Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Zelf verse eierkoeken bakken

Toen mijn moeder naar de wekelijkse zaterdagmarkt ging, was ik als kind altijd verheugd om mee te gaan. Uiteraard lag dat aan die heerlijke verse eierkoeken die ze altijd voor mij kocht. Het allerlekkerste aan een eierkoek? Dat donkere knapperige randje 😄.

Wat zou het heerlijk zijn mocht ik die lekkere eierkoeken nu zelf kunnen bakken. Ik heb uiteindelijk een heerlijk receptje gevonden waarbij ze bij mij altijd slagen.
Ik heb me voor dit recept gebaseerd op het Belgisch Bakboek van Stefan Elias. 

Ingrediëntenlijst voor 6 eierkoeken

  • 50 gr volle melk
  • 20 gr bakpoeder
  • 150 gr bloem
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eitjes
  • 1 el citroenzeste
  • snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Neem een mengkom en voeg hier de suiker, bakpoeder, snuifje zout en de citroenzeste aan toe.
  2. Voeg de eitjes toe en klop luchtig.
  3. Zeef de bloem en voeg ook toe aan het mengsel. Klop terug tot een luchtig beslag.
  4. Voeg tot slot de melk toe en klop het beslag zo'n 5 minuten verder. 
  5. Laat het beslag 15 minuten rusten terwijl je de oven gaat voorverwarmen op 230°C. Het beslag zal nu wat dikker geworden zijn want ideaal is. 
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak gebruik van een spuitzak of lepel om kleine hoopjes op het bakpapier te maken (ongeveer 10cm). Zorg ervoor dat je de hoopjes ver genoeg uit elkaar legt want het beslag zal nog verder uitlopen bij het bakken.
  7. Bak de eierkoeken in ongeveer 8 minuten gaar. Deze baktijd is een richtlijn maar kan bij jouw ogen volledig anders liggen. Als je de eierkoeken voor de eerste keer gaat bakken dan blijf je best bij de oven om te zien wat de ideale baktijd is van jouw oven voor dit recept. 
  8. Smakelijk!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie