Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Repos en Normandie: Honfleur

Goedemorgen! Om acht uur word ik wakker na een relatief goede nachtrust. Mijn spinnenfobie haalt hier terug de bovenhand bij het ontdekken van talrijke hooiwagens in huis. Natuurrijke omgevingen en huisjes met veel kieren vormen duidelijk geen goede combinatie.

Buiten is het nogal bewolkt waardoor we besluiten om de badstad Deauville op een andere dag te bezoeken. Op de planning voor vandaag: Honfleur. Honfleur is een charmant vissersdorp gelegen aan een haventje met talrijke kleine straatjes vol souvenirs en lekkers. We parkeren ons aan de gratis parking van Naturospace dat op 700 meter van het dorpje ligt. Naturospace is een soort overdekte tuin met tropische vlinders en vogels.

Net weg van de parking krijgen we alarmerende berichten dat er een gijzeling aan de gang is in een kerk bij Rouen wat op nog geen half uur van bij ons ligt. We zijn er toch even niet goed van. Bewijst nog maar eens dat dergelijke zaken jammer genoeg overal kunnen gebeuren op vandaag.

Ondertussen ontdekken we de pittoreske straatjes van Honfleur en vangen we stiekem ook wat pokemon :). In de namiddag rijden we terug naar ons huisje omdat er eentje moe is. Ik profiteer van de gelegenheid en neem ook een kleine siësta.

Naar de avond toe willen we toch nog efkes naar buiten en maken we een korte wandeling in Pont l'Eveque dat op vijf minuten van ons huisje ligt. Zeker ook een aanrader als je wat rustigere oorden opzoekt. Het stadje is omgeven door water en overal hangen prachtige bloemen. Ook de huizen zijn typerend voor de Normandische bouwstijl en geven het geheel iets Middeleeuws.

Terwijl ik mijn blog aanvul is mijn wederhelft een toertje gaan lopen...al denk ik eerder dat hij stiekem wat pokemon gaan vangen is...

Naar overzicht blog

2 reacties

Danny

Met deze prachtige samenvattingen kunnen wij van hieruit perfect meereizen. We kijken al uit naar de volgende... Groetjes, Gerda & Danny.

xenia

Gezellig om te kunnen lezen. Net alsof ik erbij ben ;)

Plaats een reactie