Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Mijn persoonlijke stylist aan huis: Zalon

So much to see, so little time

De laatste keer dat ik op kledingjacht geweest ben voor mezelf kan ik me amper herinneren. Uiteraard kan ik voldoende vinden voor mijn twee zonen of spulletjes voor in huis maar kleding voor mezelf blijft een moeilijke. Ik heb ook niet de perfecte maten dus meestal zijn die prachtstukken aan de kapstok net iets minder prachtig op mezelf. Daarnaast grijp ik ook altijd naar "veilige" keuzes. Items en kleuren waarvan ik weet dat ze me wel staan. Maar dan belanden die items in de kast op de stapel en heb ik het gevoel alsof ik niets heb terwijl ik wel bijna 20x hetzelfde liggen heb.  Net omwille van die reden leek een persoonlijke stylist(e) me wel een leuk idee. Iemand die je op een objectieve manier bekijkt en leuke items gaat voorstellen die als wonder perfect bij je passen. 

Zalon, jouw persoonlijke stylist aan huis

Een tijdje terug was ik aan het scrollen op Zalando en botste ik op hun advertentie voor Zalon. Hier bieden ze een persoonlijke stylist op maat van jouw kledingsprofiel en verwachtingen zonder dat je alle winkels moet aflopen. Je hoeft niet vooraf te betalen en kan zelf kiezen wat je wel of niet wenst te behouden. Ideaal toch, dan hoef ik niet te wachten tot de eerstvolgende verlofdag om nog eens te gaan shoppen. Ik besloot het te wagen en ben gestart met het invullen van hun registratieformulier. Eerst moet je een styleprofiel opmaken en dat doe je door een aantal vragen te beantwoorden zoals je favoriete merken of kleuren en welke items je totaal niet graag ziet. Je kan ook profielfoto's toevoegen zodat de stylist een duidelijker beeld krijgt van jouw lichaamstype en welke kleding jou dus best kan passen. Er is ook ruimte om foto's aan jouw verlanglijstje toe te voegen wat een idee kan geven van jouw persoonlijke smaak. Zo ben ik op Pinterest op zoek gegaan naar outfits die me het meest liggen. Zodra alles op punt staat gaan ze jou matchen aan een stylist en die gaat dan voor jou aan de slag. 

Outfit vb Pinterest

Outfit vb Pinterest

Visueel voorproefje

Nadat je styleprofiel op punt staat en er een stylist werd gekozen zal je een visueel voorproefje krijgen van jouw box. Hier kan je kledingstukken goedkeuren of afkeuren. Dit voorkomt dat jouw volledige box een mismatch is. Het is wel zo dat de items die je afkeurt worden vervangen maar die items blijven een verrassing. 

Hieronder een overzicht van de items die ik in preview ontvangen heb:

Outfit 1

Maak een frisse start dit voorjaar in de plissérok van Closet die je stijlvol kunt combineren met het basic t-shirt van Kaffe met v-hals. Je kunt ook kiezen voor de gebloemde broek van Kaffe met erop de mintgroene top van Numph. Je kunt ook de blauwe top van Saint Tropez erop dragen met speelse strik. 

Plisserok

Basic zwart t shirt

Gebloemde broek

Muntgroene top

Blauwe blouse met strik

Outfit 2

De rok van Tom Tailor kun je stijlvol combineren met de witte body van Esprit. Meer casual? Je kunt ook de top van Only in het groen erop dragen. Maak je look compleet met de sneaker van Nike, subtiel en fris.

Plisserok Tom Tailor

Witte body Esprit

Groene top Only

Witte sneaker

Stylist's Choice

De trui van More&More heeft een brede hals, mooi bij een wat vollere boezem en frisse kleur. Je kunt dit model zowel op een broek als rok combineren. 

Trui muntgroen

Mijn mening

Ik ben wel fan van het concept en krijg om de 2 maand een box aan huis. Sommige items zijn heel leuk en andere dan weer niet maar alles is vrijblijvend en je hebt geen last van een opdringerige winkelmedewerker. 
Hun styleprofiel zou ik wel wat uitbreiden. Zeker met jeansbroeken is het heel moelijk om een goed model voor te stellen want daarvoor is hun vragenlijst net iets te beknopt. In je styleprofiel kan je ook aangeven welke prijsmarge je wil betalen voor elk item maar die is zeer ruim en ik merk nu toch wel dat ik vaak items ontvang die eerder tegen mijn maximuprijs aanleunen. 

