Spaghetti Bolognese
We mogen het geen spaghetti bolognese meer noemen volgens de burgemeester van Bologne. De spaghettisaus zoals wij die klaarmaken lijkt in de verste verte op de tagliatelle ragú uit Bologne. Die wordt daar ten eerste klaargemaakt met tagliatelle en niet met spaghetti want tagliatelle neemt de saus veel beter op. Een absolute no go is spaghettisaus met pasta i.p.v. pasta met spaghettisaus en dan nog eens overladen met gruyère kaas. Voor de mensen uit Bologne een abolute horror maar voor ons een delicatesse in elke keuken.
Grootmoeders geheim
Als er nu één recept is dat in geen enkele keuken op dezelfde manier klaargemaakt wordt, dan is het wel spaghettisaus. De ene eet zijn saus graag met heel veel groentjes terwijl de andere liever een pure vleessaus eet. Ik deel graag mijn persoonlijke recept met jullie en hoop stiekem dat jullie hem overheerlijk vinden, zodat hij vanaf nu in meerdere keukens terug te vinden is. De ingrediënten kan je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen en je maakt er net zoveel van als je zelf wilt. Met mijn bereiding kan je gerust een paar extra porties invriezen 😉.
Neem ook de tijd voor pastasaus. De lekkerste saus is een saus die lang op het vuur gestaan heeft ❤.
Ingrediëntenlijst
- 1 ui
- 1 teentje look
- olijfolie
- Italiaanse kruiden / spaghettikruiden
- peper en zout
- 500 gram gemengd gehakt (runds/varken)
- rode wijn
- 1 courgette
- 3 wortels
- 3 steeltjes bleekselder
- 250 gram champignons
- 2 paprika's
- 1000 ml tomatenpassata
- scheutje room
Bereidingswijze
- Ui fijnsnijden en teentje look persen.
- Overige groentjes in kleine blokjes snijden.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een diepe pot en stoof hierin de ui en look.
- Voeg hierbij de paprika, bleekselder en wortel en kruid af met peper en zout en wat Italiaanse kruiden naar smaak. Voeg een scheutje water toe en plaats een deksel op zodat alles goed kan aanstoven en roer regelmatig. Na een tiental minuten mag je de courgette en champignons toevoegen en laten meestoven met de overige groentjes.
- Neem een pan en verwarm met een scheutje olijfolie. Bak hier het gehak en zorg ervoor dat er geen te grote stukken gehakt overblijven maar bak alles mooi rul.
- Blus het gehakt met een glas rode wijn en stoof verder aan.
- Voeg nu de tomatenpassata toe aan de groenten.
- Voeg ook het gehakt toe aan de groente saus en laat verder sudderen.
- Werk af met een scheutje room.
- Serveer nu met pasta naar keuze en buon appetito!
Naar overzicht blog