Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Tafelen in een oase van rust bij 't Palet

Laatst was mijn partner jarig en zoals de traditie het betaamt gaan we die dag lekker tafelen. Er hangen voor hem wel altijd een aantal voorwaarden aan vast. Zo moet het een onbekend adresje zijn, graag met wat verhaal en een uniek kader. Zo zijn we al enkele pareltjes tegengekomen op ons pad en deze was gelukkig niet anders. 

Ten velde

We waren er bijna aan voorbij gereden want 't Palet ligt mooi verscholen tussen de vele akkers en weides van de Westhoek. 

Voorgevel 't Palet in Wervik

Deze charmante hoeve ligt volledig in het groen en het aangename weer gaf ons de mogelijkheid om een tafeltje op hun uitgestrekt terras te nemen. 
Het was vrij vroeg in de vooravond waardoor we alleen op het terras zaten en met zicht op de tuin genoten we met volle teugen van de rust die deze plaats uitstraalt. 

Beeldhouwwerk in de tuin
Henri Galle in levensgroot beeldhouwwerk

De gastvrouw en gastheer waren bijzonder klantvriendelijk en vertelden ons met veel plezier over hun zaak. De naam kan het al wel wat verraden maar dit restaurant ademt kunst uit. De vader van de kok was namelijk een gerenommeerd kunstenaar. In de tuin staat nu nog een levensgroot beeldhouwwerk dat Henri Galle moet voorstellen.

Kunstzinnig interieur

We waren ook bijzonder nieuwsgierig naar het binnen gedeelte van het restaurant en de kok, Patrick Galle, nam ons mee op verkenning.

kunstzinnig interieur 't Palet

De hele ruimte ademt ongelofelijk veel sfeer uit. Het voelt net alsof je binnenwandelt in een woonkamer terug in de tijd. De vele kunstwerken aan de muur zijn grotendeels afkomstig van hun vader Henri Galle. Je merkt de trots in zijn stem als Patrick vol bewondering over zijn vader spreekt. 

Wat mij het meest is bijgebleven is het familieportret. Aan de tafel ondermeer de kok, Patrick en zijn vader Henri. Links zie je de afbeelding van zijn moeder maar haar gezicht is niet afgewerkt. Patrick vertelde ons dat zijn vader heel wat tijd in het portret had gestopt maar helaas kwam te overlijden net voor hij het gezicht van hun moeder kon afwerken. 

Familieportret familie Galle

Beperkte kaart maar verassend lekker

De magen begonnen toch wat te knorren en na ons aperitief met amusebordje begonnen we aan ons hoofdgerecht. De kaart is beperkt en het ontbrak me aan lef om te kiezen voor kalfsniertjes dus het werden garnaalkroketten ðŸ˜€. Mijn vriend koos voor de steak. Zoals jullie misschien uit de foto konden afleiden werd die gepresenteerd in schijfjes. Ik mocht even proeven en ik moet zeggen het vlees was heerlijk mals!

De garnaalkroketten waren vers en lekker maar voor mij was het bordje net iets te beperkt. De garnituur mocht voor mij persoonlijk wat uitgebreider.

Hoofdgerecht met garnaalkroketten

Hierdoor bleef er wel wat ruimte over voor een dessert en die was subliem!
Ik had gekozen voor een combinatie van sorbet met frambozencoulis en amandelschilfers en mijn vriend voor luxe chocolademousse afgewerkt met Baileys en speculaas crumble.

Mocht je dus op zoek gaan naar een rustig plekje in het groen waar de tijd even is stilgestaan dan kan ik zeker 't Palet aanraden. Ze gaan tot het uiterste voor hun gasten en de locatie is gewoonweg zalig.

Place to be:

Restaurant 't Palet
Oude Beselarestraat 238
8940 Wervik

Naar overzicht blog

Plaats een reactie