Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Review: Nomi by Evomove

Tijdens mijn tweede zwangerschap was ik naarstig op zoek naar een leuke eetstoel. Aangezien we heel wat zaken van ons geboortelijstje al in huis hadden, wou ik investeren in een degelijk exemplaar. Bij mijn eerste zoontje hebben we ons beholpen met de Babybjorn sitter en een Ikea kinderstoel. Het grote nadeel hier was dat de sitter erg laag bij de grond komt en als we gezellig aan tafel zitten dan zit baby gezellig op de grond te kijken. Het was dus een must om een eetstoel te vinden waar ook een baby mee aan tafel kon. De Ikea kinderstoel kon namelijk pas gebruikt worden rond de leeftijd van 6 maanden (wanneer het kindje al wat kan recht zitten) en met behulp van het verkleinkussentje. 

Ik kwam al snel uit op Bloom of op de Stokke. De Bloom staat te koop voor een slordige €500 en dat vond ik nu net iets teveel voor een eetstoel. De Stokke zag er volgens mij zo log uit en kon mij ook niet overtuigen. Toen ik de Nomi zag voorbijkomen was ik helemaal verkocht! De Nomi is eigenlijk het vervolgverhaal op de Stokke. Ze zijn immers beiden van de hand van de Zweedse designer Peter Opsvik. De stoel oogt zeer modern en past in elk interieur maar het grootste voordeel is dat het een meegroeistoel is en dus gebruikt kan worden van baby tot tiener. De stoel is heel ergonomisch en biedt jouw kindje alle bewegingsvrijheid maar steeds een optimale ondersteuning..

Verschillende onderdelen:
- de baby relax: met de baby relax kan je baby van bij de geboorte gezellig laten meeschuiven aan de eettafel. Via de wieltjes kan je de stoel erg gemakkelijk doorheen het hele huis rollen (leuk ook voor oudere broer 😀).Hoewel er wieltjes onder de stoel staan, blijft hij altijd zeer stabiel staan wat zeker een pluspunt is. Met de baby relax kan je je kindje van in het prille begin altijd bij jou hebben, ook gezellig aan de eettafel. Je kan de stoel in z’n geheel vlot verplaatsen doorheen het huis.De relax kan je in verschillende posities plaatsen, van volledig horizontaal tot wat meer verticaal. Hierdoor kan je ook het groentenpapje geven in de relax en tegelijkertijd baby ook een dutje laten doen. De hoes kan zeer gemakkelijk afgenomen worden om te wassen. Het vergt wel wat handigheid met het veiligheidsharnas 😉.

- de eetstoel (met beugel): eens je kindje wat meer rechtop wil gaan zitten dan kan je de eetstoel gaan monteren op de voet. De eetstoel en voetensteun zijn verstelbaar in hoogte en dus perfect aanpasbaar aan jouw kindje. We hebben de voetensteun wat naar omlaag gehaald toen we merkten dan onze kleine man zichzelf begon recht te duwen. Mits hier geen veilgheidsharnas aanwezig is ben ik er ook niet altijd gerust in dat hij mooi blijft zitten. We hebben recent ook het extra verkleinkussentje aangekocht zodat hij nog iets comfortabeler zat. De eetstoel kan je in twee kleuren verkrijgen namelijk grijs of wit afhankelijk van voorkeur of interieur. 

Pluspunten:

* Je kan jouw baby meenemen aan de eettafel dankzij de handige baby relax
* De stoel oogt mooi in het interieur (elke bezoeker leek volledig onder de indruk toen ze onze eetstoel zagen)
* Alles is gemakkelijk afwasbaar en de hoes van de relax kan mee in de was
* De stoel is volledig uit gerecycleerd materiaal
* Meegroeistoel - geen meerdere stoelen meer nodig
* De stoel is zeer licht en dus gemakkelijk te verplaatsen

Minpunten:

* Terwijl de basisprijs voor de eetstoel goed meevalt loopt de prijs al snel op bij aankoop van alle losse onderdelen (harnas - stoelkussen - eetplateau - baby relax...). Uiteindelijk zullen we voor de stoel toch snel €500 betaald hebben maar dan kunnen we hem uiteraard gebruiken van geboorte tot tienerjaren
* Onze Ikea eetstoel kon in enkele minuten los en mee op stap, dit exemplaar vereist eerst enkele handeling met de schroevendraaier en lieten we dus liever thuis staan
* Geen veiligheidsharnas bij de eetstoel met beugel wat me niet altijd een gerust gevoel geeft

Kostenplaatje (prijzen Dreambaby):

Eetstoel (voet met stoel): €219
Beugel: €39.95
Baby relax: €129
Eettablet: €44.95
Verkleinkussen: €49.95

Even afsluiten met een ludieke foto...

 

 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie