Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Outfit switch: Vinted

Ik heb in het verleden al uitgebreid geschreven over de populaire tweedehandsapp Vinted maar dan meer bepaald met de focus op verkopen via Vinted. Nu de mooie lentedagen in ons land zijn en we eindelijk de jassen, lange broeken en dikke wintertruien mogen opbergen geef ik graag ook wat tips mee aan kopers op Vinted.

De Rommelmarkt

Laatst las ik in een magazine dat Vinted soms aanvoelt alsof je op een overvolle rommelmarkt rondwandeld en ik vond dit zo treffend verwoord. Vooraleer je van start gaat is het dus belangrijk om jouw filters goed in te stellen.

Vinted heeft een uitgebreid assortiment met ondermeer volgende opdelingen:

 • dames
 • heren
 • kinderen
 • home

Hieronder kan je dan terug gaan opsplitsen dus bijvoorbeeld bij dames:

 • kleding
 • schoenen
 • tassen
 • accessoires
 • schoonheidsproducten

Maar je kan nog verder in detail gaan zoeken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe rok en wil je specifiek een A-lijn model? Op die manier kan je dus zeer gericht gaan zoeken en sta je niet te grabbelen in een overvolle doos hopeloos op zoek naar jouw maat (komt het rommelmarkt gevoel al boven?).

Als je bovendien voor een bepaald kledingstuk hebt gekozen kan je nog verder gaan detailleren op:

 • maat
 • merk
 • status
 • kleur
 • prijs
 • rangschikking

Bij status kan je gaan kiezen voor items in nieuwstaat met prijsticket - items in nieuwstaat zonder prijsticket - items in zeer goede staat - items in goede staat - items in redelijke staat dus met merkbare gebreken. Je kan ook zelf de rangschikking gaan bepalen bij sorteren op. Zo kan je ervoor kiezen om alle nieuwste items steeds bovenaan te plaatsen. Vinted zal die zoekopdrachten ook onthouden waardoor je bij een volgend bezoek enkel hoeft te klikken op je vorige zoekopdracht om een update van het aanbod te krijgen.

Mijn ervaring

Ik vind de app zo gebruiksvriendelijk en praktisch. Zo komt mijn zoon vaak thuis van school en dan zit er een briefje in zijn agenda met de vraag om een groene joggingbroek te voorzien voor het aankomende schoolfeestje. Zulke items zijn niet in elke winkel terug te vinden en ik heb ook geen zin om tientallen winkels af te schuimen op zoek naar dat ene joggingbroekje en ik wil er bovendien ook geen fortuin aan uitgeven. 

Met Vinted kan ik dus zeer makkelijk zoeken op kledingtype - maat - kleur en zo krijg ik heel snel een overzicht van wat beschikbaar is en meestal tegen een klein prijsje. Levering verloopt ook zeer vlot via Mondial Relay punten (goedkoopste optie) of Bpost. 

Handige tips

 • Kies steeds voor items met status nieuw of zeer goed om teleurstellingen te vermijden. Wees niet bang om in gesprek te gaan met de verkoper om wat extra foto's of details te vragen. 
 • Stel je zoekopdrachten in en sorteer de nieuwste items bovenaan om zo goede koopjes te slaan. Heel mooie items tegen kleine prijsjes zijn uiteraard gegeerd goed. Ook bepaalde merken liggen zeer goed in de markt.
 • Vinted heeft een groot aantal leden afkomstig uit Frankrijk waardoor bepaalde zoekopdrachten in het Frans meer resultaten opleveren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een prinsessenjurk voor de dochter dan kan je ook even zoeken op robe princesse voor meer resultaten. 
 • Probeer meerdere items bij dezelfde verkoper te kopen om de verzendkosten te drukken. Een item kan tegen een laag prijsje aangeboden worden maar reken steeds altijd de verzendkosten (minimum €2,88) en een kleine kost voor de kopersbescherming. Die kost bestaat uit een vast bedrag van €0,70 en 5% van de aankoopprijs. Stel je koopt een item van €6,75 en je betaalt hier voor een klein pakket nog €2,88 verzendkosten op en een kopersbescherming van €1.04 dan betaal je voor dit item dus uiteindelijk €10,67.
 • Je kan items als favoriet aanduiden. Wat is hier handig aan? Je vind een bepaald item mooi bij de verkoper maar verder zijn er geen stukken die je aanspreken. Al jouw favorieten worden apart opgeslagen. Hierdoor kan je regelmatig even terugkijken of er nieuwe items zijn bijgekomen bij die verkoper die je dan wel aanspreken waardoor je een bundel kan samenstellen. De verkoper krijgt hier trouwens ook een melding van en kan hierop inspelen en jou een scherpere prijs gaan voorstellen. 
 • Wees niet bang om een bod uit te brengen. Zeker als je meerdere items gaat aankopen bij een verkoper en dus een bundel samenstelt kan je altijd een bod doen. Dit is mogelijk nadat je de bundel hebt samengesteld. De verkoper moet dus eerst de verzendkosten gaan bepalen en hierna kan jij een bod uitbrengen. 
 • Verkopers kunnen ook kiezen voor pakketkorting. Zo kunnen ze zelf bepalen welke korting ze aanbieden en vanaf welk aantal kledingstukken. Zo kan een item wat op het eerste zicht aan de dure kant is wel interessant worden als je bijvoorbeeld 30% korting krijgt bij aankoop van drie kledingstukken. De pakketkorting staat steeds aangegeven bij het profiel van de verkoper.
 • Is jouw ontvangen item niet hetgeen wat je ervan verwacht had? Neem contact op met de verkoper en probeer onderling tot een compromis te komen. Meeste verkopers dragen klantvriendelijkheid hoog in het vaandel want Vinted werkt met het systeem van reviews. Raken jullie er alsnog niet aan uit dan kan je steeds een klacht neerleggen bij Vinted die dan verder tussenbeide zal komen. 

Bekijk gerust ook even mijn vorige artikels over Vinted!

Kochten jullie al ooit eens items op Vinted?

Naar overzicht blog

8 reacties

Melanie Hoogvliet

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk nog nooit op deze app heb rondgekeken misschien moet ik dat eens gaan doen.

Janet

Ik heb Vinted nog nooit gebruikt, wel vaak over gehoord op de televisie e.d. Ik gebruik Marktplaats (voornamelijk vroeger) of ik breng het weg naar de kledingbak.

Jouvence

Ik ben niet zo'n fan van de app Vinted, ik gebruik zelf de app UnitedWardrobe.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Waarom niet zo een fan? Is United Wardrobe vergelijkbaar qua concept want die ken ik niet?

nicole orriens

Ik koop mijn kleding meestal tweedehands op de Engelse eBay. Hoe zijn ze prijzen bij vinted? Nu betaal ik gemiddeld zo'n 15,- voor jurken en rokken.

Kattebelletjes Foto Pitoe

De prijzen hang af van de verkoper waardoor die variëren van mooie koopjes tot overprijsde items maar het leuke is dat het des te meer voldoening geeft als je mooie items kon scoren ?.

Helena

De app was voor mij nog geen succes. Misschien met gebruik van deze tips..

Kattebelletjes Foto Pitoe

Heel veel succes! Mochten er dingen niet duidelijk zijn, ik help je graag!

rachel

ik heb er nog nooit wat gekocht en wel eens op gekeken totdat een kennis van mij flink is opgelicht. dus eigenlijk zou ik er niet meer op gaan kijken ;) https://lafamiliab.nl/

Kattebelletjes Foto Pitoe

Oeie das niet leuk gelukkig is dit eerder uitzonderlijk. Ik heb zelf nog nooit geen problemen gehad hiermee.

Lizette

Fijne tips! Ik neus er wel eens rond en vind het aanbod dan ook overweldigend. Door de filters wordt het al een stuk beter.

Beauty By Bibi

Goede tips! Ik geef mijn kleding altijd weg aan een goed doel of aan vrienden. Leuk geschreven!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dank je wel!

Plaats een reactie