Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Rijstschotel met gehakt, prei en tomaat

Ik deel met veel plezier één van mijn favoriete nieuwe gerechten. Ik heb mij hiervoor gebasseerd op het laatste nieuwe boek van Pascale Naessens. Het recept is ietwat aangepast maar echt overheerlijk! Deze schotel is goed voor 4 personen. Ik maak graag een grote portie want de dag erop smaakt de schotel nog lekkerder.

Ingrediënten:

  • 4 preistengels
  • 600 gram gemengd gehakt
  • 4 tomaten
  • 3 knoflookteentjes
  • 375 gram wilde rijst
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Start met het fijnsnijden van de groenten. Bij het versnijden van de tomaten laat je de zaadjes en het overtollige vocht weg.
  2. Zet een ruime pot water op het vuur en breng aan de kook. Hier gaan we de rijst koken naargelang de kooktijd op de verpakking.
  3. Zet twee pannen op het vuur waar je enerzijds de groentjes gaat aanstoven en anderzijds het gehakt rul gaat bakken.
  4. De rijst mag je afgieten en mengen met de aangestoofde groentjes.
  5. Voeg nu ook het gehakt toe aan de rijstschotel en meng goed samen.
  6. Kruid af met peper en zout.
  7. Smakelijk!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie