Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Repos en Normandie: off we go!

Eindelijk was het zover. De vakantie waar we met zijn allen zo reikhalzend naar uitkijken. Met een auto goed volgeladen en een overactieve twee jaar oude peuter op de achterbank vatten we de tocht aan naar Normandië. Geen zekerheid op zon maar een toelaatbaar aantal kilometer om te overbruggen en een rijk verleden. Zoals jullie eerder al konden lezen hebben we gekozen voor een vakantiehuis via airbnb. Na wat over en weer gesms met de huiseigenaar komen we kort in de namiddag aan bij ons...

Lees meer

CupCakes versieren

Toen mijn metekindje haar 2de verjaardag zou vieren zag ik een ideale aangelegenheid om mijn creativiteit los te laten in een namiddag cupcakes versieren. Als mama van een zoontje kon ik me volledig laten gaan in roze, glitters, parels, hartjes...en de volledige cupcake decoratie collectie van Aveve in huis halen. Ok ik overdrijf misschien een beetje...de helft van de collectie. 

Lees meer

Een groot openluchtrestaurant: Barrio Cantina in Kortrijk

Barrio Cantina, een Belgisch foodtruckfestival georganiseerd door Polé Polé, streek dit weekend neer in Kortrijk. Als foodblogger kon ik de kans niet laten liggen om hier even te gaan snuisteren. In Kortrijk kon je zo'n 25 foodtrucks terugvinden, elk met hun eigen unieke thematisatie. Het concept van de foodtruck is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en wordt hier bij ons met open armen ontvangen. De stralende zon gaf het geheel een extra dimensie maar sfeer was er...

Lees meer

Repos en Normandie

Een van de leukste blogposten zijn toch wel travelblogs. Deze zomer gaan we met zijn drietjes richting Normandië. Lang zitten twijfelen over de bestemming want met een 2-jarig zoontje op de achterbank hadden we echt geen zin in een autorit van meer dan 8 uur. Anderzijds schrikt een vliegtuigreis ons op dat vlak ook nog af dus we gaan voor Noord-Frankrijk met het risico op een druilerige week natuurlijk... maar we zijn optimistisch 😀.Ok vervoersmiddel staat vast, dat zal onze wagen...

Lees meer

Penne met champignons en ricotta

Het zijn weer één van die dagen waarop ik 's middags al zitten te peinzen over de altijd terugkerende vraag: " wat eten we vandaag?". Ik denk aan mijn koelkast en welke ingrediënten ik dringend moet opmaken en kom tot het besluit dat we vanavond penne met champignons en ricotta eten. Lekker makkelijk en snel klaar! En welk stukje vlees...hoor ik jullie al denken. Wij lassen namelijk graag af en toe en vleesvrije dag in en met dit gerecht mis ik dit helemaal niet. Natuurlijk kan je hier...

Lees meer

Lasagne met ricotta en spinazie

We starten juni koud en nat dus wat comfortfood is hier goed op zijn plaats. Ik geef jullie graag mijn favoriete recept voor een heerlijke lasagne met ricotta en spinazie. Ingrediënten voor 3 personen (1 ovenschoteltje): 400 gram varkens- en rundsgehakt  12 volkoren lasagneblaadjes  klein potje tomatenconcentraat (70 gram) 200 ml tomatenpassata 400 ml tomatenblokjes 250 gram...

Lees meer

Pannenkoeken met havermout

Ik kan mijn mannen hier altijd wel bekoren met lekkere pannenkoeken. Deze keer tover ik een iets gezondere variant op tafel met havermout, en jawel, ze zijn met veel enthousiasme opgegeten 😉.Ingrediënten voor 12 kleine pannenkoeken: 250 gram havermoutvlokken 500 ml amandelmelk 2 eieren 1 eetlepel Stevia of een andere suikervariant naar keuze 1 eetlepel bakpoeder kokosolie of bakboter (tijdens...

Lees meer

Quinoa met kip en champignons

Zoek je een leuke afwisseling voor rijst of pasta dan is quinoa een leuk alternatief. Vandaag geef ik jullie mijn recept van quinoa met kip en champignons.Ingrediënten voor 3 personen: 300 gram quinoa 250 gram champignons 250 gram verse spinazie 2 uien 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 100 ml witte wijn 700 ml kippenbouillon 300 gram kipfilet 4...

Lees meer

Surimisalade

Een boterham met krab- of surimisalade samen met een tasje soep...overheerlijk! Maar nog zoveel lekkerder als je de surimisalade zelf gaat maken en bovendien heel eenvoudig!Ingrediënten: 3 eieren 1 eetlepel mosterd 300 ml arachideolie  2 eetlepels azijn 2 eetlepels water peper en zout 1 pakje...

Lees meer

Macaroni met erwtjes en pancetta

Vanavond kan ik jullie terug plezieren met een pastagerecht. Ik had geen zin in de traditionele mac and cheese en besloot een leuke variant te maken.Ingrediënten voor 3 personen: 375 gram macaroni 150 gram pancetta 1 ui 1 teentje knoflook 200 gram diepvrieserwtjes of verse erwtjes 50 gram bloem 50 gram bakboter 500 ml halfvolle melk 150 gram...

Lees meer