Een aantal items heb ik laten schrappen zoals :

  • de zwarte basic top. De prijs vind ik iets te hoog en ik heb al wel dergelijke dingen in de kast hangen.
  • De muntgroene top liet ik ook weg want het model lijkt me heel wijd en onflatterend.
  • De blauwe blouse met strik neem ik ook niet want ik weet uit ervaring dat mij dit echt niet staat zo'n opvallende strik.
  • De veelkleurige rok van Tom Tailor daar heb ik over getwijfeld maar zie het me toch niet onmiddelijk dragen.
  • Ik ben ook op zoek naar een elegante sneaker maar dit model is mij nog net iets te sportief.

De styliste vraagt ook altijd om aan te geven wat je specifiek niet aanspreekt of net wel aanspreekt bij alle items. Dit zorgt ervoor dat ze in de toekomst nog beter kunnen matchen. 

Ondertussen heb ik mijn box ontvangen dus we gaan de items even aanpassen en dan vertel ik je er graag meer over. Wordt vervolgd!

 

Naar overzicht blog

9 reacties

Melanie Hoogvliet

ik kan me best voorstellen dat dit erg fijn is! Ik ben zelf niet iemand die van lang winkelen houdt maar ik ben denk ik dan toch bang dat ik het allemaal niks ga vinden.

Manon

Leuk he! Heb op mijn blog een Style Box Guide staan, daar vind je alle info over alle boxen die in NL aangeboden worden.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Even checken ! Zijn die dan tevens in België te verkrijgen?

Deborah

haha wat een leuk initiatief. De goodyboxen kon ik al. Maar dit concept is nieuw. Ik zou er zelf niet snel aan mee doen. Ga meer voor de koopjes ed. Kan mij wel voorstellen dat mensen dit ideaal en handig vinden. Een leuke verrassing is het wel.

hippiemeisje

Ik kan me inderdaad wel indenken dat dit voor vele mensen echt wel fijn kan zijn. Zelf ga ik tijdens de solden gewoon 1 winkel binnen waar ik weet dat ze mijn smaak hebben dat me ook goed past. Dat vraagt dus ook echt heel weinig tijd.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dat is ook wel waar

Alexandra

Tja bij grote maten weet ik niet of ik daar nu vrolijk van wordt. Vaak is die kleding ruim en behoorlijk vormloos. En er leuk uit zien vind ik toch wel belangrijk. Reden dat ik toch zelf blijf kiezen.

Gabrielle

Interessant, ik ga dit eens beter bekijken/volgen. Zijn ze thuis in alle maten?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja hoor ze gaan tot maat 52. Niet alle merken bieden hetzelfde assortiment maar er is zeker een groot aanbod.

Felice Veenman

ik heb een vriendin en dochter die me vertellen wat me staat. en daar ben ik erg blij mee, ik heb zelf namelijk geeen ideeee

Kattebelletjes Foto Pitoe

Heel handig! Mijn zus geeft me ook altijd wat advies want op winkelmedewerkers vertrouw ik niet zo

Joyce - SomedayTodayNL

Ja dit lijkt me zo handig en leuk om eens te doen! Maar ook prijzig.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Valt goed mee hoor. Uiteindelijk betaal je enkel voor de items die je wil houden

Joany

Fijn om te lezen. Ik kwam dit een poosje geleden ook tegen op Zalando en aangezien ik net als jij veel gemakkelijker voor mijn zoontje shop dan voor mezelf leek het me ideaal. Toch vind ik het fijn om eerst nog wat ervaringen op te zoeken van anderen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Joany, Ik vind het ook zo leuk om anderen hun Zalon box te bekijken waardoor ik besloot om dit ook maar even te delen. Vandaag alles even aangepast en zondag post ik het resultaat :-D. Altijd wel leuk om combinaties te vinden waarvan ik dacht dat die me niet zouden staan. Fijne avond!

Plaats een reactie