Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Toveren met groentjes

Niet zo lang geleden kwam Delhaize op de markt met een leuk concept om kinderen meer groenten te doen eten. Slechts 5% van de Belgische bevolking eet zijn dagelijks aanbevolen portie groenten en wij zijn er helaas even schuldig aan. Ik probeer nu ook op creatievere manieren groenten te verwerken in gerechten en dan denk ik bijvoorbeeld aan bloemkoolrijst of courgetti en dat werkt hier aardig goed. Als onze zoon op zijn bordje een schepje erwtjes ziet liggen dan vertrekt zijn gezicht al. Zijn vlees speelt hij met veel enthousiasme binnen maar die erwtjes hmmm niet lekker. Toen de papa hem onder lichte dwang een hapje toestak vloog de ganse lepel er terug uit en was onze trek snel overšŸ˜€.

Ik schreef me dus met veel enthousiasme in voor de test van Delhaize Ambassadors en hun tovergroentjes. Het concept is vrij simpel. Een bepaald assortiment aan groentjes krijgt een bijnaam en een leuke lay-out op de verpakking.Ā  Zo liggen er vanaf nu clownsneuzen, schatkisten, kikker-ski's, drakentanden... in de winkelrekken. Als Delhaize ambassador kregen we leuke tips en tricks om kinderen te betrekken bij het ontdekken van de tovergroentjes. Zo waren de recepten steeds uitgewerkt als korte verhalen waarbij de tovergroenten een belangrijke rol spelen. Zo spreken ze bijvoorbeeld over piraten die op zoek gaan naar schatkisten (paprika's) of clowns die je doen lachen met hun clownsneusjes (snoeptomaatjes).

Mijn zoon was heel enthousiast om in de keuken mee te helpen met het koken (de mama was dat soms minderĀ šŸ˜³) en je merkt dat hun fantasie nog net dat tikkeltje verder reikt. Op zich vind ik het sowieso wel belangrijk om hen te betrekken bij het koken en bakken. Mijn zoon is 4 jaar oud en ik kan hem uiteraard nog niet met heel veel laten helpen anders eindigt mijn keuken zeker en vast in een 'war-zone'.Ā 

Toch merk ik ook dat hij het geheel nogal wat lacherig opneemt. Als ik hem spreek over clownsneusjes zegt hij "maar mamaĀ  toch dat zijn tomaatjes". En soms twijlfel ik ook over het feit dat we groenten niet gewoon bij naam kunnen noemen. Wat zullen de juffen op school zeggen als mijn zoon plots spreekt over clownsneuzen en schatkisten en drakentanden... .

Ik juich het initiatief van Delhaize zeker wel toe en we kunnen er met zijn allen alleen nog maar meer toe gemotiveerd worden om zo creatief mogelijk om te gaan met die groentjes. Ondertussen zit mijn koelkast vol met betoverende ingrediĆ«nten...tijd om een worteltaartje te bakkenĀ šŸ˜›.

Ā 

Ā 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie