Een boterham met krab- of surimisalade samen met een tasje soep...overheerlijk! Maar nog zoveel lekkerder als je de surimisalade zelf gaat maken en bovendien heel eenvoudig!
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 1 eetlepel mosterd
- 300 ml arachideolie
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels water
- peper en zout
- 1 pakje surimisticks
- peterselie
Bereiding:
- Ik heb ervoor gekozen om de mayonaise zelf te maken maar je kan hier natuurlijk ook mayonaise uit een pot gebruiken.
- Zet water op in een steelpan en kook 2 van de 3 eieren tot hardgekookte eieren.
- Klop 1 ei met een eetlepel mosterd, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels water en 300 ml arachideolie met een staafmixer tot een stevige mayonaise. Hiermee heb je genoeg mayonaise voor andere salades en het is gemakkelijk te bewaren in de koelkast.
- Nu kan je de surimisticks versnijden in kleine stukjes en eens de eieren klaar zijn mag je deze pellen en prakken samen met de surimisticks.
- Lepel nu zo'n 5 eetlepels mayonaise onder het mengsel.
- Versnipper 2 takjes peterselie en meng onder het geheel en kruid af met peper en zout.
- Smakelijk!
Naar overzicht blog