Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Op bezoek in Chocolate Nation: het grootste Belgische chocolademuseum

Tijdens een weekend Antwerpen ging ik op zoek naar een leuke tijdsbesteding op zondag. Ik las heel wat lovende zaken over Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum. Een museum is niet altijd even spannend maar met een thema als chocolade kan je niet snel verkeerd zitten.

België is dan ook niet voor niets het walhalla van de chocolade. 

Centrale locatie

Wil je zonder al te veel zorgen en parkeerstress naar Antwerpen dan is de trein een ideale optie. Daarnaast ligt Chocolate Nation aan het Koningin Astridplein dus vlakbij het Centraal Station. Op een tweetal minuten sta je aan het museum. 

Uitzicht op Centraal Station vanaf Chocolate Nation

Belevingsmuseum

Zwijgzaam schuifelend van het ene naar het andere plaatje past helemaal niet bij de ervaring van Chocolate Nation. Ze categoriseren zichzelf eerder als belevingsmuseum en een bezoek is dan ook een ware beleving op zich. 

Projectie restaurant - Chocolate Nation

Aan de hand van een individuele audiogids kom je in verschillende ruimtes terecht. Die ruimtes worden pas zichtbaar als je het volledige verhaal in de vorige ruimte hebt doorlopen. Op die manier word je telkens opnieuw ondergedompeld in een ander aspect van chocolade. Dan zwijg ik nog over die heerlijke zoete chocoladegeur die elke kamer opnieuw vult. 

Kunstwerk in chocolade

Mijn bewondering voor chocolade is nog zoveel groter geworden. Het is magnifiek om het intensieve proces vanaf de cacaoplantages tot aan de chocoladewinkel in levende lijve mee te volgen. België is dan ook niet voor niets het walhalla van de chocolade

Kluis in Chocolate Nation

Het bezoek eindigt in een chocoladewinkel waar je, naast chocolade uiteraard, allerlei leuke gadgets kan scoren. Ik moest mij zwaar bedwingen om niet de volledige winkel leeg te kopen. 

Coronamaatregelen

Helaas gelden op dit moment nog steeds een aantal coronamaatregelen. Zo is een mondmasker tijdens het bezoek verplicht en werden de proevertjes doorheen het verhaal vervangen door een leuke chocolate attentie achteraf.  Reservatie is ook verplicht vooraf maar er zijn heel wat tijdssloten beschikbaar. Het zorgt er ook wel voor dat een bezoek steeds met een beperkte groep doorgaat, wat de beleving eigenlijk wel ten goede komt. 

Icons of Chocolate Nation - Magnum

Praktisch

Een ticket voor Chocolate Nation kost €16.95 en op het einde van jouw bezoek krijg je nog een leuke chocolate attentie

Een bezoek neemt al snel 60 tot 90 minuten in beslag afhankelijk van hoe snel je doorheen alle ruimtes loopt. 

Er zijn gratis lockers aan de ingang waar tassen en jassen kunnen worden opgeborgen. Het is aangenaam warm binnen dus een jas is zeker niet nodig. 

Zeer leuk ook om met kinderen te doen!

Gebouw Chocolate Nation

Chocolate Nation
Koningin Astridplein 7
2018 Antwerpen
www.chocolatenation.be

Naar overzicht blog

Plaats een reactie