Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Van 0 naar 5 km met Start 2 Run!

We kennen ze allemaal wel: die energieke en goed uitziende dames die zonder veel moeite voorbijlopen in vaak nog een strak kort broekje met aansluitend topje. Ok ik ben nu wat overdreven stereotiep šŸ˜Ž maar het idee alleen al dat ik met knalrood gezicht en onflatterende training door de straten loop te puffen weerhoudt me al heel snel om er zelf ten volle voor te gaan.
Altijd opnieuw start ik met volle moed om dan al heel snel te beseffen dat ik helemaal niet graag ga lopen... . Het lijkt me nochtans fantastisch om door die rustige veldwegen te joggen met de wind door de haren middenin de natuur. Jezelf telkens opnieuw uit te dagen en nadien met veel zelfvoldoening de douche in te springen.
Ik had het idee al opgeborgen maar toen kreeg ik het aanbod om te starten met Start 2 Run

Running app voor de smartphone

Samen met Evy Gruyaert werk je aan een specifiek trainingsschema die je gaat voorbereiden op jouw eerste 5 km run. Tijdens de training krijg je begeleiding en motivatie van Evy Gruyaert en helpt zij jou het einddoel te behalen.  De app is gekoppeld aan de GPS op jouw smartphone waardoor je kan bijhouden hoever je al gelopen hebt, wat je gemiddelde snelheid is en hoeveel kilocalorieĆ«n je al hebt verbrand. 
Via Spotify kan je ook een afspeellijst selecteren die afgestemd is op jouw loopritme.
Na jouw loopsessie kan je de resultaten gaan delen op social media of Strava om zo extra aanmoediging te krijgen van vrienden en familie. 
Een jaarabonnement komt neer op ā‚¬9.99. 

Mijn ervaring

Enkele dagen terug vol goede moed mijn loopschoenen aangetrokken, smartphone bij de hand, rustig wandelwegje en hop we waren vertrokken. 
Wat ik positief vind aan deze app is dat het tempo geleidelijk aan wordt opgebouwd. Je start met 1 minuut lopen en daarna 1 minuut wandelen om zo verder op te klimmen naar 2 minuten lopen en 2 minuten wandelen.
Zonder begeleiding vlieg ik er meestal onmiddellijk in en raak ik al snel ontmoedigd als het energieniveau snel zakt. Nu heb je een bepaald streefdoel namelijk die 20 minuten en van zodra die afgewerkt zijn ben je ook geslaagd in jouw trainingssessie. Zonder schema geef ik er al snel de brui aan en keer ik huiswaarts met een gevoel van falen. 
Tussendoor geeft Evy aanmoedigingen en tips en kan je ook bijhouden hoever je al gelopen hebt. Ook het aantal verbrande kilocalorieĆ«n klinkt als muziek in de oren. 

Ik kom weldra graag bij jullie terug met een update van mijn loopprestaties....kwestie van wat extra druk te zetten šŸ˜‡.

Naar overzicht blog

5 reacties

Mandy

Ik vind het goed dat er zulke apps zijn alleen ik loop liever gewoon op mijn eigen tempo :)

Jasmina

Ik wil al jaren beginnen met run with evy...is er alleen nog nooit van gekomen

Kattebelletjes Foto Pitoe

Gewoon eens starten Jasmina. In het begin is het even tanden bijten maar nu kijk ik al uit naar de volgende les :)

Lindaschrijfthetop

Ik heb ooit ook zo hard gelopen met een app. Ik ben het met je eens dat het fijn is dat iemand tegen je praat en je aanmoedigd.

Felice Veenman

hahaha, ja Evy die ken ik!! na anderhalf jaar proberen heb ik besloten dat rennen voor mij echt de sport niet is. Jammer want het laagdrempelige: trek je schoenen aan en ga, spraken me erg aan

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja ik weet niet of ik ooit grote fan ga worden haha maar ben blij om de stap te zetten.

Krystle/Batboy

Ik vind die apps altijd heel motiverend werken! Fijn dat je tussendoor tips krijgt en ziet wat je hebt verbrand. Zet 'm op he!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Bedankt ;)

Plaats een reactie