana

Barbara

Ik heb iets verkocht nu moet ik het versturen via Mondial relay. Print ik het verzendlabel uit lijkt het wel Chinees/Russisch. Je kan de tekst niet lezen, de letters zijn half, weg of onduidelijk. Hoe krijg ik een goed label uitgeprint? Ik heb het al gedownload, gemaild etc... Maar overal hetzelfde. De streepjescode is wel goed. Wat nu?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Barbara. Dat is eigenaardig. Vanwaar is de koper afkomstig ?

Sofie

Goeiemorgen :-) Ik kies altijd hetzelfde Mondial Relay afhaalpunt om te versturen of af te halen. Nu wilde ik gisteren een artikel kopen maar ik kon mijn afhaalpunt niet selecteren... Heeft u daar enige ervaring mee? Bedankt alvast, Sofie

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Sofie, Zelf nog niet voorgehad maar misschien is uw afhaalpunt gesloten op dit moment? Of de verkoper werkt niet met Mondial Relay? Veel succes!

Tim

Hoi, Ik heb gisteren een bundel kleertjes verkocht. Normaal krijg ik altijd een label maar ik kan nu nergens iets terugvinden. Dit is wel de 1ste keer dat ik een bundel verkoop. Kun je mij vertellen hoe ik aan een label kom? Alvast bedankt! Groetjes, Tim

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Tim, Bij een bundel moet u eerst aangeven welk formaat het pakket zal hebben nadat koper aangaf te willen kopen. Van zodra u dit doorgaf moet de koper nogmaals bevestigen. Misschien is deze laatste stap nog niet in orde waardoor u het label niet ontving?

Zachary Geentjens

Hey ! Ik heb ook net Vinted, maar nu heb ik een vraag. Wat als ik geen printer heb, hoe kan ik dan het verzendlaber er op kleven?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Zachery, Een afgedrukt label is helaas een vereiste dus zonder printer zal het moeilijk worden. Misschien kan u bij een kennis even printen?

Robbe

Dus dan moet ik niks in het Bpostkantoor of het Mondial Relay kantoor tussenkomen qua verzendkosten of moet ik dan toch nog die verzendkosten betalen, zodat erna de koper die verzendkosten terugbetaald?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dat klopt Robbe! Van zodra jouw artikel verkocht is zal je via jouw Vinted account een verzendlabel ontvangen en dit bevestig je op jouw verzending. Dan hoef je de verzending enkel nog maar af te geven in het gekozen logistieke punt.

Robbe

Zijn de verzendkosten hetzelfde als ik bv. van België naar Nederland een pakket verzend met DHL of een pakket van België naar Frankrijk stuur met Mondial Relay? Of hangt het ook af van welke pakjesdienst en locatie, want ik versta er helemaal niks van wat ze op Vinted zelf zeggen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Robbe, Verzending via DHL ligt hoger dan verzending via Mondial Relay. Heeft u dus de mogelijkheid om via Mondial Relay te versturen dan zou ik deze optie nemen kiezen. Via deze link kan je alle tarieven terugvinden: https://www.vinted.fr/pricelist. De kosten voor verzending zullen altijd betaald worden door de koper dus hier hoeft u zelf niet in tussen te komen. Veel succes op Vinted!

Ann

Ik ben nieuw op Vinted en heb toch nog wat vraagjes vooral naar verzending toe. In een straal van 15km geen mondial, dus alles via bpost. Waardoor verzending duurder zeker naar Frankrijk of Nederland. Is dat juist he. Kosten wel voor koper maar kopen dan toch minder. Tips?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Ann. Het kan een koper idd beïnvloeden als de verzendkosten hoger liggen zeker als het over kleine items gaat. Misschien de verkopen zoveel mogelijk bundelen en via Mondial Relay werken? Veel succes!

Nadege

Hallo, ik heb een koper die 20 artikelen heeft aangekocht. De verzending is aangepast en dus niet via het verzendlabel van vinted zelf. En het zou ook naar een thuisadres moeten gestuurd worden. Heb ik hier wel één of andere garantie als dit mis loopt. Totaal bedrag is 150 euro. Vertrouw het precies niet zo

Kattebelletjes Foto Pitoe

Kan u misschien wat meer detail geven over de aanpassing verzending? Via welke logistieke dienst verloopt het nu ? Stuur me gerust een pb via info@kattenbelletjes.be. ik kijk graag even met u of alles klopt. Vriendelijke groeten

Lidy Smits

Mijn winkel om pakje te verzenden is gesloten door de coronamaatregels. (België)Mag ik mijn pakje in Nederland afgeven? mvg Smits Lidy

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Lidy. U mag zelf kiezen in welk punt u het pakje gaat afgeven. Informeer misschien nog even bij het punt in Nederland vooraf want ik weet niet of het verschil zal uitmaken als je vanuit een ander land verstuurd.

Leonie

Hoi hoi de afgelopen dagen heb ik meerdere dingen gekocht bij vinted. Ik kan nu alleen nergens terug vinden welk pakket er bij welk afhaalpunt bezorgt wordt ? kan ik dit ergens terug vinden?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Leonie, Normaal worden alle pakjes telkens bij jouw gekozen afhaalpunt afgeleverd. Als je dit dus niet gewijzigd hebt zullen ze allemaal bij hetzelfde afhaalpunt terechtkomen. Je kan dit zelf ook even nakijken als je klikt bij de tracking van jouw aankoop. Daar kan je zien op welk adres het pakket zal terechtkomen. Veel succes!

Lindsey

Hallo, ik heb iets verkocht via vinted alleen hoelang duurt het voordat ik een melding krijg dat er iets is verkocht?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Lindsey, Van zodra je iets verkocht hebt op Vinted krijg je onmiddellijk melding hiervan. Veel succes!

Chanty

Veel mensen uit Frankrijk willen of hebben interesse in mijn kleding. Hoe zit dit met belasting voor de verkoper? Zag er een stuk over staan maar dat is nog niet duidelijk. In Nederland bestaat een belasting over verkoop van producten. Groetjes chantal

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Chanty. In het algemeen wordt er geen belasting geheven op inkomsten die voortkomen uit niet-commerciële verkoop van tweedehands artikelen, tenzij je meer verdient dan de vastgestelde belastingvrije voet. Als je dus echt grote aantallen verkoopt hier best even met een boekhouder over praten. Veel succes.

Kitty

Ik heb een bod gekregen en dat geaccepteerd, moet ik dan de prijs aanpassen, of moet ik gewoon wachten op een reactie van de koper?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen Kitty, Nu is het afwachten op de definitieve bevestiging van de koper. Veel succes!

Simon Nicolai

Hallo, heb laatst een vest verkocht, maar mijn €12.50 is nog steeds niet gestort! Hoe kan dit, of komt het nog???? Groetjes van Simon.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Simon, Heeft de koper het pakket al kunnen afhalen? Je kan de bestelling opvolgen via jouw account. Nadat het pakket is opgehaald dient de koper de ontvangst te bevestigen. Doet die dat niet dan zal het systeem het automatisch doen na een bepaalde periode. Je kan altijd de koper even aanmanen om ontvangst te bevestigen en polsen of alles in orde ontvangen is. Je zal melding krijgen als het bedrag op jouw Vinted portemonnee staat. Veel succes!

Maesen Tamara

Hallo, Ik heb voor de eerste keer iets gekocht, er ging geld af van mijn portemonnee...maar ik moest ook een rekeningnummer opgeven. Is dan het bedrag bij mijn Vintedportemonnee er af en van mijn privé rekening? Moet je je bankrekening opgeven of je nummer van je bankkaart? PS: Vinted is geweldig! Hoop dat mijn eerste aankoop lukt, dan is het top. Grtjz Tamara

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Tamara, Ze vragen het rekeningnummer standaard. Je hebt namelijk de keuze om jouw aankoop te betalen met jouw Vinted portemonnee of via Visa of Paypal. Met bankrekening kan nog niet betaald worden op Vinted dacht ik? Veel succes!

Sofie

Hoi! Kan je mij uitleggen hoe ik een bod op een bundel kan doen? Ik vind het nergens terug...dank je!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Sofie. Eerst moet je de bundel samenstellen en dan zal je de bundelprijs krijgen. Daarna zal de verkoper het pakketformaat aangeven en hier kan je een bod doen op de bundel. Veel succes!

Julie

Hallo, ik ben nieuw op vinted en zit met het volgende probleem. Ik heb een bod ontvangen en dit geaccepteerd. Nu heb ik nog een ander bod ontvangen dat net iets hoger ligt. Van de eerste persoon heb ik niets meer gehoord. Kan ik in dit geval ook gewoon het tweede bod accepteren?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Julie. Is de verkoop al bevestigd? Kreeg je al een verzendlabel? Ik vermoed hier van niet aangezien je nog een tweede bod kreeg want anders staat je item op verkocht. Breng miss de eerste koper even op de hoogte en ga verder met de tweede koper. Veel succes!

Tasja

Hoi, je moet toch, als koper, bij elke aankoop een keuze voor afhaalpunt krijgen? Ik krijg, bij mijn laatste aankoop, dus geen keuze afhaalpunt (Homerrr, vanuit Frankrijk) en heb daarom, na chatten met de verkoper, geannuleerd. Ook kon ik geen afhaalpunt vinden op het verzendlabel waarvan de verkoper me een screenshot heeft gestuurd. We gaan straks, hoop ik, opnieuw proberen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen Tasja, Als verkoper krijg je de keuze hoe je een item wil versturen en dit zou ook in de advertentie moeten aangegeven staan voor de koper. Als de verkoper met een afhaalpunt werkt bijvoorbeeld Mondial Relay dan krijg jij na aankoop de keuze om te kiezen op welk specifiek punt jij wil gaan ophalen. De app zal ook jouw eerste keuze onthouden en die automatisch voorstellen maar dit kan je nog handmatig wijzigen. Met Homerr heb ik zelf geen ervaring. Veronderstel dat dit op dezelfde manier werkt als Mondial Relay en dan zou er een lijst met afhaalpunten moeten verschijnen. Hopelijk lukt het als jullie de aankoop straks nog eens doorvoeren. Veel succes!

Annemarie

Ik merk de laatste tijd dat Mondial relay er vreselijk lang over doet voordat het pakketje bij de koper is en andersom ook. Gaat dit betekenen dat ik mijn geld niet in de portemonnee ga ontvangen? De koper kan immers niet bevestigen dat ze het pakketje heeft gekregen. Wanneer en wie gaat dit rechtzetten? Wie is zijn geld kwijt in dit geval? Of staat Vinted garant voor dit soort issues? Ik lees alleen over kopersbescherming, maar wie beschermt de verkopende partij?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen Annemarie. Een pakje kan 5 tot 7 dagen onderweg zijn. Ik deed reeds meer dan 100 verkopen en mijn pakje is altijd aangekomen. Mocht er toch iets voorvallen en een pakje raakt verloren komt Vinted tussen voor koper en verkoper. Fijne dag.

Lieselot Vandenhout

Hallo, een mogelijke koper maakte een bundel van mijn artikelen op vinted, maar de totaalprijs klopt niet die voorgesteld wordt, wil dit zeggen dat de koper een bod deed? Kan dit op een bundel?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Lieselot, De koper kan inderdaad ook een bod doen op een bundel. Het staat je uiteraard vrij om hierin mee te gaan. Je kan eventueel zelf ook een tegenbod doen of het bod weigeren. Veel succes!

Annaniempje

Hoiii, Ik heb wat verkocht, maaar.. De koper (die uit Frankrijk! komt) had de verzendmethode gekozen via mondial Relay, dat bedrijf zit nergens bij mij in de buurt. Kan het pakketje naar Frankrijk worden verzonden met DHL? En kost dat dan meer voor de koper? Hoor graag van je!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Anna, jij kan zelf kiezen op welke wijze je een artikel wil versturen. Afhankelijk van de verzendmethode zal er een prijs opgemaakt worden. DHL is inderdaad wat duurder dan Mondial Relay maar als het voor jou te veraf is om het via die manier te sturen kan je dit gerust aangeven. De koper kan dan alsnog beslissen of de totaalprijs te hoog ligt of niet. Misschien kunnen jullie elkaar ergens onderling tegemoet komen in prijs. Veel succes!

Wendy Tielemans

Hoi. Dank je voor deze leuke blog! Vraagje: ik heb een artikel geplaatst en een klein pakket aangeduid met mondialrelay. De verzendkosten komen op 2.88 euro berekend door vinted wat verschijnt in mijn advertentie. Een persoon uit Frankrijk heeft het artikel gekocht en de verzending betaald. Ik kan nu een label afdrukken. Op de website van mondialrelay blijken de verzendkosten echter hoger te liggen van belgie naar frankrijk. Hoe worden die verzendkosten door Vinted dan bepaald? Herberekenen zij zelf de werkelijke verzendkosten en stellen dit dan voor aan de verkoper (wat hoger kan liggen dan de 2.88 euro die in mijn advertentie verschijnt). Waarom stellen ze dan 2.88 euto voor? Of is 2.88 een vast bedrag ongeacht naar welk land je verzend?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Wendy, Bedankt! De €2.88 is inderdaad een vast bedrag ongeacht de bestemming. Heel veel plezier met Vinted!

Laurien

Beste Ik heb zonet laarzen verkocht. Ik had het pakket 'middel' aangeduid. De koper heeft het label al gekocht. Ik zie nu net dat het maximumgewicht 1 kg is. Ik weeg het pakket en het is 1 kg 150 g. Zal mijn pakket dan toch verzonden worden? Zo niet, hoe kan ik dit oplossen? Mvg, Laurien

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Laurien, Sorry voor de wat latere respons maar ik was met vakantie. Jouw pakket zal ondertussen verstuurd zijn vermoed ik. Ik heb nog nooit voorgehad dat mijn pakket niet is aangekomen en ik maak altijd een inschatting bij de verzending dus ga niet alles eerst gaan afwegen. Nog veel plezier met Vinted!

Romy

Ik heb een bod op een kledingstuk wat ik verkoop op vinted ‘geaccepteerd’, hiermee heb in het artikel dus ‘verkocht’. Nu staat er overal op internet dat ik bij ‘verzendinstructies’ moet kijken bij de chat, om te kijken waar het heen gestuurd moet worden. Nu is het probleem : dit kan ik nergens vinden.. geen gegevens , geen adres. Het is inmiddels 2 dagen geleden dat ik het aanbod geaccepteerd heb dus het artikel moet binnen 2 dagen verzonden worden.. Hoe kan ik erachter komen waar ik het heen moet sturen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Romy, Sorry voor de wat latere respons aangezien ik met vakantie was. Hopelijk is het ondertussen gelukt om het pakket te versturen? Het koppelen van verzendadres gaat automatisch dus hier hoef je niet mee in te zitten. Als jouw artikel verkocht is dan kan je een verzendlabel downloaden en hierop staat alles netjes duidelijk voor de koerierdienst. Nog veel plezier met Vinted!

Jeanine

Hoi, ik moet (net als zoveel lees ik hier) iets opsturen naar Frankrijk. Nu lees ik dat ze in Frankrijk extra kosten berekenen voor Vinted verkoop? Klopt dit? En ik vind het nog wel een dingetje hoor. Zijn best duren schoenen, straks ben ik mijn schoenen kwijt als de koper het niet ontvangt...

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Jeanine. De verzendkosten worden sowiezo door de koper betaald dus over extra kosten hoeft u zich geen zorgen te maken. Vriendelijke groeten

Lies

Hallo, Ik heb bericht gekregen van 3 verschillende personen dat ze een bundel van mijn kledingstukken wilden kopen (verschillende kledingstukken). Ik heb toen voor alle drie de kledingstukken gereserveerd en het pakketformaat bevestigd. Er zijn nu al enkele dagen voorbij gegaan, en deze 3 personen hebben nog steeds niet betaald, waardoor ik de kledingstukken ook niet kan verzenden. Hoeveel tijd hebben de kopers om te betalen? Als kan ik de verkoop annuleren zonder een slechte recentie te krijgen? Ik heb namelijk nog enkele berichten gekregen van mensen die de gereserveerde kleren graag willen kopen... Alvast bedankt voor u antwoord!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Lies, Zolang desbetreffende personen de aankoop niet bevestigen is er geen verkoop geweest. Van zodra je het pakketformaat hebt aangegeven moeten zij dus nog bevestigen. Kan dus inderdaad dat ze dit niet doen en afzien van de koop. Niets belet er jou om met andere mensen te onderhandelen want zij hebben nog niet gekocht. Vervelend maar valt jammer genoeg vaker voor. Zolang er dus geen bevestiging is dan is er nog geen verkoop. Veel succes!

Evelyne

Hallo, ik ben nog maar net lid van Vinted. Ik merk dat zo goed als alles Frans is en vooral Franse meisjes reageren op mijn artikel(en). Is dit normaal? Kan ik bv ook filteren naar enkel België?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Evelyne, Op Vinted zitten idd heel wat mensen uit regio Frankrijk. Hierdoor is het zeker mogelijk dat er voornamelijk Franstalige reacties zijn. Dit is ook de reden waarom Vinted met automatische vertaling werkt waardoor de taal geen barrière hoeft te zijn. Filteren hierop is helaas nog niet mogelijk. Ik hoop ook op die functie voornamelijk bij boeken of speelgoed handiger ?.

Kaat

wat bedoelt Vinted met : "xx heeft jouw artikel 'Harley Davidson sweater' opgeslagen als favoriet. Waarom stuur je geen bericht?" wat moet je dan doen???????

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Kaat. Dit is een tip van Vinted maar hoeft niet. Je kan vb de persoon aanspreken en hen een korting aanbieden of vragen of ze interesse hebben in meerdere stuks vb. Groetjes

Amy

Hallo, ik heb juist Vinted geïnstalleerd en heb nog wat moeite met de verzending. Ik ben van België, kan ik dan enkel met Bpost en mondial relay verzenden of ook met dpd? Aangezien in bij de FAQ van Vinted enkel dpd NL zie staan voor te leveren van NL naar BE, maar kan dit ook andersom?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Amy. Op dit moment kan je vanuit België enkel gebruik maken van Bpost en Mondial Relay. Groetjes

Sharonismay

Hallo, Hoelang heeft een koper bij vinted de tijd om het pakketje op te halen bij het afhaalpunt?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen. De koper heeft 5 werkdagen de tijd om het pakket op te halen. Uit ervaring merk ik dat het pakket vaak langer blijft liggen. Je kan ook altijd even bellen naar het winkelpunt om de uitbater te verwittigen dat je er niet tijdig om kan. Vriendelijke groeten

Amelie Mooij

Hallo, Ik heb net oud speelgoed verkocht aan een meisje. Ik heb het in een passende doos gestopt en ze zeggen dat ik nu naar een breng punt moet gaan. Daar scannen ze dan een code die ik heb gekregen via e-mail, moet ik er nu een adres op schrijven of niet? En zo ja, waar kan ik dat vinden, alvast bedankt!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Amelie, Het klopt inderdaad. Je krijgt via jouw Vinted account een verzendlabel en die kleef je op het pakket. Op dit verzendlabel staat reeds het adres van de ontvangen dus hier hoef je niets meer voor te doen. Veel succes!

Jolien Vodermans

Hoi! Ik heb zonet mij eerste kledingstuk verkocht aan een meisje uit Frankrijk. Het is een shortje en dus een klein pakketje. Zij heeft gekozen om het te verzenden via Mondial Relay, maar ik heb echt geen idee hoe ik dat moet doen. Moet ik gewoon met het verzendlabel naar een afhaalpunt gaan? Zijn er bij het afhaalpunt dozen voor de verpakking? Of moet ik zelf voor een doosje regelen en dat dan gaan binnenbrengen op een afhaalpunt? Ik heb echt geen idee...

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Jolien, Je zal het verzendlabel kunnen downloaden via jouw account op Vinted. Je moet zelf de verpakking voorzien en het label bevestigen en ter plaatse afgeven. Je kan gerust ook een grote envelop of papieren of plastic had Je gebruiken en dichtkleven mocht je geen doos hebben. Veel succes!

