Tomatensoep met bananen?
Een van mijn allereerste blogposts enkele jaren terug was dit recept.
Na een geslaagd etentje in een gezellig restaurant met Afrikaanse keuken was ik zo positief verrast over hun "Afrikaanse tomatensoep" dat ik het recept onmiddellijk thuis heb nagemaakt.
In eerste instantie was ik wat huiverig want tomatensoep met bananen... maar de combinatie is verrassend lekker. Het zurige van de tomaten samen met de zoete rijpe bananen maakt dit een toppertje.
Nu het wat killig was deze week kregen we zin in vers gemaakte soep en besloot ik deze variant nog eens op de tafel te zetten. De ideale gelegenheid om een mooie foto te maken voor mijn blog want die ontbrak nog aan mijn huidige post.
Ingrediëntenlijst
- 6 tomaten
- 2 grote uien
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 rijpe bananen
- 4 blokjes kippenbouillon
- 2 liter water
- peper en zout
- olijfolie
- tomatenketchup (optioneel)
- scheutje room (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten en ui in grove stukken. Ik ben geen fan van pitjes dus haal die ook uit de tomaten.
- Zet een kom op het vuur en verhit met wat olijfolie. Voeg de ui toe en stoof glazig.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en stoof even mee.
- Voeg nu de tomaten toe.
- Snijd de bananen in schijfjes en voeg ze toe aan het mengsel van uien, tomatenpuree en tomaten.
- Verbrokkel de bouillonblokjes over het tomatenstukjes en voeg 2 liter water toe.
- Laat de soep zo'n half uurtje sudderen.
- Mix de soep mooi fijn en haal alles door een zeef (zo zorg je voor een gladde soep zonder velletjes).
- Zet de soep terug op het vuur en ga kruiden met peper en zout. Je kan hier ook wat ketchup aan toevoegen voor die extra zoete smaak of voor de liefhebbers wat kerrie.
- Tot slot giet je een scheutje room doorheen de soep zodat die mooi kan binden.
- Genieten maar!
Geven jullie deze soep een kans?
Naar overzicht blog