Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Food & Mindset programma update week 2 + lunchinspiratie: gezond pitabroodje met kipgehakt

We zijn ondertussen 2 weken ver in het programma. Ondertussen geeft de weegschaal 2.1 kg minder aan. Op zich ben ik zeer tevreden maar anderzijds had ik hogere verwachtingen. De totale ommekeer in mijn eetpatroon gaven mij de hoop dat de kilo's er in snelvaart zouden afvliegen terwijl dit nu heel geleidelijk aan verloopt. 
Door het programma krijg ik nu wel meer inzichten waar het soms fout loopt. 

De grootste motivatie dat ben jijzelf

Tijdens het programma krijg je heel wat handvaten toegeworpen. Zo is er elke dag een opdracht waarbij je wat dieper gaat nadenken over je eetpatroon, energiebalans, doelstellingen... . Toch blijft het belangrijk dat je zelf gemotiveerd bent en blijft. Het programma vraagt wel wat inzet. Er zijn geen voorgekauwde weekmenu's of strikte do's en don'ts. Dat net omdat je na het programma het ook volledig zelf moet waarmaken. 

Mijn grootste valkuilen

Tijdens het programma zijn er een aantal richtlijnen die helpen om jouw doelen te behalen zoals het eten van voldoende fruit en groenten. Op dat vlak ben ik geen flinke leerling want naast een banaan, appel en wat aardbeien is fruit niet mijn favoriete tussendoortje. Ik moet die zaken dus echt bewust inplannen zoals een fruitsalade, yoghurt met fruit of bananenpannenkoekjes.

Ontbijt met aardbeien

Mijn vriend heeft er geen problemen mee om elke middag zijn boterhammen met kippenwit te beleggen. En als dat nog niet eentonig genoeg is dan moet je weten dat hij er ook geen boter opsmeert. Ik daarentegen ben best wel kieskeurig als het op lunch aankomt. Boterhammen zijn niet mijn favoriet dus ik ga graag op zoek naar gezonde maar ook lekkere alternatieven. Hiermee kan ik ook altijd de nodige groenten verwerken in mijn lunch. 

Deze keer gaan we een pitabroodje beleggen. Je kan zelf pitabroodjes maken maar deze keer wil ik een snel lunchrecept op tafel dus we gebruiken de voorverpakte variant uit de supermarkt.

Ingrediëntenlijst

 • 300 gr kipgehakt
 • peper en zout en kruiden naar keuze
 • 1 el olijfolie
 • 200 gr kerstomaatjes
 • 1 paprika
 • 125 gr mais
 • 2 pitabroodjes
 • veldsla
 • yoghurtdressing met bieslook

Bereidingswijze

 1. Halveer de kerstomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
 2. Verwarm een pan met de olijfolie. Verwarm het kippengehakt in de pan en kruid af met peper en zout en kruiden naar keuze vb. kerriekruiden.
 3. Voeg ook de kerstomaatjes, paprika en de mais toe aan het kipgehakt en roerbak verder tot de kip volledig rul gebakken is. 
 4. De pitabroodjes kan je even opwarmen in de oven, in een broodrooster of airfryer. 
 5. Snijd de pitabroodjes open en besmeer de binnenkant met wat van de yoghurtdressing. Schep op elk broodje wat van het kipgehakt met de groentjes en werk af met veldsla.
 6. Werk af met een lepeltje dressing.
 7. Smakelijk!
Naar overzicht blog

1 reactie

Iris

Oeh lekker! Ik vind het vooral heel interessant dat er maïs in zit. Ik ga het echt eens proberen. Jammie!!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ook zo een fan van maïs !

Plaats een reactie