Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Verblijf in het Safari Resort van Beekse Bergen: spectaculair uitzicht en teleurstellende horeca

Overnachten tussen de wilde dieren in alle luxe van een ruime lodge met sauna... een leuke promotie waait voorbij op Veepee. Ik had de commercial al vaker gezien dus nieuwsgierig klikte ik de promotie open. Onmiddellijk wat datums ingeven want de oudste is binnenkort jarig. Geen zoveelste auto of dino op de speelgoedberg maar een tripje met ons vier naar de Beekse Bergen. De prijzen vielen zeer goed mee aangezien we tijdens de schoolperiode zouden gaan. Zo gezegd zo gedaan en op een hete maandagmorgen in mei vertrokken we richting Hilversum met de wagen. Op de achterbank een actieve peuter en baby weggestopt in onze overvolle auto. Niet te geloven wat allemaal mee moet bij een driedaagse vakantie.

Inchecken

Ik had op voorhand reeds een mailtje gekregen met een link naar mijn persoonlijke pagina. Hier moest ik onze gegevens nalaten zodat we vrij snel konden inchecken ter plaatse. De Lodge was vrij vanaf 15u waardoor we besloten om eerst het dierenpark in te trekken. Jammer genoeg file richting Antwerpen waardoor we omstreeks 14u het Safari Resort binnenreden. Wat me onmiddellijk opviel is dat het domein vrij recent is (pas 2 weken geopend) en er nog wat moet gewerkt worden aan bewegwijzering.

Ik sprong uit de auto richting receptie terwijl de rest van de kroost in de auto bleef wachten. De receptie ligt eigenlijk in een soort mini supermarkt waar men wat drank of kleine snacks kan aankopen. Er waren zo'n 3-tal medewerkers aanwezig die bezoekers ontvangen en ondertussen ook kleine aankopen afrekenden. Het concept lijkt me leuk maar alles verliep op dat moment nog wat chaotisch, maar dat zal ook aan de recente opening liggen. Ik kreeg een mapje mee met een code waarmee we het huisje binnen kunnen samen met een flyer, grondplan en een korte toelichting.

Cocktails

Aangezien we nog een uurtje moesten wachten voor we onze Lodge binnen konden besloten we wat te drinken op het terras van restaurant Moto. Van hieruit heb je een adembenemend zicht op de Serengeti waar zebra's, giraffen, buffels... rond grazen.

Uitzicht Serengeti op Beekse Bergen

Er ligt ook een leuke speeltuin naast het terras dus we konden met een gerust hart neerzakken in een stoeltje en van onze vakantie gaan genieten. De kaart is beperkt maar wel verrassend. Er staan een aantal leuke cocktails en verse sappen op en we besluiten voor de cocktails te gaan. Een kwartier later nog steeds geen cocktails te zien maar we genoten van het zonnetje en het prachtig uitzicht dus schonken er niet teveel aandacht aan.

Opeens kwam een ober terug uit het restaurant en liet ons weten dat 1 van de 2 cocktails niet voorradig was. Mijn vriend besloot dan maar te gaan voor zijn tweede optie terwijl ik al even nipte van mijn cocktail. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit zo'n slechte cocktail gedronken had . Het was een combinatie van zure en zoete smaken maar hij proefde vooral bitter en flets. Ik was eerlijk gezegd zelfs bang dat er iets in zat dat bedorven was 😮. Na terug een kwartier wachten kregen we opnieuw te horen dat de tweede optie nu ook niet voorradig bleek te zijn. Ondertussen was het 14u50 geworden en had mijn vriend al sowieso geen zin meer om nog eindeloos op een misschien terug onbeschikbare derde variant te wachten.

We besloten dan maar om de rekening te vragen. Tot onze verbazing stond de niet voorradige cocktail wel mooi op de rekening te pronken dus nog even iemand erbij halen om die te laten schrappen. We besloten de mindere ervaring niet teveel aan ons hart te laten komen en trokken vol goede moed de auto in op weg naar onze Lodge.

Lodges

Lodge Beekse Bergen

We hadden Lodge 214 wat zo'n 10 minuten stappen is van het hoofdgebouw. De Lodges zijn prachtig en vooral het buitenterras met uitzicht spreekt tot de verbeelding.

Uitzicht Serengeti Beekse Bergen vanuit Lodge

We hadden een Lodge voor 6 personen dus zeer ruim voor ons 4. Er waren drie slaapkamers waarvan één slaapkamer met inloopdouche. Hiernaast ook een apart toilet met extra badkamer met inloopdouche, bad en sauna. Het leefgedeelte van de Lodge is een soort veranda waar het merkelijk warmer is dan de rest van het huisje. We hadden natuurlijk een uitzonderlijk warme periode maar houd hier zeker rekening mee.

Keuken Lodge Beekse Bergen

De keuken is zeer goed uitgerust van alle kookmaterialen, een koelkast, microgolf met ovenfunctie, kookplaat en een starters set met lucifers, vaatdoek, vaatwastabletten... . Wat ik hier wel ontbrak waren keukenhanddoeken en afwasmiddel.

Reservatie noodzakelijk

Nadat we ietwat geïnstalleerd waren gingen we nog even buiten voor een wandeling.  Het duurde niet lang voor ik zuchtend en puffend een bijna vierjarige kleuter mocht rondsjouwen met een acute spierverlamming aan zijn benen 🙄 .

Met lege magen en vermoeide voeten kwamen we terug bij restaurant Moto. We besloten dit restaurant een nieuwe kans te geven en zochten een tafeltje op het terras. Wat bleek ...het volledige terras was bezaaid met die verschrikkelijke "gereserveerd" bordjes. Blijkbaar was het nogal belangrijk om hier vooraf een plaatsje te boeken. De jongedame aan de receptie zal mij hierover misschien iets verteld hebben in haar vluchtige gesprek dat me jammer genoeg is ontgaan.

Binnen in het restaurant waren alle tafeltjes leeg en we spraken een ober aan of het mogelijk is om aan één van deze tafeltjes plaats te nemen. Ze knikte en plaatste ons aan het eerstvolgende tafeltje aan de deur vlak naast het terras. We keken elkaar even aan want het tafeltje was wel erg krap met een kinderwagen en een kleuter. Bovendien zaten we vlakbij de keuken en renden de obers op en af naar het terras. Ik keek mijmerend richting de talrijke plaatsen wat verder in het restaurant met ruime zetels en een rustigere ligging. We keken elkaar knikkend aan en sprongen recht om ons aan een andere tafel te gaan installeren. We werden echter tegengehouden door de ober die erop wees dat we het eerste tafeltje moesten nemen.

Aangezien het ganse restaurant leeg was snapten we de heisa niet. Bleek dat dit tafeltje in de looproute van de obers lag en dus gemakkelijker was. Ik kan hier op zich wel inkomen maar ze hadden nu toch ook wel gezien dat wij daar echt niet praktisch zaten.... . Ietwat teleurgesteld stonden we recht en liepen we het restaurant uit. Mijn eetlust was hierbij volledig verdwenen. Aangezien we in Nederland waren zal de Albert Heijn wel niet vooraf zijn... .

Eenmaal in ons huisje namen we een aperitief op ons terras, met veel te veel hapjes en twee slapende kindjes wat verderop in de kamers. We kunnen het hele restaurant fiasco al snel relativeren maar eigenlijk schrik ik er wel van hoe een ervaring gemaakt of gekraakt kan worden als wij als Belg niet lekker gegeten en gedronken hebben op het einde van de dag 😉.

Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
Nederland
Beekse Bergen

Naar overzicht blog

1 reactie

Lynn

Super !! Altijd leuk uw blogje te lezen meid

Kattebelletjes Foto Pitoe

Tnx meid! Xxx

Plaats een reactie