Linda Potijk

Ik heb schoenen verkocht. Maar nu moet de koper nog bevestigen....stel dat zij dat niet doet?? Dan heeft ze de schoenen en ik niet mijn geld?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Linda, Zolang beide partijen niet bevestigen is er geen verkoop dus zij kan uw schoenen niet ontvangen zonder er eerst voor betaald te hebben. Fijne avond.

Karin

Hallo, Ik heb een jurkje verkocht voor 25 euro. Het pakket is afgeleverd bij het afhaalpunt maar de koper haalt het niet op. Ik heb haar al een berichtje gestuurd maar ze reageert niet meer. Waarom zou ze het pakket niet ophalen, ze heeft er toch al voor betaald?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Karin, Dat klopt inderdaad. De betaling is sowieso voldaan dus als de periode verstreken is krijg jij gewoon jpuw centjes. De koper heeft wel eventjes de tijd om het pakket op te halen dus miss doet ze dit alsnog.

Loes

Hoi, ik heb voor het eerst iets via vinted verkocht. Ik heb een verzendlabel gekregen via de mail. Echter staat in de chat met de koper; op dit moment kan het artikel niet worden verzonden. Weet je wat dit betekend?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Loes. Ik vermoed dat de koper woont in het buitenland? Ik weet dat een aantal diensten naar het buitenland toe nog niet optimaal werken. Kreeg je ondertussen nieuws?

Janicque

Hey, Ik heb een lederen jas verkocht juist voor de lockdown, nu is het pakje na enkele weken aangekomen maar de koper heeft die na 2 weken nog niet opgehaald.Ik heb deze gemaild of er iets mis is met het pakje, maar krijg geen reactie. Wat gebeurt er nu met het pakje en krijg ik mijn centen nog te zien?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemiddag Janicque, Jammer dat het pakje niet is opgehaald geweest door de koper. Niet ongerust worden want het pakje zal inderdaad terug opgestuurd worden en het geld teruggestort worden.

Anke

Kan je meerdere items aan 1 iemand verkopen en deze samen bezorgen zodat je maar 1 keer verzendingskosten hebt? Hoe gaat dit in zijn werk? (Want bv enkele kleine pakketjes worden een grote). Ik kan me niet voorstellen dat je op een item van 2 euro, 5 euro verzending wilt betalen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Anke, Dat kan zeker en vast! De koper selecteert dan een aantal items in een bundel. Ze kopen dus de items niet elk apart maar gaan eerst een bundel aanmaken. Van zodra de bundel klaar is bepaal jij dan de verzendkosten van deze bundel en dan kunnen alle items samen verstuurd worden. Ik probeer zelf zoveel mogelijk in bundel te kopen en te verkopen want inderdaad de verzendkosten wegen niet meer op als het om een klein item gaat.

ANETA

Hallo, ik heb een vraag ivm adres van de verkoper. Ik zie dat de kopers hun adres niet geven maar adres van gazetten winkel etc. Ik als verkoper geef mijn eigen adres, is dit niet gevaarlijk en kan ik ook adres geven van mijn gazetten winkel, moet ik daar voor betalen???? Alvast bedankt

Kattebelletjes Foto Pitoe

Als ze kiezen voor verzending en ophaling via de dienst Mondial Relay werkt het inderdaad via een opgegeven krantenwinkel. U kan hier perfect ook voor kiezen. Er is een kost aan verbonden maar enkel koper betaald die kost.

Anne

Hoi, Ik heb een vraag. Wanneer ik een bundel wil kopen, moet de verkoper de verzendkosten bevestigen. In tussentijd worden de producten vaak al verkocht. Kan je ze ook op een andere manier toe eigenen? Als ik één product koop kan ik het namelijk wel meteen betalen. Heb je tips ??

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Anne. Dat is inderdaad iets waar ik ook vaak tegenaan loop. Als je een bundel samenstelt moet je inderdaad altijd wachten op de verkoper om de bestelling te bevestigen. Hier kan je jammer genoeg niet onderuit. Ook al paar keer gevloekt hierdoor ?.

J

Hallo. Ik ga voor de 1ste keer een pakket verzenden. Dit zijn schoenen en zitten nog in de schoendoos mogen deze zo verzonden worden? Of moet dit nog eens in een extra doos? Mag dit dan al een gebruikte doos zijn? En moet je dan bijvoorbeeld de reclame van die doos afplakken. Of mag dit ook in een soort zak? Mvg

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Jessica. Je mag dit gerust in een schoendoos versturen. Schoenendozen vind ik over het algemeen ook zeer praktisch om pakketjes op te sturen. Reclame afplakken hoeft niet hoor. Als ik geen doos heb dan gebruik ik soms een stevige tas die ik grondig dicht kleef. Nog nooit geen problemen mee gehad. Grtjs

Kelly

Hi, Hoelang kan het duren voor het pakket van dhl uit nederland in Frankrijk is? Hij is al ruim een week geleden verzonden

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Kelly. Via DHL verstuur ik niet dus kan hier jammer genoeg geen advies in geven. Krijg je geen update over de bestemming van jouw pakje ? Er kunnen altijd vertragingen optreden dus miss nog eventjes afwachten.

Sylvia

Beste Ik heb iets verkocht op Vinted maar ik kan nergens het verzendlabel terugvinden. Kan u mij zeggen waar ik moet zoeken? Mvg Sylvia

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Sylvia. Even terugkijken tussen de berichten met de koper en onder jouw item staat een knop met verzendlabel ontvangen. Die zal men naar jouw mailadres sturen. Laat me gerust weten mocht het niet lukken.

Lies Groggen

Hallo! Ik kreeg net bericht dat ik een artikel verkocht heb op Vinted. Ik moet het nu met het verzendlabel binnenbrengen bij een Mondial Relay afhaalpunt. Het zijn schoenen, dus een middelgroot pakket. Moet ik deze kosten betalen als ik het pakketje binnenbreng in het afhaalpunt? Of komen die verzendkosten bovenop de prijs van de schoenen en zijn die kosten dus voor de koper? Alvast bedankt! Lies

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Lies, Gewoon binnenbrengen want verzending is reeds betaald door koper. Veel plezier met de opbrengst

Kim

Hoi! Ik heb nog een vraagje. Ik zie toch liever van de verkoop af, alleen heeft de koper a betaald. Als ik binnen 5 dagen niks opstuur vervalt de transactie. Krijgt zij dan al haar geld terug dus ook de verzendkosten?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Kim. Wat is de reden waarom het item alsnog niet wil verkopen? Had je toch liever een hogere prijs gehad? Misschien kan er overeengekomen worden met de koper. Best verwittig je dus eerst even de koper en dan kan je de transactie annuleren. Als je inderdaad niet opstuurt binnen vijf dagen vervalt de transactie automatisch maar dat levert geen goede punten op bij Vinted. Best dus de transactie zelf annuleren en dan kan je ook een reden van annulatie opgeven. De koper krijgt het volledige bedrag terug dus ook de verzendkosten.

Kim Lanser

Hoi! Ik had een vraagje over Vinted. Ik ga nu voor het eerst een kledingstuk verkopen aan iemand in Frankrijk. Is dit wel veilig? Zij heeft aangegeven dit te willen doen met DPD. Ik heb ook gehoord dat mensen dan zeggen dat iets niet goed is en het dan mogen houden van Vinted. Dan ben jij als verkoper je kledingstuk kwijt en je hebt het geld niet ontvangen. Klopt dit?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Kim, Je kan gerust kledingstukken kopen en verkopen aan leden van België en buitenland. DPD is ook een optie maar meestal wel duurder. Best even checken bij haar wat de verzendkosten zullen zijn. Het klopt niet dat zij het kledingstuk mogen houden en jij je geld kwijt bent. Wel is het zo dat zij een retour kan eisen maar dan moet ze het kledingstuk (op eigen kosten) terugsturen. Op dat vlak is Vinted zeker een veilige optie.

Eef

Hallo Heb een heel klein tasje gekocht op Vinted maar 60€ was af gesproken 7€ voor de zending heb dan ook de 67€ overgemaakt aan de koper via Vinted. Wil nu weer een artikel kopen ook voor 60€ maar wil de zending zo goede koop mogelijk houden hoe doe ik dat ? Kan u me helpen . Heb zelf ook al wat verkocht maar de zending zat in het bedrag wat ze me betaald hebben dat was soms maar 3€ wat doe ik verkeerd om toch nog wat over te houden of te verdienen van de verkochte artikelen . Alvast bedankt grtje Eef

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen Eef, De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte van het pakket en de verzendwijze. Kiest de verkoper voor Mondial Relay of voor Bpost dan kan dit op zich al een verschil maken. Als het gaat om een tasje dan is klein formaat in principe al voldoende maar sommige verkopers zetten automatisch groot formaat omdat ze vaak niet zeker weten welk formaat te kiezen. Als je een artikel wil kopen dan kan je altijd zien wat de verzending zal kosten in de omschrijving. Ga in dialoog met de verkoper en onderhandel over de verzending of doe een bod op hun artikel. Ik probeer vaak enkele euro's minder te bieden zodat ik de verzendkosten in principe niet hoef bij te betalen. Heel veel succes!

Vera van loon

Hai! Ik zit nu voor het eerst op Vinted, en vraag me af hoe ik naar het buitenland kan verzenden!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen Vera, Naar het buitenland verzenden kan eigenlijk heel makkelijk en doet het systeem automatisch voor jou als je werkt met Mondial Relay voor de verzending. Zo heb ik al verstuurd naar Frankrijk, Spanje, Nederland... . Heel veel succes!

mandy

als ik op 'mijn profiel' klik zie ik de 3 artikelen die ik wil plaatsen, 1 is geplaatst met daaronder de vermelding 'boosten' , de andere 2 met onderaan 'niet-gepubliceerd'

Kattebelletjes Foto Pitoe

En als u op dat niet gepubliceerde artikel klikt dan komt nu niet in een venster met rechts bovenaan drie streepjes? Ik werk met de app dus hierdoor iets moeilijker om te achterhalen waar bij jou het probleem ligt. Miss even contact opnemen met de helpdesk van Vinted mocht het echt niet lukken. Had u ook alles ingevuld vooraleer te publiceren ?

mandy

bedankt voor uw antwoord. Als ik op het geplaatste artikel klik krijg ik inderdaad rechts de door u genoemde mogelijkheden. Wanneer ik op de niet-gepubliceerde artikelen klik kom ik steeds op de advertentie zelf met links boven de titel 'wijzigen' en krijg ik rechts niets.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hmmm en ziet u in het overzicht de artikelen nog staan, weliswaar met aanduiding niet gepubliceerd of verborgen, of totaal niet meer?

mandy

ik heb 3 advertenties geplaatst. Bij 1 is het gelukt bij de 2 andere staat 'niet-gepubliceerd' en ik krijg dit niet opgelost. Ik plaats via de laptop, niet de app. In een voorgaand antwoord staat iets over 3 puntjes, maar dat vind ik niet. Oplossing graag.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemiddag Mandy. Als je klikt op jouw artikel kan je aan de rechterkant een aantal opties zien zoals boosten - markeren als verkocht - reserveren - verbergen ... . Kan je hier even checken of het artikel niet op verborgen staat? Groetjes

Crientje

Hallo, bedankt voor je antwoord. Ondertussen heb ik het probleem kunnen oplossen door het item opnieuw op te laden en dan de verzendingsopties aan te passen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Super!

Crientje

Hallo, ik ben ook nieuw op Vinted en heb dit weekend iets verkocht à iemand in Nederland. Ik heb nergens een keuze gevonden mbt de verzending ivm de tarieven die jij aangeeft via Mondial Relay. Hoe kan ik à deze goedkope tarieven geraken ? Als ik op de website ga van Mondial Relay zou ik voor mijn pakket te versturen 7 € moeten betalen. Mijn item zelf werd verkocht à 15 €. Veel winst heb ik dan niet meer als ik dat ook nog moet betalen...:-)

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Carine, Hmm vreemd. Geef je misschien even je vinted gebruikersnaam. Ik kijk even op je profiel hoe je verzendkosten staan aangeduid. Heb je misschien gekozen voor een groot pakket? Je kan kiezen tussen klein pakket, middelgroot pakket en groot pakket en dan scheelt de prijs uiteraard ook. Groetjes,

Jennifer

Ik heb iets verkocht op vinted. Nu verzend ik het via te downloaden verzendlabel van DHL. Ik zie nergens in het chatvenster een knop waarop ik kan aangeven aan de verkoper dat het is verzonden. (zoals je wel in de help functie leest) Kan de koper nu niet zijn aankoop annuleren terwijl mijn product onderweg is? Er staat dat je 5 dagen hebt voor de verzending, kan de verkoper dus na 5 dagen het geld terughalen of?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Jennifer, Heb je jouw pakket binnengebracht? Als het pakket werd binnengebracht zullen ze aan de hand van het verzendlabel automatisch aangeven dat het pakket verzonden werd. Eens de koper de aankoop bevestigd kunnen ze dit niet meer annuleren dus hier geen zorgen over maken. De verkoper heeft 5 dagen de tijd om het pakket te versturen maar de koper kan in die tussentijd niet annuleren. Veel succes!

Elke de brucker

Beste Er zou een automatische vertaler zijn bij vinted. Waar kan ik deze vinden ?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Elke, Die is er idd. Als je met de koper/ verkoper gaat communiceren zal je onderaan die tekst een link automatische vertaling terugvinden en dan geeft Vinted de vertaling in jouw voorkeurstaal weer. De vertaling is niet altijd perfect juist maar helpt al ;-). Veel succes!

Nicoline

De laatste advertenties die ik plaats worden met een balkje onder de foto als Niet gepubliceerd aangeduid. Kun je me vertellen wat ik verkeerd doe. Met mijn oudere advertenties geen problemen gehad. Hoor graag en groet

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Nicoline, Hoop dat je ondertussen verder geholpen bent? Als je op jouw artikel klikt zie je rechts bovenaan drie bolletjes staan. Klik hierop door en daar komt een keuzemenu tevoorschijn. Daar kan je een advertentie verbergen of weergeven dus ik vermoed dat de advertentie hier op verborgen staat. Heel veel succes!

Christanne

Als ik het goed begrijp, moet je dus wel in het bezit zijn van een printer om een label te printen om te kunnen verkopen via Vinted? Want dan houdt het voor mij al op, heb geen printer en ben niet van plan die hiervoor aan te schaffen

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Christanne, Jammer genoeg is een printer inderdaad een vereiste aangezien de verzending verloopt met verzendlabels. Kan je nergens printen in de buurt of in een openbare bibliotheek? Vriendelijke groeten,

Prularia

Hallo, Ik heb deze week ook al zeer succesvol verkocht.Mijn klanten zijn ook zeer positief..Dus ik kan nu beschikken over mijn portemonnee. Moet je uw rekeningnummer doorgeven,of kan je ook enkel met de portemonnee werken..,en dat gebruiken om andere dingen te kopen op vinted. Lijkt mij veiliger,...groetjes

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Leen, Super dat je al een goede verkoop had op Vinted! Ik gebruik eigenlijk een Visa kaart of mijn eigen portemonnee om nieuwe spullen aan te kopen. Ze gebruiken automatisch eerst het bedrag uit uw portemonnee en als dit niet voldoende is dan kan er betaald worden via Paypal of Visa. Jammer genoeg is het niet mogelijk om met Bankcontact een verrichting te doen. Heel veel succes nog op Vinted!

Nancy Vaneyck

Beste, Vinted: Verzenden via DHL, kan je me hiermee verder? Voor het eerst kreeg ik een label voor verzending via DHL, maar ben 4 afgiftepunten langs gegaan, en die ontvangen meer verzenden geen DHL. Soit, enig idee waarom een middelgroot pakket (3.28€) niet (meer) via Mondial Relay. En waar kan ik dat pakket in Vlaams Brabant dan wel droppen

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Nancy, Ai hier kan ik je jammer genoeg niet verder mee helpen. Ik verstuur telkens via Mondial Relay omdat dit de goedkoopste en makkelijkste weg is. Kocht jij een pakket of verkoop je een pakket? Het kan dat de verkoper heeft aangegeven enkel met DHL te werken en dan kan je het idd niet via Mondial Relay ophalen. Fijne avond nog!

Sven

Wat als een aankoop te groot valt ? Is men dan verplicht dit artikel te houden of kan men dit nog retour sturen ?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Sven, Retour sturen kan eigenlijk altijd maar is jammer genoeg niet zonder kosten. Je kan aangeven dat je niet tevreden bent met de aankoop en dan treed je in contact met de verkoper die de retour zal regelen. De kost van verzending is jammer genoeg voor de koper dus meestal niet zo evident omdat hier dan terug een extra kost bijkomt. Ik had in het verleden ook al een miskoop en die plaatste ik dan zelf terug online op Vinted. Fijne avond!

nico weijts

mijn vrouw heeft een Jurk van Karen Millen gekocht. Op de foto zag hij er mooi uit. Toen ze hem kreeg was hij versteld, vermaakt en stonk hij naar zweet. Dit bij Vinted gemeld en bij de (franse verkoopster). Reactie van de franse verkoopster en de ondersteuning van Vinted : mevrouw u heeft de jurk ondersteboven aan. Wat een onzin. Als ik hem ondersteboven aan zou hebben dan zat de ritssluiting beneden en de voorgevormde buste ook. Je kunt de jurk maar op één manier aan doen. Foto's gestuurd. Vinted neemt de klacht niet serieus. Vinted wordt hiermee een platform voor louche oplichters en Vinted doet er niets aan. (zal wel in strijd zijn met haar verdienmodel) Koop nooit iets via Vinted. Zij doen niets voor je als het fout gaat. Op internet zijn honderden negatieve ervaringen te vinden over vinted. Ik hoop dat Vinted binnenkort Vintage is.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Nico. Jammer dat jullie een slechte ervaring hadden. Ik heb ondertussen al meer dan 50 aankopen of verkopen gedaan via vinted en gelukkig slechts een beperkt aantal mindere transacties. Als ik kleding zoek dan stel ik mijn filters altijd in op status nieuw of zeer goed om miskopen te vermijden. Als het pakket niet naar wens is kan je klacht indienen en de verkoper een slechte feesback geven. Voor verkopers is slechte feedback zeker bepalend voor hun volgende verkopen dus vaak proberen ze te bemiddelen en eventueel nemen ze het pakket ook terug. Jammer genoeg zijn de verzendkosten dan voor eigen rekening dus bij goedkopere items niet interessant. Echt heel dure aankopen doe ik niet via vinted dan is de teleurstelling ook wat minder als het item niet zoals verwacht is

Gwendolina Vandamme

Hallo, ik ben nieuw op Vinted en heb een aantal vraagjes ? Ik woon in Belgie Als ik nu een kledingstuk verkoop , hoe word ik daarvan op de hoogte gebracht ? En hoe kan j e dan het geld op je rekening ontvangen ? Mvg Gwendolina

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Gwendolina. Je krijgt een melding in jouw mailbox als iemand een item of bundel wil aankopen. Als je meerdere items verkoopt zal je een formaat voor verzending moeten aangeven en hierna kan je een verzendlabel ontvangen. Dit label ontvang je ook in jouw mailbox en kan je uitprinten om op het pakket te kleven. Eens jouw pakket door de ontvanger werd afgehaald en goedgekeurd komt het geld op jouw vinted portemonnee. Je kan er ook voor kiezen om dit bedrag op jouw rekening te laten overschrijven. Heel veel succes!

veronique Claessens

Hallo, kan je ook nog shoppen in de buurt? Ik kan nergens de locaties vinden of aanduiden dat het in mijn buurt is. Veronique

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Veronique. Ik merk inderdaad dat dezz functie niet langer beschikbaar is. Groetjes,

Viviane

Hallo! Dank voor je leuke blog over vinted. Ik heb echter een vraag. Waar verpak je al die kledij in? Dozen? Gewoon plastiek zak van andere winkel? Dank voor je tips. Viviane

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Viviane, Dat kan vanalles zijn. Bij voorkeur gebruik ik een kartonnen doos of schoendoos maar kleine items kunnen ook in een plastiek zak die ik dan goed dichttape of eventueel een grote enveloppe. Veel plezier met Vinted!

Plaats een reactie