Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Huiselijk tafelen in den Olifant

Genieten van de kleine dingen

Wat heb ik dit gemist. Gezellig tafelen met vrienden, keuvelen in de avondzon, zorgeloos klinken op de toekomst... . Tot voor kort waren die dingen uit den boze maar laat ons niet teveel blijven hangen in het negatieve maar vooruit kijken naar de mooie momenten deze zomer. Bij deze dus met veel plezier een nieuwe hotspot!

Den Olifant in Ieper

Den Olifant is een gezellig eetcafé uitgebaat door Margo en Ruben. Van buitenaf zou je het misschien niet onmiddellijk denken maar deze karaktervolle woning herbergt een echt pareltje in het centrum van Ieper.

Je komt binnen via een imposante inkomhal en wandelt er voorbij een aantal verschillende kamers. Dit geeft hen de mogelijkheid om groepen op te splitsen zodat de intieme en gezellige sfeer behouden blijft. 
De reden waarom we deze plek gekozen hadden was hun mooie zongerichte tuin. Ook gezinnen met kinderen kunnen hier terecht want in de tuin staat een speeltoestel en grondtrampolines. 

Op de tafeltjes hangt een QR code waarmee je de menukaart kan nalezen. Uiteraard is dit het gevolg van de ganse Corona situatie maar wel een praktisch alternatief. Je moet dan natuurlijk wel een QR scanner op de GSM staan hebben 😇.

Hun kaart is vrij beperkt en wisselt wekelijks af. Ze hebben wel een aantal vaste gerechten zoals spaghetti en burgers maar check zeker even de website vooraf zodat er iets naar eigen smaak tussenzit. Ze werken vaak met vegetarische alternatieven en bieden de wat minder standaard keuken waar ik wel van kan genieten. 

We namen een tapasschotel vooraf samen met een homemade ice tea. De tapasschotel was een combinatie van de typische zaken zoals kaasjes en salami's maar er zaten ook een aantal verrassende zaken tussen.

Nadien ben ik gegaan voor de geitenkaas kroketjes met uienchutneysausje en wilde rijst en ik ben grote fan. Het uienchutneysausje was overheerlijk en de combinatie met de geitenkaas kroketjes top. Ik ben onmiddellijk zelf in de keuken aan de slag gegaan 😀. 

Als afsluiter namen we nog een smoefelthee waarbij ik de helft niet opkreeg.... iets van ogen groter dan de buik 😀.

Ben je dus op zoek naar een gezellige locatie met wat minder alledaagse gerechten dan kan ik zeker dit adresje aanraden.

Naar overzicht blog

1 reactie

Wim

Daar moeten we volgende keer ook zeker eens terug naartoe ;)

Kattebelletjes Foto Pitoe

Yes please :-D

Plaats een reactie