Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

"We gaan op berenjacht"

Post Corona tijdperk

We zijn ondertussen week 2 ingegaan van die vreselijke Coronacrisis en langzaam aan begint de verveling toe te slaan bij de kinderen. Alle puzzels werden al 2x gemaakt, er zijn ontelbaar veel tekeningen ingekleurd, blokken gebouwd, plasticine gekneed... .Nu we beiden thuiswerken is het niet evident om hen enerzijds in stilte en anderzijds nuttig bezig te houden. We geven het niet graag toe maar ook hier is televisie en computergames een dankbare oplossing op zo'n momenten. 

"We gaan op berenjacht"

We zijn merkbaar niet alleen in deze situatie want meer en meer ouders gaan op zoek naar creatieve oplossingen in de dagindeling van hun kinderen. Zo verschijnt meer en meer de oproep op sociale media om een knuffelbeer aan het raam te plaatsen. Het idee komt eigenlijk voort van het kinderboek "We gaan op berenjacht" van Michael Rosen en Helen Oxenbury. In dit verhaal gaan een papa, drie kindjes en hun hond op zoek naar beren. Misschien doet volgende refrein bij velen al een belletje rinkelen:
"We kunnen er niet over,
we kunnen er niet door,
oh nee, we moeten er dwars doorheen!"

Je kan het boek in luistervorm  terugvinden via volgende link om de kinderen alvast in de juiste stemming te brengen. Daarna trek je erop uit, uiteraard in eigen buurt - niet in groep - rekening houdend met social distance, en ga je beren gaan spotten langsheen de huizen. Wedden dat die voordien saaie en voorspelbare wandeling opeens dolle fun wordt?

Hieronder kan je wat leuke foto's terugvinden van onze berenjacht in Zonnebeke. Zo hartverwarmend om te zien dat heel wat personen meedoen aan het concept en zeker een hart onder de riem voor alle ouders met kleine kinderen die zich soms wel eens geen raad meer weten. 

Naar overzicht blog

7 reacties

Lizette

Die berenjacht is een dagelijks uitje na het eten voor ons, super leuk!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Oh wat gezellig! Ik merk hier ook in de omgeving dat ze af en toe de beren wisselen zodat het toch wat varierend blijft voor de kinderen.

Felice Veenman

ik zag het op facebook al voorbijkomen: wat een leuk idee!

sandra

Leuk he die berenjacht! Bij mij staat er voor volgende week ook een stukje over ingepland!

henk

Hier in de buurt zie ik ook steeds meer beren verschijnen. Bijzonder dat dat binnen een paar dagen zo populair is geworden. Scheelt natuurlijk ook dat het nu mooi weer is voor zoiets

nicole orriens

Ik vind dit zo'n leuk initiatief! En ook zo makkelijk om anderen een plezier mee te doen.

Joyce - SomedayTodayNL

Ja, zo leuk initiatief! Helaas woon ik op de 2e verdieping waardoor een beer voor mn raam niet echt zichtbaar is, anders had ik zeker meegedaan!

rachel

zo leuk he!! wij wilden het ook doen maar er past geen beer in ons raamkozijn in de keuken, dus wij hebben er eentje op de achterbank gezet van de auto https://lafamiliab.nl/

Plaats een reactie