Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Rozijnenbrood met Aveve mix

Aveve bakmixen

In een vorige blogpost gaf ik al eens mijn recept voor een heerlijk rozijnenbrood. Mocht je die zelf nog niet uitgetest hebben dan kan ik je alleen maar aanraden om het wel een keertje te doen. Met dit recept krijg je een luchtig smaakvol rozijnenbrood net zoals je die kent van bij de warme bakker. 

Als je het allemaal even sneller en gemakkelijker wil zijn de bakmixen van Aveve zeker een aanrader. Hiervoor gebruik ik de mix luxebrood want die is ideaal voor rozijnen-,suiker en chocoladebroden. Je kan tevens deze mix gebruiken voor zelfgemaakte sandwiches. 
Met deze mix hoef je enkel nog maar gist, zout, water, boter en extra's zoals chocolade, rozijnen of suikerparels toe te voegen en klaar is kees!
Op de verpakking staat ook een uitgebreide handleiding met de verschillende stappen dus die ga ik hier niet nog eens gaan kopiëren maar ik geef graag wel enkele tips die jouw rozijnenbrood dat tikkeltje extra zal geven nadien.

Tips en tricks 

  • Als je rozijnen wil toevoegen laat die dan 15 minuten wellen in lauw water. Idealiter doe je dit 's avonds en laat je ze 's nachts uitlekken zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft. Hoe meer vocht in de rozijnen, hoe vochtiger het deeg gaat worden en hoe moeilijker je het deeg kan kneden. 
  • Rozijnen pas toevoegen na de eerste rijs. 
  • Niets zo vervelend als een aanrecht en handen vol kleverig deeg. Wrijf jouw aanrecht en handen in met wat zonnebloemolie. Bloem werkt ook maar slechts tijdelijk. 
  • Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk rozijnen aan de buitenkant van jouw deeg zitten want die zullen verbranden tijdens het bakken. Je kan hiervoor een klein deeltje van het deeg opzij houden en gebruiken als omslag. 
  • Meng het deeg goed alvorens boter en zout toe te voegen.
  • Boter altijd op kamertemperatuur toevoegen of eventueel in de microgolf wat zachter laten worden. Boter rechtstreeks uit de koelkast zal zeer moeilijk opgenomen worden in het deegmengsel. 
  • Na het bakken bestrijk je de korst met wat melk zodat die malser gaat worden. 

Bakken is echt een proces van vallen en opstaan maar het geeft zo'n voldoening. Gaandeweg leer je ook met jouw oven werken en waar het eerst veel voorbereiding vroeg zet je in een mum van tijd een vers rozijnenbrood op tafel. 

Hebben jullie zelf nog leuke tips? Laat ze gerust hieronder in de opmerkingen na. 

Naar overzicht blog

4 reacties

Stefaan De Winter

Ik ben ook fan van de bakmixen van aveve, we zetten hier ook om de 2 dagen een brood met een mix op van Aveve!

Sherry

Het ziet er lekker uit. Ik krijg meteen trek.

Jasmijn

Klinkt als een fijne mix!

Sandra

Rozijnenbrood vind ik erg lekker. Het is bovendien heerlijk als je huis naar versgebakken brood ruikt. Ik geef deze tips zeker door aan mijn dochter die graag bakt

Plaats een reactie