Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Zalig zen in de Zil

Toen we een uitnodiging in de bus kregen voor een trouwfeest in Langdorp (een goeie twee uur van ons thuisfront) zijn we onmiddelijk beginnen uitkijken naar een leuk adresje dichtbij de feestzaal Ter Venne. Ik las zo'n positieve ervaringen over Bed & Breakfast de Zil dat ons besluit al snel vast stond.  Op 28 december vertrokken we tegen middaguur gepakt en gezakt met feestkleding naar Herselt waar onze B&B gelegen is. Je komt hier aan in het Zillekespad (vandaar de de naamgeving duidelijk 😀) en dit volledig afgelegen en middenin de natuur. Nu waren we eind december dus ik kan me voorstellen dat het hier in de lente nog zoveel idyllischer moet zijn. 
Bij de B&B is parking voorzien voor een drietal auto's en zag ik mijn naam al op het welkomstbordje staan. De B&B wordt uitgebaat door Dana en Theo en het was Theo die ons welkom heette. Een taak die hij blijkbaar niet zoveel op zich nam want hij gaf aan dat hij zijn uiterste best zou doen om Dana te vervangen in de verwelkoming. 

De B&B heeft drie kamers. Er is één kamer op het gelijksvloer met een terras en twee kamers op de eerste verdieping. Wij hadden een kamer op de eerste verdieping. Bij het binnenkomen in de B&B kijk je onmiddelijk uit op de grote traphal aangezien alles volledig open is.  Ook is alles in hout opgetrokken wat een aangenaam en warm gevoel geeft. Het hout werd ook doorgetrokken tot in de kamers. Dit geeft voor mij echt een meerwaarde! Niets leukers dan op blote voeten door de slaapkamer lopen na een douche.
De kamer is ruim en ietwat sober aangekleed.  Persoonlijk had ik hier graag nog wat meer ingezet op sfeer en aankleding maar dit is natuurlijk smaakgevoelig. Ik denk dan aan wat decoratieve kussens of een cosy plaid op het bed. 

De badkamer vond ik daarentegen wel perfect. Een mooie open regendouche met een praktisch rekje voor verzorgingsproducten. Niets zo ergerlijk als het shampooflesje dat tijdens de douche naar beneden kletst en volledig uitloopt over de vloer.... arrrrgh. 
Aan de wastafel was ook vanalles voorzien en de ruimte rook heerlijk door de aanwezige geurstokjes . Het zijn zo net die kleine details die het geheel afmaken. 

Terwijl mijn vriend naar de Gamewalhalla (één of andere retro game winkel 😎) trok kon ik mij in alle rust klaarmaken. Elk heeft zijn prioriteiten nietwaar.

Na het feestgedruis kropen we omstreeks 4u ons comfortabel bedje in en sliepen we heerlijk uit. We konden zelf een tijdstip voor het ontbijt voorstellen en hadden dit gelukkig wat laat gezet... een brunch dan maar 😀.
In de ontbijtruimte werkten we tot onze verrassing dat de gasten die rechttegenover ons sliepen ook gasten op hetzelfde trouwfeest waren en we raakten wat aan de praat.
Ondertussen kwam de gastvrouw Dana ons begroeten en wat uitleg geven over het ontbijt. De tafel was gezellig aangekleed en voorzien van een versgeperst fruitsapje, een smoothie en een gezonde yoghurt met verse granen. Hiernaast kregen we nog een fruitsalade, verse broodjes met verschillende soorten beleg, een eitje (klaargemaakt naar eigen keuze) en een heerlijk dessertje. Alles kan ook naar eigen wens, zo drinken wij geen koffie en we kregen onmiddelijk verschillende alternatieven aangeboden. Een waar genot om de dag mee te starten en een verademing van zoveel andere "typische" ontbijten met afbakbroodjes en koffiekoeken. Ik zag dat hier ook kan ontbeten worden zonder overnachting mits reservatie. Ze zijn voorzien op maximum 12 personen dus mocht je in de omgeving zijn zeker een must. 

We namen afscheid van Dana en liepen nog even op het domein buiten. Dit moet nog zoveel gezelliger zijn met zomerse dagen wanneer men buiten kan zitten ontbijten met uitzicht op de dieren en de prachtige natuur. Van hieruit vertrekken blijkbaar ook heel wat fiets- en wandelroutes dus zeker wel een plekje waar ik terug naartoe wil...ooit als onze twee kinderen het huis uit zijn 😇.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie