Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Verbouwblog #5

De laatste en leukste van allemaal want onze woonkamer is eindelijk afgewerkt. 
We kozen ervoor om te werken met een schilder want onze schilderkunsten zijn niet van een dermate hoog niveau. Daarenboven had ik geen zin om nog maandenlang elke avond een likje verf aan te brengen tot elk hoekje klaar is.

Schildersklaar

Voor wie denkt dat zijn muren schildersklaar zijn na pleisterwerken heb ik slecht nieuws. Schildersklaar wil helaas niet zeggen "klaar om een mooi kleurtje erop te verven". Naast de vanzelfsprekende schilderwerken zijn nog heel wat andere voorbereidende werken, en dan spreek ik over schuren, plamuren, schuren, behangen, grondverven. Laat het net die voorbereidende werken zijn die heel tijdsintensief zijn. 

Na een drietal weekjes konden we eindelijk van het resultaat genieten, en het mag gezegd, we waren in de zevende hemel 😃. We hebben gekozen voor, met dank aan het kleurenadvies van Colora, neutrale kleuren met een groene ondertoon. Onze bakstenen muur kreeg een mooie bosgroene laag en vormt het accent van onze woonkamer. 

Schilderwerken woonkamer rechts
Schilderwerken woonkamer uitzicht keuken
Schilderwerken keuken links

En toen was er licht!

Je weet het misschien nog vanuit één van mijn vorige blogs? Ik was toen al op zoek naar een eyecatcher voor onze woonkamer. Onze huidige eettafel lamp paste niet meer in het plaatje. Bovendien deed deze lamp onze ruimte geen eer aan omdat de verlichting enkel en alleen gericht was op onze eettafel en niet het plafond.

Verlichting woonkamer

Aangezien we met donkere ruimtes zitten in onze woonkamer keken we dus uit naar verlichting in verschillende hoogtes. Daarnaast had ik graag een wat speels design die ook een mooie link had met de natuur. 
En al mijn checkboxen kon ik afvinken met deze lamp van Maisons du Monde. 

Hanglamp

Het gouden accent past mooi met ons kader en de verschillende hoogtes zorgen voor wat meer dynamiek. In combinatie met de retro LED "gloeilampen" matchen ze ook met ons vintage meubilair.
Ze geven een mooi warm licht maar zijn gelukkig heel zuinig in vergelijking met de originele gloeilampen. 

Benieuwd naar het beginresultaat? Check zeker mijn voorgaande updates. 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie