Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Repos en Normandie: Cerza zoo

Terwijl de eerste regendruppels neervallen in Normandie en mijn zoontje en de papa wat dierenboekjes doorbladeren, besluit ik om onze avonturen van vandaag neer te tikken.

Vandaag geen typische Normandische trekpleister maar toch een ware belevenis voor onze speelkameraad. We gingen namelijk naar de zoo van Cerza. Deze dierentuin krijgt heel wat lovende kritieken dus we willen het graag een kans geven. Aangekomen in het park kan je kiezen uit drie mogelijkheden : de gele route duurt zo'n uur en half en vormt het langste traject doorheen het park, de rode route is wat korter en neemt een uurtje in beslag en de blauwe route is een treinroute van een half uurtje. Vol goede moed gaan we voor de gele route en ik vertel erbij dat het park vol hellingen ligt... Terwijl mijn stappenteller op hol slaat en mijn kuitspieren op de proef gesteld worden ontdekken we wolven, apen, leeuwen, beren... . Het park ligt echt volledig in de natuur en de dieren hebben een enorme ruimte om zich voort te bewegen. Hierdoor is het soms wat moeilijker om alle dieren te spotten maar dat maakt de treinrit voldoende goed. Op diverse tijdstippen kan je voedersessies en demonstraties zien dus zeker wel voldoende aanbod om een ganse dag vol te krijgen. In het park kan je trouwens ook logeren in een soort blokhutten die uitkijken op een vlakte vol neushoorns en walibi's.

We vertrekken in de late namiddag met alweer een peuter dat weigert te slapen ook al zegt elke vezel in zijn lichaam dat hij echt moet. Om hem te troosten kopen we een veel te hoog geprijsde handpop  (aap) wat vanaf nu zijn grote idool Bumba van de troon heeft gestoten.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie