Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Escape Room: The Freak Show in Delft

Wat is een Escape Room?

Ondertussen schieten Escape Rooms als paddenstoelen uit de grond dus ik vermoed dat velen met de term bekend zijn 😉. Een Escape Room bestaat uit één of meerdere kamers waarbij je met een groep aan de hand van puzzels moet "ontsnappen" uit die kamer(s) binnen een bepaalde tijdspanne (meestal 60 minuten). Bij een Escape Room zit heel vaak een bepaald thema of verhaallijn wat de ervaring nog realistischer maakt. 

DarkPark

De grootste vereiste van ons weekendje Nederland was een geslaagde Escape Room en na wat Google opzoekwerk kwam ik terecht bij DarkPark. 
Dit bedrijf heeft 5 Escape Rooms in zijn bezit en heeft reeds meerdere awards in de wacht gesleept. Ze hebben een locatie in Delft waar je de Escape Room The Freak Show en The Dentist kan terugvinden en een locatie wat verderop in Zoetermeer waar The Honeymoon Hotel, The Orphanage en The End gevestigd zijn. 

Op basis van verhaallijn kozen we voor The Freak Show die tevens in 2015 tot beste Escape Room werd uitgeroepen door de bezoekers van escaperoomreviews.nl. Hun grote troef zijn de enorme gedetailleerde verhaallijnen met focus op aankleding en sfeer.

The Freak Show

Ik zal hier uiteraard niet alle puzzels uit de doeken gaan doen want dan is de fun er ook wel vanaf 😉.
Het verhaalt speelt zich af in de circuswereld waar je samen met andere misvormde kinderen gedwongen wordt om op te treden voor publiek. Op een avond besluiten jullie te ontsnappen tijdens een voorstelling maar alles moet zeer snel gaan want de voorstelling duurt maar een uur en dan komen The Freaks terug!

We zijn gelukkig binnen de tijd kunnen ontsnappen en er was zelfs een kleine teleurstelling toen we merkten dat het er al op zat. We waren dan ook laaiend enthousiast over deze Escape Room!

Het leuke hier is het feit dat er zoveel verschillende ruimtes zijn (zo'n 6-tal in totaal) met telkens een andere sfeerschepping. De puzzels zitten ook zeer mooi in elkaar en liggen altijd in het verlengde van het thema. Vanaf het beginnen zaten wij helemaal opgeslorpt in het verhaal door de aankleding, het geluid en de lichteffecten. 

Het enige minpuntje misschien is dat we spijt hadden dat we geen tweede Escape Room geboekt hadden 😀. 

Zelf zin om te ontsnappen? Alle informatie is terug te vinden op hun website

Veel succes!

Hebben jullie zelf een leuke tip wat betreft een Escape Room in België of Nederland? Laat het hier gerust na in de comments!

Naar overzicht blog

7 reacties

Wanda

Klinkt goed! Wij hebben vorig jaar in Nijmegen een Prison escape gedaan, ook erg leuk met verschillende ruimtes en puzzels, echt super uitdagend.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Oh ik hoorde ook al over de Prison Escape in Nijmegen. Das toch diegene met de acteurs erbij?

Frederique

Oh ziet er echt heel leuk creepy uit. Ik ben nog nooit in een escape room geweest!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Echt eens doen. De spanning en het teamwork samen geven echt een kick achteraf.

Krystle/Batboy

Dat wil ik nog altijd een keer doen! Ik ken er geen bij mij in de buurt, maar dat zal er vast wel zijn.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja wij merken dat hier bij ons in België ook. Zelfs in de kleinste dorpjes openen Escape Rooms :-D.

Felice Veenman

ik ga dit beslist een keer met zoonlief doen. Dat is een spelletjes fanaat. Die redt mij wel uit zo'n room!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Haha zeker doen !

nicole orriens

Ik heb dit nog nooit gedaan, maar het lijkt me een bijzondere ervaring. Ik twijfel alleen wel heel erg aan mijn capaciteiten om te kunnen 'escapen'...

Kattebelletjes Foto Pitoe

Veel puzzels zou ik ook niet in mijn eentje kunnen oplossen maar in groep kan je elkaar wel goed aanvullen en dat vond ik het leukste.

Lindaschrijfthetop

Leuk dat jullie er zoveel plezier in hebben. Ik ben altijd een beetje bang om opgelsloten te zitten.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Er zaten ook schrikeffecten in en de ruimtes waren vaak klein maar ik had gelukkig teamgenoten bij waardoor het best meeviel.

Wim

Klinkt super ! Is altijd een leuk idee om toe te voegen aan een citytrip :)

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja recent beginnen doen en echt wel verslavend leuk ;)

Plaats een reactie