Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Urban Jungle met Plant Rebelz: update

Enkele maanden terug opende ik heel enthousiast mijn bestelling van Plant Rebelz. Ondertussen voelen mijn stekjes en terrarium zich al helemaal thuis bij ons. De hoogste tijd dus om even een update te geven.

Alocasia Zebrina en Monstera Deliciosa

Mijn Alocasia Zebrina of Olifantsoor heeft ondertussen jammer genoeg wel wat bladeren verloren. Gelukkig blijft de grootste goed stand houden en die schiet alsmaar meer de hoogte in. Vanuit de steel zie ik ook dat er een nieuw blad op komst is. Ik merk dat de plant geniet van de aanwezigheid van mijn Geurwolkje. Sedertdien is de steel heel fel de lucht ingegaan dus benieuwd hoe goed deze plant nog verder zal evolueren. 

Voor
Na

Mijn Monstera Deliciosa is zo'n zalige plant. Die heeft echt niet veel nodig om zich op en top te voelen. De plant heeft al een forse groeispurt gemaakt ondertussen. Benieuwd wanneer ik de fameuze inkepingen in de bladeren zal kunnen bemerken want de jonge planten hebben dit in eerste instantie nog niet. 

Alocasia Cucullata en Ficus Abidjan

Ook de Alocasia Cucullata voelt zich in zijn nopjes in onze woonkamer. De plant groeit als kool en er zit al terug een nieuw blad klaar. Voorlopig is ze nog klein maar deze plant kan metershoog worden. 

Voor
Na

Mijn Ficus Abidjan, een klasbak in lucht zuiveren, heeft net een nieuw blad klaar. Je ziet heel duidelijk de mooie rode kleur in het nieuwe blad. Wederom een zeer gemakkelijke plant met stevige bladeren. 

Na

Terrarium

Het terrarium is en blijft een eyecatcher. Ik laat hem wekelijks even luchten en kan zo genieten van de geur bij het openen van de pot. De geur van verse en lichtjes vochtige aarde die door je handen stroomt.... hemels voor een plantenliefhebber 😀.
Verder heb je er gewoon geen omkijken naar want dit plantje zorgt voor zichzelf. 

Wishlist

Oef mijn plantjes leven nog en beter nog, ze doen het zo goed! Ik heb de smaak helemaal te pakken en heb dus al een aantal nieuwkomers op het oog 😉.

Naast de gewone Alocasia Zebrina heb je ook een variant met zwarte stelen, de Alocasia Zebrina Black of wat zeg je van de Alocasia Dragon Scale? Die bladeren zijn zo zalig!

Daarnaast ben ik ook helemaal verknocht aan een terrarium en zou dus dolgraag een groter model aanschaffen. Nu zit mijn plantje al heel snel tegen zijn groeilimiet aan.

Welke spreekt jullie het meest aan?

Naar overzicht blog

Plaats een reactie