Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Uitje met de kids: Bellewaerde Aquapark

Begin deze zomer opende Bellewaerde de deuren van zijn gloednieuwe Aquapark. Aangezien we al jaren een abonnement nemen op het pretpark kon een bezoek aan het Aquapark niet ontbreken. Ik had eerst wat mijn twijfels want een tropisch zwembad met twee kinderen van 5 en 2 kan een uitdaging zijn. Gelukkig hebben we er met volle teugen van genoten!  

Als abonnementshouder van Bellewaerde krijg je de mogelijkheid om ook een abonnement op het Aquapark aan te kopen tegen een reductieprijs van €40 i.p.v. €59. Kinderen vanaf 85 cm betalen toegang. 
De gewone ticketprijs vind ik persoonlijk wat aan de hoge kant: €21 voor volwassenen, €19 voor een kind tussen 1m en 1m40 en €8 voor een kind tussen 85cm en 1m. Na een tweetal uur hadden we de indruk dat het voor ons wel ok was geweest en als je dan een dagticket kocht kan ik begrjipen dat je wat teleurgesteld bent.  Met het abonnement zit je qua prijs echt fantastisch. Voor €40 een volledig jaar zwemplezier! 

Bij het binnenkomen staat een medewerker om wat richtlijnen mee te geven over de toegestane zwemkledij.  Zo zijn zwemshorten voor mannen met ritssluitingen en zakken niet toegelaten. Je mag ook geen lunchpakket meenemen wat ik wel begrijp aangezien ze zelf eetmogelijkheden uitbaten in het park. 


Aan de kassa krijg je een blauw polsbandje met magneet wat je kan gebruiken voor jouw locker. Dit systeem is zeer handig aangezien je niet meer dient te werken met pasmuntjes.  De kleedkamers zijn nog zeer proper en alles oogt uiteraard nog nieuw. Ik hoop dat het na verloop van tijd zeker nog zo blijft.  Er zijn ook ruimte familiekleedkamers wat handig is met kleine kinderen. 

In het Aquapark heb je een gedeelte apart met twee glijbanen (Splash Clash en Aquaventure). Deze zijn echter pas toegankelijk voor kinderen vanaf 110 cm voor Splash Clash en 120 cm voor Aquaventure dus die moesten we overslaan vandaag.
Voor peuters heb je Bambino Beach met wat kleine speelelementen, glijbanen en ernaast een jacuzzi. 
Het water mocht hier wel iets warmer zijn. De deur naar de ligweide stond ook open wat een kille tocht gaf bij het peuterbad. 
Centraal kan je het Aqua Fort terugvinden volledig opgetrokken in hout en voorzien van allerlei waterobstakels en een gigantische emmer die onverwachts voor een lekkere douche zorgt.  Wat verder ligt een groot piratenschip met kleine glijbaan en speelelementen en het allerleukste volgens onze kroost: de Jungle Expedition. Dit is een soort lazy river die je doorheen het Aquapark meeneemt. Zo dobber je bijvoorbeeld voorbij een aquarium, een heuse klimmuur, een sauna... . Het is de bedoeling dat je hiervoor gebruik maakt van de voorziene banden maar dit systeem loopt nog niet zo vlot. Er zijn niet altijd banden voor handen waardoor bezoekers ook zonder band in het water zwemmen. Ook het gebrek aan een zwembad zorgt ervoor dat bezoekers de Jungle Expedition als zwemzone aanzien wat het geheel doet opstroppen. Het was gelukkig kalm tijdens ons bezoek waardoor we hier niet zoveel hinder van hebben gehad en de kinderen vonden de vele waterelementen langsheen het traject fantastisch. 

Pluspunten

+ lichtinval: het gebouw is zeer helder en het invallende buitenlicht geeft het geheel een zeer warm aanvoelen
+ beplanting en aankleding: het vele groen en de houten speelelementen zijn één van de grote troeven van dit zwembad
+ ideaal voor kinderen tussen 6 en 14 jaar door de vele speelelementen (klimpartijen, waterpistolen, vallende emmertjes, glijbanen...)
+ jacuzzi's want mama en papa willen ook wat 😛
+ hygiëne: alles was zeer proper en net onderhouden - een must voor elk zwembad

Minpunten

- het gebrek aan een zwembad en eventueel een buitenzwembad
- ligweide oogt wat kaaltjes misschien hier ook waterelementen voorzien
- ik mis een douche aan de sauna - zwetende lijven die het zwembad inspringen geven mij geen proper gevoel 👎
- ticketprijzen aan de hoge kant
- veel elementen zijn niet toegankelijk voor kinderen onder 110 cm waar dit mits begeleiding zeker moet kunnen

Bij het buitenwandelen vraagt onze oudste al wanneer we nog eens terugkomen dus zeker en vast een geslaagd bezoek!

Naar overzicht blog

1 reactie

Danae capoen

Positief -zeer mooi gedaan het is beter dat ik had verwacht -mooi lichtinval -er is vannalles te doen dat is zeer aangenaam -ik kom er zeker tot rust Negatief -ik mis een buitenzwembad en een gewoon zwembad om wat te relaxen -een extra glijbaan mag ook steeds Ik heb een abonnement genomen omdat ik er zeer graag naar toe ga Super gedaan Bellewaerde

Plaats een reactie