Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Uitje met de kids: Bellewaerde Halloween

Het concept Halloween werd onze kinderen hier met de paplepel ingegeven. Met een papa die zelf doorloopspookhuizen bedenkt en in elkaar steekt kan het ook niet anders. 
Nu de Coronapandemie nog altijd welig door onze straten tiert is niets nog wat het voordien geweest is en zo ook Halloween. Grote groepen mensen die door kleine ruimtes tasten en geregeld de lucht uit hun longen schreeuwen... het is een no go dit jaar. 

Bellewaerde nam dit jaar ook onmiddellijk het heft in eigen handen en maakte hun Halloweenevenement coronaproof. Geen acteurs die door de wandelpaden gluipen of spookhuizen waar je doorheen kan rennen maar een Trick or Treat editie met de kinderen in de hoofdrol. 
De focus ligt dit jaar dus eerder op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Bij het binnenkomen in het park ontvangt elk kind een avonturenkaart waarmee ze op zoektocht kunnen door het park. Tijdens die zoektocht dienen ze stempels te verzamelen wat ze nadien kunnen inruilen voor een goodiebag bij het verlaten van het park. 

In eerste instantie baalden we wel wat. Bij Halloween hoort toch een bepaalde sfeer die we hier wel wat gaan missen. Uiteindelijk namen we vandaag de proef op de som en trokken we naar Bellewaerde samen met twee kleine spookjagers. 

Bij het oprijden van de parking vlogen ze al bijna uit hun stoel toen ze de reuzenpompoenen op het dak ontdekten.... "Bellewaerde Halloween, Bellewaerde Halloween".... de sfeer zat er al goed in. 

Bij de ingang kregen ze beiden hun avonturenkaart en kon de zoektocht starten. De kaart bestaat uit een soort plattegrond van het park waarop je bij verschillende locaties stempels kan verzamelen.

Waar we eerst wat afwachtend waren merken we wel dat dit concept echt een voltreffer is voor kinderen. Ze zijn nog nooit zo enthousiast het park doorgelopen op zoek naar alle stempels. Het ritje op de attractie was soms zelfs bijzaak, zolang ze achteraf maar hun stempel konden bemachtigen. Alle attracties waar een stempel te verdienen valt staan aangegeven op de kaart maar tevens ook bij de ingang van de attractie. 

Ik vond het zelf ook een leuke manier om het park verkennen omdat je nu gericht een parcours gaat aflopen. We hadden ook heel veel geluk dat het zo rustig was in het park waardoor er van wachtrijen geen sprake was.  Op een drietal plaatsen was er ook een meet en greet voorzien waarbij je een foto kan nemen bij een karakter en een stempel kan verzamelen.

Net zoals de voorgaande edities was het park terug zeer mooi aangekleed met diverse leuke en actuele taferelen. Niet alleen de kinderen maar wijzelf hebben ook onze ogen uitgekeken. Halloween is dit jaar misschien iets minder 'scary' maar we hebben er met zijn vier heel hard van genoten! 

Zelf zin om te gaan Trick or Treat jagen? Reserveer een bezoek via deze link en ga nog tot 8 november 'griezelen' in Bellewaerde. 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie