Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Tips en tricks voor een bezoekje Disneyland

In mijn vorige post kon je wat meer lezen rond onze overnachtig in Vienna House Dream Castle. Nadeel als je niet overnacht in een Disney hotel… je moet de ingangstickets nog aankopen.  Die zijn, wat had je gedacht, nogal prijzig! Je geeft al snel tussen de €60 - €80 voor een ticket 1 dag/1park (online aangekocht en prijs verschilt afhankelijk van de periode). Hoelanger je verblijft hoe goedkoper de ticketprijs en dan kan je ook switchen tussen de twee parken (Disneyland en Disney Studio's).  Persoonlijk vind ik het op dit moment niet bepaald de moeite waard om een ticket apart voor de Disney Studio's te kopen. Heel wat attracties zijn gesloten door de opbouw van de nieuwe themagebieden. Het park zal dan worden verdubbeld met de nieuwe gebieden Frozen, Marvel en Star Wars. Op dit moment zijn ze gestart met de werken en die zouden zo'n 5 jaar in beslag nemen.

Disney Studio's met Tower of TerrorWij hadden het geluk dat we een aantal vrienden meehadden met een jaarabonnement. Via hun Infinity jaarkaart kunnen ze aan €37/ticket (maximaal 5 tickets per week) uitdelen aan vergezellende vrienden. Deze tickets zijn geldig voor beide parken. 

Gewapend met paraplu en waterdichte schoenen trokken we naar het park. Nadeel aan de periode (januari/februari) maar het zou tenminste rustig zijn in het park… FOUT! Ik heb ondertussen geleerd dat het in Disney quasi altijd druk is. Net daarom is het ook wel aangewezen om voorbereid te vertrekken. Bekijk online even het parkplan en kies vooraf al welke attracties je zeker wil gedaan hebben en waar alles ongeveer gelegen is. Het bepaart je een heleboel tijd maar anderzijds is het ook wel eens magisch om te verdwalen doorheen de vele paadjes van Disneyland 😳.

► De grootste tip is daarom ook het Fast Pass systeem van Disney. Bekijk even deze link om te weten te komen hoe het systeem precies in zijn werk gaat. Idealiter start je onmiddelijk met het halen van een Fast Pass bij één van de grotere attracties waar traditioneel lange rijen staan zoals Big Thunder Mountain of Hyperspace Mountain. Van zodra je een Fast Pass hebt moet je die eerst gebruiken vooraleer je een nieuwe kunt halen. Er zijn echter twee uitzonderingen en dat is de attractie Indiana Jones en Star Tours. Hier kan je dus toch een Fast Pass halen terwijl je al in het bezit bent van een andere. Wacht hier niet te lang mee want het kan goed zijn dat tegen de middag alle Fast Passen reeds verdeeld zijn. ► Vertrek goed op tijd naar het park en loop eerst door naar de achterzijde waar je ondermeer de attractie Pirates of the Carribean en Phantom Manor kan terugvinden. Hier is het vaak nog rustig vroeg op de ochtend.

► Disneyland is vaak tot laat in de avond geopend terwijl heel wat mensen dan al afgezakt zijn naar hun hotel of naar huis. Dit zijn dan ook de ideale momenten om nog enkele attracties mee te pikken. Ben je geen liefhebber van de parade of de vuurwerkshow dan zijn dit ook tijdstippen waarbij de wachtrijen snel leeglopen. 

► Samen uit, samen thuis of geef je er niet om even alleen een attractie te doen? Bij heel wat attracties kan je gebruik maken van de Single Riders lijn. Je zit dan niet naast elkaar maar je moet maar een fractie van de normale wachtijd aanschuiven.

► Tijdens zo'n druk dagje komt er al snel een hongertje. Qua maaltijden zijn er grofweg drie opties in Disneyland: fastfood, all you can eat buffetten en restaurants met bediening aan tafel. Als het in het park heel druk is dan logischerwijze ook in de restaurants. Die kan je dan ook maar best vermijden rond de traditonele etenstijden om te vermijden dat je hier ook nog even in de rij mag gaan staan. Een leuk "fastfood" plekje is Fuente del Oro in Frontierland waar je  lekker Mexicaans kan eten.  Als je net wat meer tijd wil spenderen aan de maaltijd dan is het Plaza Gardens Restaurant aan de Main Street een must do.

Hier kan je een uitgebreid buffet terugvinden met een vaste prijs en frisdrank à volonté. De obers komen netjes alle borden afruimen en bedienen je aan tafel met drank. Hier is het wel aangewezen om op voorhand te reserveren want het restaurant is heel vaak volzet. Reserveren kan via deze link. Je kan ook aanschuiven ter plaatse tot een tafeltje vrijkomt maar wachttijden kunnen flink oplopen.

Dit zijn pas enkele kleine tips maar er zijn er nog zoveeeeel meer. Heb jij zelf een leuke tip? Plaats ze hieronder in de comments 👍, je kan er anderen een groot plezier meedoen.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie