Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Escape Room: The End in Zoetermeer

Een tweetal jaar terug werden we omver geblazen door The Freak Show, een Escape Room van Dark Park in Nederland. We spraken toen ook af dat we alle andere Escape Rooms in hun gamma op ons to do lijstje zouden plaatsen. En we hielden woord want twee jaar later stonden we voor de deuren van The End. 

Weekendje Delft

Aangezien The End een vrij hoge Fear Factor heeft wilden we deze absoluut tijdens de avonduren bezoeken. Omdat het ook wat gek is om 2x 2.5u te rijden voor een uurtje vermaak boekten we terug een overnachting bij Westcord in Delft. 

warme chocolademelk in Westcord Delft

Westcord ligt vrij centraal aan de A13, tussen Rotterdam en Den Haag. Je kan het stadscentrum of recreatiegebied de Delftse Hout gemakkelijk tevoet bereiken en ondertussen gebruik maken van de gratis parking voor het hotel. Het hotel ligt tevens vlak naast Ikea dus ideaal voor een kleine shopping tussenstop 😅.

The End

Zonder uiteraard terug teveel te gaan verklappen kan ik wel meegeven dat The End netjes buiten de lijntjes kleurt op het vlak van Escape Rooms. Hier staat de beleving centraal ten opzichte van het puzzelen. Daarnaast speel je het spel niet alleen maar krijg je gezelschap doorheen de ruimtes... . 

Escape Room The End groepsfoto

De hele setting start vanuit een grafkistenwinkel maar naar verloop van tijd merk je dat het verhaal een volledig andere wending krijgt. We hadden gelukkig twee stoere mannen mee die niet snel terugdeinsden voor wat schrikmomentjes. Dit compenseerde grotendeels de decibellen die ik geproduceerd heb doorheen het spel 🤣. 

De acteur speelt zijn rol meesterlijk dus vormt zeker een meerwaarde in de beleving. Ook zijn alle elementen zoals geluid, geur en aankleding zeer gedetailleerd wat het geheel naar een hoger niveau tilt.

Dark Park kon ons dus terug enorm bekoren al waren we hier bij The End minder enthousiast over de verhaallijn. Ik had het gevoel alsof er wat stukken ontbraken waardoor we niet volledig meegezogen werden, wat bij The Freak Show dan net wel het geval was. 

The Orphanage is de volgende op ons lijstje :-).

Zelf zin om te ontsnappen? Alle informatie is terug te vinden op hun website

Veel succes!

Hebben jullie zelf een leuke tip wat betreft een Escape Room in België of Europa? Laat het hier gerust na in de comments!

Naar overzicht blog

Plaats een reactie