Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Ups en Downs

Balen

Het avondnieuws bekijken heb ik opgegeven, krantenkoppen laat ik liever aan mij voorbijgaan en ik betrap mezelf er ook op dat ik alle blogposts rond Corona systematisch aan mij laat voorbijgaan. Boodschappen doen vind ik hel. Waar ik voorheen kon genieten van gezellig een praatje slaan met de kassamedewerker word ik nu geconfronteerd met mondmaskers, plexiglasschermen en argwanende blikken die in een boog om me heen wandelen. Het zijn uiteraard belangrijke maatregelen dat zal ik zeker niet ontkennen maar het valt me zwaar. Ik mis de warme contacten, de vriendelijke woordjes en de vrolijke gezichten op straat. Ik baal dat mijn jongste zoon Jonah zijn eerste schooldag in het water zal vallen, dat mijn oudste zoon Eden zijn verjaardagsfeestje in mineur mag vieren, dat ons tripje Efteling in rook opgaat en dat we niet kunnen gaan feesten op het huwelijksfeest van onze goede vrienden. 

Genieten

Deze ochtend zit ik samen met Eden aan de eettafel en knutselen we een paasmandje in elkaar. We maken er elk eentje want hij vind het leuk als mama meeknutselt en eigenlijk moet ik toegeven dat ik er zelf wel van geniet. Even onbezorgd en ontspannen want vandaag moet mama niet werken en dus ook niet stressen om het vele huishouden dat nog ligt te wachten na een werkdag. Als het mandje af is komt hij mij eurofisch een knuffel geven. "Mama ik ben zo blij dat je thuis bent". 

Waarom schrijf ik dit hier neer... om mezelf te herinneren aan dit moment binnen enkele maanden. Als ik temidden alle dagelijkse sleur misschien wel met heimwee aan deze Corona tijd terugdenk. 

Naar overzicht blog

8 reacties

Marleen

Ja klopt, de ene keer lukt het beter dan de andere keer. Goed om bewust van te zijn.

nicole orriens

Wat lief dat je kind het zo fijn vindt dat je thuis bent... Dat is toch eigenlijk heel kostbaar en goed.

Simone

Ik kijk ook nog alleen naar persco's en wanneer er nieuwe maatregelen zijn. Ben ook Corona-nieuws-moe. Lees liever over leuke en vrolijke dingen! Zoals dit schattige paasmandje! <3

Kattebelletjes Foto Pitoe

Oh dank je wel!!

Manon

Ik snap het volkomen hoor. Ik lees nu alleen nog maar de koppen in de kranten, maar ik heb zoveel meer contact via skype enzo.. is ook heel leuk.

KoolFamily

Inderdaad, de huidige situatie is wat ze is en we zitten thuis, dus kunnen er maar beter van genieten!

Joyce - SomedayTodayNL

Ik heb ook zo van die dubbele momenten. Het is belangrijk om die mooie, leuke momentjes goed te onthouden, hoe klein ze ook mogen zijn!

Georgina Lifestyle

Ik ben juist altijd wel nieuwsgierig met wat er in de wereld gebeurt. Knap dat je dit aan je voorbij laat gaan qua nieuws :-). Leuke knutselen!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ik volg sporadisch wel het nieuws hoor maar heb het opgegeven om elke update te willen weten ?.

Lizette

Wat vervelend dat je zoon net in deze periode jarig is. Misschien kun je er toch een onvergetelijke dag van maken met contacten op afstand. Maar dat moment waarop je zoontje zegt blij te zijn dat je thuis bent is sowieso onvergetelijk.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja sowiezo aan het uitzoeken hoe we hem alsnog kunnen verrassen ?.

Plaats een reactie