Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Penne met pesto en zalm

Zalm is één van mijn lievelingsgerechten als het op vis aankomt. Het is zo veelzijdig want zalm kan je stomen, bakken, grillen, frituren... . Bovendien is zalm ook een waardevolle aanvulling binnen het weekmenu want het zit vol omega-3-vetzuren en eiwitten. 

Zalm in combinatie met pesto, zeker de zelfgemaakte variant, doet duimen en vingers aflikken. Ik deel dus ook zeer graag mijn zalmrecept met zelfgemaakte pesto, penne en kerstomaatjes. 

Ingrediëntenlijst

  • 375 gr penne
  • 400 gr zalmfilet
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 100 gr basilicumblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gr pijnboompitten
  • 50 gr Parmezaanse kaas (blok)
  • 100 ml olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Start met het maken van de pesto. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een koekenpan tot ze lichtjes aankleuren.
  3. Pel de look en snij in stukjes.
  4. Snij de steeltjes van de basilicumblaadjes en snij het blok Parmezaanse kaas in kleine blokjes.
  5. Doe de look, Parmezaanse kaas, basilicum en de pijnboompitten met de olijfolie en wat peper en zout in een hakmolentje. Mix tot een gladde en groene massa.
  6. Wrijf een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hierin de zalm. Bestrijk de zalm met een deel van de pesto. De rest van de pest mag je opzij houden voor de penne. 
  7. Zet de ovenschaal zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Snij de kerstomaatjes in 4 en leg opzij.
  9. Breng een grote kom water met zout aan de kook en kook hierin de penne volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
  10. Giet de pasta af en schep er de pesto en de kerstomaatjes door.
  11. Serveer samen met de zalm.
  12. Smakelijk!
Naar overzicht blog

1 reactie

Saskia / iliveformydreams.com

Dit klinkt goed, ik hou van zalm gerechten <3

Plaats een reactie