Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Too Good To Go

Onzekere tijden

Bij het openslaan van de krant lees ik elke dag de alsmaar meer groeiende maatregelen om het Coronavirus in te perken. Horecazaken en niet essentiële winkels moeten hun deuren sluiten, scholen schorsen de lessen, evenementen worden massaal afgelast, samenscholingsverbod... .Allemaal maatregelen waar ik alle respect voor heb maar ook met begrip denk aan alle ondernemingen die nu een zeer onzekere tijd tegemoet gaan. Het is dan ook hartverwarmend om alle initiatieven te zien waarbij we onze medemens proberen te helpen en hoe vele ondernemingen op een creatieve wijze deze periode proberen te overbruggen.

Too Good To Go

Een initiatief waar ik al altijd met veel bewondering naartoe gekeken heb is Too Good To Go. Deze app gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Handelszaken kunnen hier hun "overschotten" op de app plaatsen en gebruikers van de app kunnen die aan een klein prijsje tegen sluitingstijd gaan ophalen. 
De app is zeer gebruiksvriendelijk. Je geeft jouw locatie op en dan kan je zien welke zaken in de omgeving nog "overschotten" in aanbieding hebben. Je ziet hier ook duidelijk hoeveel de maaltijd waard is en hoeveel je er nu nog voor dient te betalen. Too Good To Go hanteert de regel dat de prijs zo'n 70% lager ligt dan de eigenlijke waarde. Hiernaast zie je ook het tijdsslot waarbinnen je jouw verrassingspakket kan gaan afhalen. Ze promoten ook steeds om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en zelf een tas of opbergdoosjes mee te nemen. 
Bij ophaaltijd open je de app en hierin zit je bestelbon die je dient te tonen aan de handelaar. Die zal dan bevestigen dat je de maaltijd in ontvangst bent komen nemen. 
Nadien kan je ook jouw tevredenheid uiten via de app doormiddel van een sterrenscore. Mocht de maaltijd echt te wensen overlaten dan kan je steeds contact opnemen met Too Good To Go om een terugbetaling te ontvangen. 

Steun de lokale winkelier

Ik had in het verleden al wel gebruik gemaakt van de app. Jammer genoeg waren er toen nog niet zoveel zaken in onze buurt die deelnamen behalve enkele bakkers. Elke dag restjes koffiekoeken en taart leken mij nogal nefast voor onze gezondheid dus ik had al een tijdje geen gebruik gemaakt van de app.
Door de verplichte sluiting van veel eetgelegenheden wou ik ook mijn steentje bijdragen en deze zaken een hart onder de riem steken door maaltijden te redden. Bij heel wat zaken is het immers nog perfect mogelijk om maaltijden af te halen in plaats van ter plaatste te consumeren. Heel veel zaken hebben nu veel overschotten en op die manier kan je voedsel redden uit de vuilnisbak, de handelaar steunen en zelf aan een klein prijsje maaltijden kopen.  Op de app staan ondertussen al wat meer zaken uit de omgeving dus ideaal! Ik plaatste mijn bestelling bij Traitteur Bruno in Zonnebeke en mocht tussen 18u15 en 18u30 mijn pakket gaan ophalen. 

Pakket Too Good To Go
Ik kreeg drie schoteltjes mee naar huis: Tortelloni met champignons en spek, 20 stuks huisbereide kroketten en een dagschotel hamburger met boontjes en puree. De waarde van dit pakket komt neer op €24.50 en ik betaalde €4.99. 

Ik was hier best tevreden mee. We hadden die avond nog niets in huis om te eten dus de dagschotel en de Tortelloni waren meer dan welkom. De kroketten heb ik in de diepvries gestopt zodat we die op een later tijdstip kunnen gebruiken. Tegen de prijs van €4.99 hadden we best een kwalitatief avondmaal en het was bovendien ook super lekker! Uiteraard kan je niet kiezen wat je meekrijgt naar huis en smaken blijven persoonlijk. Wat hier voor mij een mooie deal was kan voor iemand anders die bijvoorbeeld geen pasta lust dan weer tegenvallen. 

Wie van jullie maakte al gebruik van de app?

Naar overzicht blog

13 reacties

sandra

Voor de uitbraak van de coronacrisis heb ik hier regelmatig gebruik van gemaakt!

Jouvence

Vindt het een erg goed initiatief, maar hier in de buurt doet bijna geen enkele winkel er aan mee helaas.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Oh wat jammer. Hier jammer genoeg ook vrij beperkt nog.

Marleen

Mooi initiatief, ik ken het alleen niet.

Manon

Hier staan er ook weinig op, maar misschien is dat nu wel verdubbeld!? 20 kroketten, wow hahah!

Frederique

Ja ik ken het en heb het een paar keer gebruikt. In Den Haag doen er veel zaken aan mee. Maar heb je er nu wat aan dan? Nu alle horeca gesloten is? Ik had er niet aan gedacht om juist nu te kijken, ik ga zo kijken haha

Kattebelletjes Foto Pitoe

Bij ons hier zijn er nog veel zaken die afhaalmogelijkheden aanbieden en zich nu recent aansloten op Too Good To Go. Hopelijk heb je ook wat adressen gevonden ;)?

Joyce - SomedayTodayNL

Ik hou echt van too good to go! Tot nu toe alleen bakker bart en de supermarkt geprobeerd en ben erg enthousiast. Ik zou ook graag eens een box van een horecagelegenheid proberen, maar helaas is dat wat verder weg en doe je dat dan niet zo snel.

Alexandra

Mooi initiatief en goed plan. Zal eens checken of er nu ook wat in deze buurt is. Was totnu toe weinig.

rachel

ik maak er geen gebruik van. A de producten zijn meestal dingen die ik niet mag en B ze zijn niet lang houdbaar, dus nee niet voor ons ;) https://lafamiliab.nl

Georgina Lifestyle

Wat een goed initiatief. Ik ken het bij mij in Rotterdam niet, dat is jammer. Het is zonde als eten weggegooid wordt.

Henk

Meer dan mooi initiatief, ik vraag me wel af hoeveel van die spullen je normaal ook gekocht had,en hoeveel er uiteindelijk toch in de vuilnisbak gaat.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Henk. Het is inderdaad niet de bedoeling om via de app aan te kopen als de koelkast bomvol zit

Felice Veenman

ik volg die app ook, maar helaas zijn er nog weinig winkels en restaurants bij ons in de buurt die er aan meedoen

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja hier is het ook nog beperkter ivm grote steden jammer genoeg.

Krystle/Batboy

Wow wat een goede deal voor nog geen 5,- ! Ik ben nu eerst alle restjes thuis aan het opmaken. In Duitsland zijn ze gelukkig nog niet zo aan het hamsteren, maar moet nu wel een keer naar de supermarkt

Kattebelletjes Foto Pitoe

Het kan er sneller aankomen dan verwacht

Beauty By Bibi

Goed initiatief! Ik ken wel zo een soort app die me ouders gebruiken dan gaan ze langs de bakkerij waar het brood en gebak over is gebleven van die dag en dan kunnen ze dit voor een klein prijsje meenemen. Goed toch. Anders gaat het de prullenbak in! Leuk artikel!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Bedankt!

Plaats een reactie