Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Hoevepicknick Hoeve Zuid-Bellegoed

Enkele weken terug besloot ik mijn partner te verrassen met een hoevepicknick voor vaderdag. Omdat op restaurant gaan met twee kinderen van 3 en 7 jaar niet altijd zo'n pretje is leek picknicken op een hoeve me een iets veiligere optie. 

Hoeve Zuid-Bellegoed

In Ieper is Hoeve Zuid-Bellegoed een welgekend adres. Het melkveebedrijf heeft een eigen hoevewinkel waar heerlijke lokale en artisanale producten zoals ambachtelijk ijs, verse hoeveboter, ambachtelijke chocomousse en yoghurt te verkrijgen zijn. 
Je kan afhalen maar evengoed ter plaatse consumeren bij mooi weer op hun hoeveterras. 

Een hoevepicknick ter plaatse of om mee te nemen

Naast een ijsje of lokaal biertje kan je ook gaan picknicken bij Hoeve Zuid-Bellegoed. Tijdens de picknick geniet je van een rijkelijk gevulde picknickmand met heerlijke streekproducten. Je kan de picknick meenemen, op hun hoeveterras nuttigen of waarom niet tussen hun koeien!

Toen wij aankwamen was het een heerlijke warme zomerdag. Het oorspronkelijke plan om te gaan picknicken tussen de koeien bleek iets te ambitieus. Er was geen beschutting tegen de felle zon waardoor mijn partner met smekende ogen richting het schaduwrijke hoeveterras keek. Aangezien het Vaderdag was moest ik me bij die keuze neerleggen en schoven we aan de tafel. 

Nancy kwam ons onmiddellijk welkom heten en in geen tijd stond er een gigantische picknickmand op onze tafel. Haar man, Philip, kwam ons nog een extra tafel aanbieden zodat we al dat lekkers mooi konden uitstallen op tafel. 

Inhoud picknickmand

Kindvriendelijk

We zaten nog maar 5 minuten aan tafel of onze jongste was al het ijssalon binnengelopen waar hij Philip, de eigenaar, om een ijsje had gesmeekt. Hij kwam parmantig buiten met een klein hoorntje waarna Philip hem nog eens wees op de gemaakte afspraak. "Enkel een ijsje als je straks flink je bordje leeg eet". Niemand kan die kleine deugniet en zijn blauwe ogen iets weigeren 😂.

De inhoud van de picknickmand waren ze al gauw beu waardoor ze op verkenning trokken. Op het terrein staat een houten koe waar de kinderen ervaren koeienmelkers werden. Ik mistte nog een speeltoestel op het terrein maar las tussen de reviews dat er tijdens de zomermaanden een springkasteel staat. 
Zeker voor de kleine kinderen en de gemoedsrust van de ouders is het leuk als er wat afleiding ter beschikking is. 

Houten bord met koe om te melken

Ik polste nog even bij Nancy of we de picknick locatie tussen de koeien mochten gaan bekijken. De kinderen waren er namelijk op gevierd om eventjes bij de koeien te piepen. 
Ze liep even met ons mee en vertelde ondertussen heel gepassioneerd over haar bedrijf. De picknickbank bleek toch wel een goede 10 minuten wandelen ver in de weide dus doe niet zoals ik en voorzie goede schoenen... .

Picknickbank tussen de koeien met zicht op begraafplaats

De picknickbank werd door Philip zelf in elkaar geknutseld uit een gekapte boom en ligt heerlijk rustig in één van hun weides. Je hebt er bovendien uitzicht op het Bedford House Cemetery. 

Zeker een aan te raden concept in de regio! De picknickmand voor volwassenen komt neer op €15 per persoon en voor een kind op €12 per persoon. Met kleine kinderen heb je ruim voldoende aan één mand voor 2 personen. 

Place to be:

Hoeve Zuid-Bellegoed
Rijselseweg 85
8900 Ieper
www.zuidbellegoed.be

Naar overzicht blog

Plaats een reactie