Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Romantiek troef in Pacific Eiland

Bongobon

Een tweetal maanden terug, bij het ordenen van één van onze kasten, bots ik op een Bongobon. Een Bongobon die we ondertussen al drie maal laten verlengen hebben en die al drie verschillende thema's gekregen heeft. Nu is het diner met twee geworden en ik besluit actie te ondernemen. Een van de deelnemende zaken is Pacific Eiland in Ieper. Voor ons het dichtst bij huis  en dus meer slaagkans om er effectief ook te geraken 😀. Zo gezegd zo gedaan we reserveren een dag na Valentijn want ja op Valentijn is zo cliché en we leggen de babysit vast.

Een beetje geschiedenis

Pacific Eiland ligt, zoals de naam al prijsgeeft, omgeven door water in de historische Vestingen van Ieper. Geschiedenis leert ons dat het eiland in 1640 werd opgetrokken door de Spaanse bezetters als munitiedepot en om de vijand af te schrikken. Gelukkig is het zoveel jaar later een vredevollere plaats om te vertoeven.  In de zomer kan je hier trouwens een bootje huren om de Vestingen mee af te roeien. Dit leek mij als kind altijd FANTASTISCH maar heb ik tot op heden nog niet gedaan. Misschien deze zomer toch even terugkeren... .

Love is in the air

Nu was het minder warm en zonnig maar de omgeving was daarom niet minder charmant. De wagen kan geparkeerd worden op een boogscheut van het restaurant en je kan ernaartoe via een smeedijzeren brug. Daar aangekomen stond een vuurkorf met houtsblokken te knetteren en werd het pad verlicht door kaarsen. Het restaurant was ook zeer sfeervol aangekleed en volledig in het thema van Valentijn.  We kregen een tafeltje toegewezen dat vrij dicht stond op het tafeltje van onze buren maar ze hadden dit zeer slim opgelost met de afsluiting tussen de tafels. 

Enkele dagen voor ons bezoek had ik een mail gekregen met het voorstel om te kiezen voor hun Valentijnsmenu. Ik plaats die hieronder ook even.

Persoonlijk lag die ons minder dus besloten we om iets van de kaart te kiezen. Vooraf namen we een aperitief en kregen we die ook vergezeld van een klein hapje.  Hun kaart is heel ruim dus voor elk wat wils. We kozen, misschien atypisch deze periode, voor een slaatje Eiland. Dit slaatje bestaat uit gerookte Noorse zalm, grijze garnalen, panchetta, appel en broodkorstjes.  Ik had al in mijn achterhoofd dat ik ook één van hun desserts nog wou proberen dus een lichter slaatje vooraf was misschien ideaal 😀.

Het slaatje kon me zeker bekoren. Een van mijn grootste angsten als ik slaatjes bestel is dat ik het geheel te droog ga vinden maar dit slaatje was voorzien van een heel lekkere dressing. Er lag ook vanalles op het bord waardoor je niet het gevoel hebt alleen maar sla te eten. De stukjes zalm smolten in de mond maar voor mij mocht de portie nog gerust iets meer zijn. Ik had na het eten precies nog wat honger....ideaal voor een dessertje!

Als chocoholic was mijn keuze zeer snel gemaakt: chocoladeschuim op grootmoeders wijze met Libeert chocolade en amandeltuile. Kan niet slecht zijn he! Mijn vriend koos voor een coupe met vanilleijs en seizoensfruit. Hij zit ergens in een no chocolate periode.... 😮. De desserts werden zeer mooi gepresenteerd en dat is toch wel iets dat moet bij desserts. Ze moeten zowel een streling voor de smaakpapillen als voor het oog zijn... missie geslaagd!

De chocolademousse was wel verschrikkelijk lekker maar heftig. Het gebeurd mij echt niet veel maar ik kreeg mijn portie niet op. Voor mij mocht ze net iets luchtiger zijn en dan was het perfect. Mijn vriend was dan wel vol lof over het ijs en ook leuk dat er verschillende soorten fruit aanwezig zijn en men niet blijft bij het typische appel en peer verhaal. 

Het is wel een plek waar je moet genieten van zowel de maaltijd als de unieke locatie en aankleding. Kom je hier snel een spaghetti eten dan zijn de prijzen wel wat aan de hoge kant maar kom je hier uitgebreid tafelen en genieten van de sfeer en van elkaar dan is het zeker een adresje die je eens moeten uitproberen in Ieper. 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie