Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Penne met champignons en ricotta

Het zijn weer één van die dagen waarop ik 's middags al zitten te peinzen over de altijd terugkerende vraag: " wat eten we vandaag?". Ik denk aan mijn koelkast en welke ingrediënten ik dringend moet opmaken en kom tot het besluit dat we vanavond penne met champignons en ricotta eten. Lekker makkelijk en snel klaar! En welk stukje vlees...hoor ik jullie al denken. Wij lassen namelijk graag af en toe en vleesvrije dag in en met dit gerecht mis ik dit helemaal niet. Natuurlijk kan je hier een stukje kip bij gaan eten of misschien wat spek of nog iets helemaal anders? Ik sta open voor jullie suggesties!

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 375 gram penne
  • olijfolie
  • peper en zout
  • peterselie
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes look
  • 300 ml kippenbouillon
  • 200 gram ricotta

Bereidingswijze:

  1. Zet een ruime pot gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Warm de kippenbouillon op. 
  3. Snijd de champignons in blokjes of schijfjes (wat je zelf het liefst eet).
  4. Snijd de 2 teentjes look fijn.
  5. Giet een scheut olijfolie in een grote wokpan en bak hierin de look aan.
  6. Voeg hierbij de champignons en laat mooi goudbruin kleuren. Kruid met wat peper en zout en werk af met de peterselie.
  7. Voeg hierbij de ricotta en laat mooi versmelten met de champignons.
  8. Giet geleidelijk aan de kippenbouillon bij het mengsel en roer tot je een mooie gladde saus krijgt. Kruid eventueel nog wat bij indien nodig.
  9. Giet de pasta af en meng bij de saus zodat die mooi gaat kleven aan de pasta.
  10. Smakelijk!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie