Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Senegalese Mafé

Ik sta altijd open om andere keukens te ontdekken en dit stoofpotje trok al heel snel mijn aandacht door de pindakaas die erin verwerkt zit.
Senegalese Mafé is een zeer gekend gerecht in West-Afrika, gebaseerd op tomatensaus en pindakaas. Het is een zeer makkelijk te bereiden éénpotsgerecht met verschillende groentjes zoals wortel, courgette en zoete aardappel. Je kan kiezen voor lam of rund en overheerlijk samen met rijst of couscous. 

Ingrediëntenlijst voor 4 personen

  • 500 gr rundsvlees
  • couscous of rijst
  • 2 el pindakaas
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 zoete aardappel
  • 2 aardappelen
  • 1 courgette
  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 laurierblad
  • 2 bouillonblokjes (rund)
  • 1.5l heet water
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Zorg dat het rundsvlees in gelijke stukken gesneden is en kruid af met peper en zout.
  2. Verhit wat olijfolie in een diepe braadpan of gietijzeren pot en bak hierin het rundsvlees mooi lichtbruin. 
  3. Snij de ui fijn en voeg toe en bak lichtjes mee met het vlees.
  4. Snij de tomaten fijn en voeg ook toe aan het vlees.
  5. Voeg nu de tomatenconcentraat toe en laat een drietal minuten aanstoven. 
  6. Overgiet nu met het heet water totdat het vlees volledig onder staat.
  7. Voeg hierbij de pindakaas en meng goed onder het vlees.
  8. Snij nu de zoete aardappel, wortel, courgette en aardappel in kleine blokjes en voeg toe aan het vlees.
  9. Voeg als laatste de bouillon en een laurierblad toe en laat een uurtje sudderen.
  10. Presenteer samen met rijst of couscous.
  11. Smakelijk!
Naar overzicht blog

Plaats een reactie