Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Tik Tok Tortilla Hack

Al ben ik zelf geen Tik Tok gebruiker, toch heb ik deze hack al zo ontzettend veel zien voorbijkomen. Het is namelijk razend populair en ondertussen al menigmaal gedeeld op andere social media kanalen. De hack is simpel en je kunt er eindeloos mee variëren. 

Werkwijze

Ik was persoonlijk niet zo'n fan van tortilla's. Ik kreeg ze nooit mooi gerold en tijdens het proces viel de helft van mijn vulling eruit. Het kan ook aan mijn onhandigheid liggen uiteraard maar met deze hack wil je tortilla's op geen enkele andere manier meer.

Je start dus eigenlijk met de tortilla op een bord open te leggen en daarna maak je een insnijding tot het midden.

Tortilla met ingrediënten

Nu ga je de tortilla opdelen in 4 aparte stukken en die gaan opvullen met de ingrediënten naar keuze. Daarna vouw je de tortilla mooi samen tot je een driehoek hebt. Deze leg je even onder de grill en de lunch is klaar!

Tortilla met avocado, tomaat, gebakken ei en kaas

Verschillende soorten beleg

Zoals ik al aangaf kan je met de vullingen alle kanten uitgaan. Hieronder  geef ik graag mijn favoriete tortilla's.

  • Tortilla met brie - walnoten - honing - appel
  • Tortilla met gebakken kip - tomaat - mais - zure room
  • Tortilla met tomaat - basilicum - mozzarella + pesto - pijnboompitjes
  • Tortilla met avocado - tomatenblokjes - roerei - geraspte kaas

Naast deze ideeën zijn er nog zoveel meer leuke vullingen. Zo kan je ook jouw eigen pizza variant maken of wat dacht je van een zoete versie met banaan en chocolade?

Let er wel op dat de je de koude ingrediënten zoals tomaat of appel steeds aan de linkerzijde legt en zaken zoals geraspte kaas en roerei aan de rechterzijde omdat die het snelst zullen warmen onder gril. 

Ik hoop dat ik jullie wat kon inspireren! Heb je zelf een super lekkere combinatie? Laat ze gerust achter in de comments.

Naar overzicht blog

2 reacties

Yaika Tak

Ah, ik heb al zoveel van dit soort filmpjes bekeken haha. Ik heb het zelf alleen nog nooit uitgeprobeerd. Nu wordt het toch echt tijd om het zelf een keer te gaan maken, dus thanks voor de handige tips!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hier zijn ze al heel vaak op tafel gezet :-). Vandaag at ik nog eentje met geitenkaas, walnoten, honing en appel :-).

Heidi

• Wat leuke idéé is dat om zie te doen. Ga ik zeker en vast ook eens proberen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja zo makkelijk en leuk om doen. Hier thuis eten we ze het liefst op die manier en je kan er voor elk wat wils opleggen :-).

Plaats een reactie