Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Netflix favorieten - maart 2020

Zoals beloofd post ik ook maandelijks één van mijn favorieten op Netflix op dit moment. Gezien de huidige "Coronatijden" zal Netflix bij velen wel overuren draaien. Ik ben deze keer gegaan voor wat reality, drama en liefde met Love is Blind. 
Reality programma's zijn wel mijn ding, zo ben ik ook fan van Blind Getrouwd en Temptation Island hier bij ons. Altijd leuk om het gedrag van de deelnemers te observeren en hoe meer drama hoe leuker natuurlijk....sorry guilty pleasure. 

Love is Blind

Bij Love is Blind krijgen de kandidaten 10 dagen de tijd om hun levenspartner te vinden zonder dat zij die te zien krijgen. Ze kunnen enkel daten met elkaar in zogenaamde "pods" die volledig afgesloten zijn behalve via een dunne muur waar ze kunnen door communiceren. .Wanneer ze het gevoel hebben hun match gevonden te hebben mogen ze die persoon ten huwelijk vragen. Zegt die uiteraard ja dan krijgen ze elkaar te zien en zijn ze een maand verloofd. Op het einde van die maand gaan ze trouwen maar kunnen ze alsnog beslissen om die ander aan het altaar te laten staan. Het programma wordt gepresenteerd door Nick Lachey en zijn vrouw Vanessa. We krijgen eerst het daten in de pods waarna bepaalde koppels ervoor kiezen om te verloven en die koppels vertrekken dan op vakantie en gaan uiteindelijk bij elkaar inwonen met dan als seizoensfinale het huwelijk. 

Mijn mening

Het opzet vond ik wel leuk, personen die elkaar leren kennen zonder vooroordelen. Geef toe we kijken toch allemaal ook eerst of het uiterlijk van een persoon ons aanspreekt? Mocht deze factor nu niet meespelen en je enkel kan afgaan op een emotionele connectie levert dat misschien wel onverwachte combinaties op. Wat me wel onmiddelijk opvalt is dat alle kandidaten er vrij goed uitzien wat natuurlijk al het volledige opzet keldert. Het leek me namelijk boeiend om ook verschillende types personen te plaatsen en niet alleen meer fitte en aantrekkelijke personen. Ze halen wel het topic rond diversiteit aan waarbij een koppel van blanke en donkere origine elkaar vinden. 

De opbouw van het programma zit wel goed ineen. We starten met een grote hoop kandidaten waarbij ze langzaamaan gaan inzoomen op bepaalde koppels. Op die manier leert een kijker de koppels beter en beter kennen en investereer je ook een bepaalde interesse in die personen. Jammer voor alle kandidaten die uiteindelijk de liefde niet vinden want die verdwijnen dan ook langzaamaan uit beeld gedurende het verder verloop van de serie. Het presentatieduo heeft eigenlijk niet echt veel te doen in het programma wat me een beetje doet denken aan Victor Verhulst in Love Island. Verder viel het me ook op dat er heel wat flessen drank de revue passeerden. Elke shot zag je wel iemand met een glas wijn in de hand zitten.
Ik zal mij niet verder uitspreken over het verloop van het verhaal want dat is aan jullie te zien maar er zitten zeker voldoende intriges in om te blijven kijken tot de grote onthulling.

Het eerste seizoen staat op Netflix sedert 13 februari dit jaar en bestaat uit 10 aflevering van telkens 45 à 60 minuten. 

Trailer Love is Blind

Benieuwd wie van jullie het programma ook gevolgd heeft? Welk koppel was jullie favoriet?

 

 

Naar overzicht blog

5 reacties

Joyce - SomedayTodayNL

Oh dit is wel wat om me de komende tijd mee te vermaken, leuk!

Krystle/Batboy

Ik heb het niet gevolgd, maar kan zeker Netflix tips gebruiken nu we veel thuis zitten.

nicole orriens

Ik kijk meestal alleen maar series en films op Netflix, maar dit kan natuurlijk ook. Dankjewel voor de tip!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Graag gedaan!

corrina wassenaar

Hi Ik heb geen netflix dus volg het niet. Ik kijk wel graag naar een programma als maried at firth sight bijvoorbeeld

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ik denk dat je het er wel wat mee kan vergelijken ;)

henk

Ik heb geen netflix of soortgelijke diensten, maar ze zullen wel gouden tijden beleven.

Plaats een reactie