Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Sprookjesachtig overnachten: Efteling Loonsche Land

Enkele weken terug trokken we met onze twee kids naar Efteling voor een pré birthday weekendje. Ik had een promotie gespot waarbij je 3+1 gratis dagen Efteling kreeg. We hadden reeds mogen proeven van de sfeer in Bosrijk en waren dan ook zeer benieuwd naar hun nieuwste aanwinst: het Loonsche Land.

Dit vakantiepark ligt pal naast een natuurgebied en op wandelafstand van attractiepark Efteling. Het domein is bedekt met duinzand en heide en omvat centraal een hotel en zo'n 90 tal huisjes. De huisjes zijn onderverdeeld in verschillende thema's waaronder Boomzicht, Duinzicht en Waterzicht. Wij kozen voor een vakantiehuis Duinzicht met plaats voor 6 personen. Al zijn we maar met 4 personen, met de kinderen is wat extra ruimte geen overbodige luxe. 

Bij aankomst valt ons wel op dat het domein zeer recent werd aangelegd. De begroeiing is nog wat sober waardoor het domein nog wat aan sfeer moet inboeten. De periode van aankomst (december) speelt hierin natuurlijk ook wel een rol.

We hadden onze toegangskaarten, pasje voor het vakantiehuis en parkeerkaarten al via de post ontvangen waardoor we niet meer eerst langs de receptie hoefden. Na een lange autorit vind ik dit wel een pluspunt. De auto kan geparkeerd worden aan de ingang van het domein maar voor in- en uitladen mag doorgereden worden tot aan de vakantiehuizen. 

Huisje Loonsche Land

Vakantiehuis Duinzicht

Bij aankomst in ons vakantiehuis schrokken we wel wat van de oppervlakte van onze accommodatie. Naar ons aanvoelen eerder een huisje voor 4 personen dan 6 personen. Zo is er slechts één zetel waar twee personen kunnen plaatsnemen en een zitzak wat niet echt idealiter was op lange tijd op te zitten. 

Woonkamer vakantiehuis Duinzicht

Verder waren er 2 slaapkamers met in één kamer een stapelbed en dubbel bed en een andere kamer een tweepersoonsbed. Waar we ook wat ontgoocheld in waren was de look en feel in het huisje. Zoals ik reeds zei hebben we al een overnachting in Bosrijk achter de rug en hier hangt een veel uitgesprokener sprookjesachtige sfeer.  In de huisjes van Bosrijk kan je namelijk  kleine attributen terugvinden zoals een slaapmutsje, klein speelhoekje voor de kinderen, aankleding dat verwijst naar het park... .

Deze woningen zijn eerder basic en bescheiden aangekleed. Een heel groot nadeel zijn de gordijnen die de slaapkamers afschermen van het woongedeelte. Met twee kinderen, die wat vroeger naar bed gaan, moesten wij dus noodgedwongen heel stilletjes onze avond verder doorbrengen in het huisje. Elk geluidje was namelijk hoorbaar tot in de slaapkamers. Ik snap dat ze het geheel een open aanvoelen willen geven maar dit is toch echt een absolute no go. 

Vakantiehuis Duinzicht slaapkamers

Zoals we van Efteling gewoon zijn waren de huisjes wel spik en span en was alles aanwezig om er een aangenaam verblijf van te maken. Er is bijvoorbeeld een kleine schoonmaakkit met sponsjes, vaatwastabletten, handdoeken ... . Aangezien wij ook maaltijden gingen koken in het huisje is dit uiteraard super handig.

Bij aankomst was het ook heerlijk warm! Aangezien het buiten onder nul was kon ik het niet beter wensen.  Toen we merkten dat het kinderbedje stuk was, en we hiervoor contact opnamen met de receptie, stond binnen de kortste keren een medewerker aan ons huisje. Op dat gebied alleen maar hoge scores voor klantvriendelijkheid. 

Voor de kinderen zijn er op het domein verschillende speeltoestellen maar hier hebben we niet echt gebruik van gemaakt gezien het gure weer. We passeerden ook het dierenverblijf met geiten en schapen. Je kan de dieren van dichtbij gaan bewonderen en aaien. Wat verder op het domein is ook een uitkijktoren maar daar zijn we niet meer geraakt.

Je kan ook een maaltijd nuttigen in restaurant De Proeftuyn waar ook het ontbijtbuffet doorgaat voor de gasten van het hotel. We zijn hier even binnengelopen en het geheel oogt wel zeer leuk. Er wordt gewerkt met kruiden, planten en veel hout en op het menu staan ook de wat minder typische pretparkgerechten zoals quiches, sandwiches en verse salades. Ze maken ook gebruik van verse ingrediënten recht uit het groentetuintje naast het restaurant.

Wat we hier wel terug misten was een klein winkeltje zoals er op Bosrijk aanwezig was. Ideaal om kleine boodschappen in te slaan tijdens het verblijf. Wij trokken steeds naar de Albert Heijn op een 10-tal minuten van het domein wat ook handig is.

Loonsche Land

Desondanks het gure winterweer hadden we een fantastisch verblijf in Efteling. Winter Efteling is echt een aanrader: zeer sfeervol, extra attracties, leuke eetgelegenheden doorheen het park... . Ook het personeel is er altijd super hartelijk waardoor we steeds met een warm gevoel naar huis toe gaan.

Wat betreft het vakantiedomein Loonsche Land vind ik het toch ietwat een gemiste kans in vergelijking met het oh zo sfeervolle Bosrijk. Nu het domein is vrij recent dus wie weet nog grote veranderingen in de toekomst. Verder geven ze het ook 3 sterren tegenover de 4 sterren bij Bosrijk wat ook resulteert in een klein prijsverschil. Ik zie het vakantiepark eerder geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen, die kunnen ravotten in het water en de speeltoestellen,  of een groep vrienden waar privacy geen issue is. 

Nu gaan we dromen over ons volgende verblijf in Efteling Hotel ❤. Ik hoorde dat enkele suites daar recent zijn vernieuwd ....(hint hint).

Vakantiepark Efteling Loonsche Land
Eftelingsestraat 5
5171 RP Kaatsheuvel
Nederland
Website

 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie