Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Spa Duo

Via The Insiders kreeg ik de kans om het nieuwe assortiment van Spa Duo uit te testen. Spa Duo is de combinatie van Spa-water met een duo van smaken: watermeloen met aardbei, appel met dalandan, limoen met gember en braambes met framboos. Spa wil zich op de markt van de frisdranken gooien met als troef dat hun drank laag in calorieën is (max. 19 kcal/100ml) wat neerkomt op 2 keer minder calorieën dan een klassieke limonade.

Hierbij profileren ze zich met natuurlijke ingrediënten en zijn hun dranken bruisloos. Veel frisdranken geven namelijk een opgeblazen gevoel achteraf wat hier dus niet het geval mag zijn. Je drinkt dus als het ware water met een smaakje 😀.

We namen de proef op de som en na het openen van het pakket met de vier verschillende smaken kon ik mijn nieuwsgierigheid toch bedwingen en stopte ik de flessen allereerst in de koelkast. Het is namelijk aangeraden om ze koud te drinken zodat de smaken het best tot hun recht komen.

Watermeloen met Aardbei

De geur en kleur van deze variant leggen de verwachting zeer hoog. Twee fruitsoorten die mijn absolute favoriet zijn samen in één drankje hmmm. Jammer genoeg ben ik niet echt overtuigd over deze smaak. Het doet me eerder denken aan een siroop met wat plat water. De smaak is overheersend zoet en niet echt verfrissend. Ik kan er ook niet echt de watermeloen in terugvinden. Mijn zoontje is er wel dol op dus denk dat deze eerder bij kinderen een favoriet zal zijn.

Appel met Dalandan

Wat is Dalandan? Het is blijkbaar een soort citrusvrucht maar ik had hier nog nooit eerder van gehoord. Bij het proeven van deze variant had ik eerst mijn bedenkingen. De smaak is nogal bitter en je moet er echt wel even aan wennen. Na een tijdje kon ik deze wel waarderen maar ik betwijfel of deze mijn voorkeur voor de simpele appelsap zou kunnen vervangen.

Limoen met Gember

Deze zal een "no go" worden dacht ik toen ik de fles opendeed. Ik heb absoluut niets met gember dus mocht ik deze in de winkelrekken zien staan had ik ze nooit meegenomen. Groot was mijn verbazing om te ontdekken dat de smaak echt wel lekker is. Het is lekker fris en niet te zoet.

Braambes met Framboos

Deze kan ik over dezelfde kam scheren als de Aardbei met Watermeloen. Jammer genoeg veel te zoet en totaal mijn ding niet. Denk dat deze smaken eerder matchen met een bruisende variant.

Zelf zin gekregen om de smaken te ontdekken? Je kan ze in de supermarkt terugvinden in 1 liter flessen (€1.49/fles) maar ik moet toegeven dat niet alle smaken overal verkrijgbaar zijn. Recent waren ook heel wat acties 1+1 waardoor er vaak lege winkelrekken waren. Ik hoop dat Spa het assortiment nog gaan uitbreiden met nieuwe smaken! Zelf zal ik mijn glaasjes water en dagelijks blikje Cola Zero niet zozeer onmiddelijk gaan vervangen door een glaasje Spa Duo maar ik waardeer wel het alternatief. We hebben steeds een aantal flesjes koud in de koelkast staan en ik kan mijn bezoek op die manier altijd verrassen met een 'gezonder' alternatief.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie